Политичка одлука о војној имовини

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић оцијенио је да је сама по себи неприхватљива одлука Уставног суда БиХ да војни објекат "Велики Жеп" у Хан Пијеску у Српској треба укњижити на име БиХ, те истакао да Република Српска треба да на то пружи јединствен и усаглашен одговор, прихваћен од свих.

Република Српска 19.08.2017 | 14:51
Политичка одлука о војној имовини
Ђокић сматра да је одлука Уставног суда БиХ политичка, а не правна, те да је неспорно и да је на сцени отимање имовине Републике Српске, као и њено скрнављење дјеловањем правосудних институција БиХ.

"Сада је врло важно какав би одговор на ово стање Република Српска могла дати. Тај одговор не може да буде питање ниједне политичке странке, нити власти или опозиције, него треба да буде одговор свих у Републици Српској, јер су неке странке овдје у опозицији, а у Сарајеву на власти, или смо овдје на власти, а у Сарајеву опозиција", рекао је Ђокић Срни.

Он је нагласио да је то питање Републике Српске, те да би требао да услиједи јединствен, заједнички одговор.

"Позивам да сви, као предсједници политичких партија, ако би нам био упућен позив од предсједника Републике Српске, имамо јединствен, усаглашен став по том питању", рекао је Ђокић, те додао да је његова иницијатива да се одржи такав састанак.

Он је упозорио и да треба имати у виду да питање односа БиХ према НАТО има своју историју која је испуњена дјеловањем свих политичких странака у разним временским периодима према том питању.

Ђокић сматра да је питање приступања или приближавања НАТО-у врло осјетљиво, али и важно политичко питање, те га као такво треба разматрати врло одговорно и професионално, а не тако да се развија активност надмудривања и борбе за то да се каже ко је одговоран за овако скарадну одлуку Суда БиХ.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ, којима је наложено да војни објекат "Велики Жеп" на Хан Пијеску буде укњижен на БиХ.

Пресудама Суда БиХ, које су донесене 2015. и 2016. године Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове обавезана је да укњижи на БиХ објекат и земљиште површине 11.474 метра квадратна на Хан Пијеску, те да над њима буду избрисана сва права Републике Српске.

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Срни је речено да нема услова за спровођење пресуде Суда БиХ о упису имовине у Хан Пијеску.

Извор: Агенције

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Изненађен

19.08.2017 13:15

Ово ми нешто личи на Референдум о Дану РС! Прочитејте о овом нешто више на Борислав Радовановићблог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2017 13:52

Опет овај да несто прица, по јавио се материал па да И он казе неку , ваља несто радити?!

Name

Јоксим

19.08.2017 13:54

Треба повуци у касарне федерације све припаднике ОС БиХ. Српска их сматра свакако непријатељском војском. Запосљавати и примати само Србе са адресом становања у федерацији.Нек Додик себи прави сам војску по мјери каква њему пасе и нек им онда да и касарне. Ја би то тако направио.

Name

ре Јоксим

19.08.2017 14:29

Само Јоксиме да знас да се Додик, као ни ти, а ни ја не питамо ниста. Суд одлуцио, у име народа.

Name

Оптимиста

19.08.2017 13:25

Тоје све. Територија (земља) босне и херцеговине а ти дјокицу па није то твоја бабовина па да недас

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

19.08.2017 13:26

ЛОПОВЕ ЦУТИ.ВРАТИ ПАРЕ ОД ВУКА ХАМОВИЦА ЗА КОНЦЕСИЈУ СТАНАРИ ЛОПОВЕ , ПЕМДРЕК.ТРЕБА ПАРА ОД МТЕЛ НЕМА ПИТАЈ МАРИЈАМЦА ЛОПОВЕ НЕВИДЕНИ КАДА СИ ОЦЕВИНУ ПОКРО КАКО ДА ТУДЕ ЦУВАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерсте

19.08.2017 14:16

Овај треба да буде први у реду за провјеру стеченог!

Name

Види Се Да Знас

19.08.2017 18:06

Засто сутис

Name

Жељко Бањалука

19.08.2017 13:34

Ово се зове Гебелсова пропаганда наметање мишљења лаганим паметовањем.Испаде најпаметнији пандур мали Перица, увијек су пандури штитили диктаторе. Ко год зна бар 5 вицева зна колико је мали Перица паметан. Попушили смо један референдум да ви останете на власти,сад ви пушите. Дај нам податке као министар индустрије колико си МИНИСТРЕ радних мјеста отворио колико фабрика колико нових аута и зашто. Приче да си министар у Кини био би стријељан као експерт за привредну пропаст али бићес и овдје гадјан јајима брже него што мислис. Француски министри немају службених аута,колико само твоје министарство које је сахранило индустрију Републике Српске има возила?Реци нам јавно све је транспарентно мали Перице.пусти правницима да рјешавају тај правни проблем који сте Ви замрсили у ранијим комисијама па сад покушавате Гебелсовим методама направити вашу истину СВЕ СЕ ЗНА И ДОЛАЗИ НА НАПЛАТУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

19.08.2017 14:16

Људи, ја кад видим овог ситног лопова обуценог у одијело и постављеног да буде Додиков пајац, ја се увијек поцнем смијати. Бољи је и од Дусанке Мајкиц у лапрдању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрко

19.08.2017 14:16

Добар је ово министар, само како ће на све то одговорити службеници који су дужни радити по закону?? Када дође депеша неком државном службенику са налогом да се то и то пребаци на тог и тог и у прилогу документација, шта ће јадан службеник, подерати папире или неће радити како му закон налаже. Ти ђокице мораш промијенити неки кључан закон да би се то могло стопирати у некој од канцеларија. што је сада немогуће, просипаш демагогију полуписменим бирачима, има нас који смо ишли у школу

ОДГОВОРИТЕ
Name

кад тад

19.08.2017 14:31

Доћи ће дан кад ће и ова лопина полагати рачуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрињац

19.08.2017 15:02

Ту се види колико сте писмени.Један мандат министар одбране ,други права бораца ,рада и сл.Па ви знате да се памет не купује ако је купљена дплома.Од вас не очекујем ни један успјех и видно је како све насе министре и остале властодрсце дриблају као ретардиране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.08.2017 15:17

ОН И РАКУЉ ДВА НЕ ВИЂЕНО ОДВРАТНА ЛИКА .СВАКИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендрек

20.08.2017 09:11

ПИСАЊЕ И НА СПАВАЊЕ МАРС БЈЕДО ИЛИ БЕДО А ЈОС БОЉЕ МЕДО

Name

БОБА

20.08.2017 12:36

КАКО СЕ ЉУДИ НА ПОРТАЛИМА ПРОНАЛАЗЕ ОДВРАТНИМ РИЈЕЧИМА. ЈА ИМ ЖЕЛИМ ДА СЕ НЕ ПАЛЕ. ЖИВОТ ЈЕ КРАТАК.ВОЛИТЕ ПРАВЕ ВРИЈЕДНОСТИ БИЋЕ ВАМ БОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ