Какав дан на "Местаљи"!

Навијачи Валенсије, вече после победе у 1. колу Примере, засути су вестима о трансферима играча. Ево о чему се ради.

Фудбал 19.08.2017 | 17:15
Какав дан на "Местаљи"!
Какав дан на "Местаљи".

Јутро после тешко извојеване минималне победе на старту 87. сезоне у Примери, Валенсија је добила двојицу нових играча и изгубила једног.

А, до краја дана могла би да добије и трећег новајлију.

Гол Симонеа Зазе донео је "слепим мишевима" три бода у петак увече, а у суботу нешто после поднева нови спортски директор клуба Хозе Рамон Алесанко могао је да позове власника, екстравагантног Петера Лима, и саопшти му да је завршио и посао са Интером и посао са Арсеналом:

- колумбијски дефанзивац Жејсон Муриљо стигао је из Интера на двогодишњу позајмицу са опцијом откупа уговора 2019. године за око 13 милиона евра;

- бразилски штопер Габријел Паулиста плаћен је Арсеналу 11 милиона евра и потписао је петогодишњи уговор са Валенсијом уз унету излазну клаузулу од 80 милиона евра;

- португалски бек који се једнако добро сналази на позицији крила, Жоао Кансело, позајмљен је Интеру са опцијом откупа уговора за непознату суму новца;

Ово су потврђене информације, а оно што би могло да стигне као допуна до краја дана или почетком следеће недеље јесте одговор на питање да ли ће се завршити на позајмици Кансела или ће у супротном смеру отићи и француски везиста Џефри Кондогбија који се данима помињао као саставни део преговора Интера и Валенсије о Канселу.

Да је Кансело кренуо у Милано са или без учешћа Кондогбије у овом "дилу" сведочи и начин на који се Валенсија опростила од њега на друштвеним мрежама.

Кансело је стигао на "Местаљу" 2014. године и до утакмице са Лас Палмасом забележио четири гола и девет асистенција на 91 наступу.

"Хвала вам за све. Валенсија ће заувек бити у мом срцу. Желим вам све најлепше на овом свету", написао је Кансело, који је вече пре тога у сузама напустио терен.

Нови тренер екипе, Марселино, овог лета откупио је Зазу од Јувентуса за 16 милиона евра и додао још шест за голмана Нета, који је дуго "чувао леша" Ђанлуиђију Буфону, а чилеански ветеран Фабијан Орељана плаћен је Селти свега три милиона евра. Прелазни рок почео је потписивањем уговора са нашим репрезентативцем Немањом Максимовићем, који је из Асстане стигао као слободан играч. Детаљи о трансферима Адерљана Сантоша из Сао Паула и Закарије Бакалија из Депортива нису познати.

Отишли су Метју Рајан у Брајтон за 6, Енцо Перез у Ривер за 5, Алваро Негредо у Бешикташ за 2,5, Пабло Пјати у Еспањол за 1,5 милиона евра, као и Џоела Родригеза у Еибар за 750 односно Дијега Алвеша у Фламенго за 300 хиљада евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар