Поглед са стране: Партизан живнуо без Суме!

Да ли да га чекамо да проради против Борца? Миливоје Ћирковић разочаран издањем Гвинејца против Видеотона, Иван Ћурковић каже да је „имао мало лопти“.

Фудбал 20.08.2017 | 17:00
Поглед са стране: Партизан живнуо без Суме!
Кад неко дође из иностранства, постане најскупљи фудбалер у историји клуба, притом и добро зарађује, а у једној од најважнијих утакмица од почетка сезоне не покаже малтене ништа, онда је логично да оштрица критика буде уперена ка њему, као што је то после мршавих 0:0 са Видеотоном случај са - Сејдубом Сумом.

Гвинејац је разочарао у првом сусрету плеј-офа за пласман у Лигу Европе, завредео је чак и оправдане критике од челника клуба, а њима се придружио и бивши ас Партизана, Миливоје Ћирковић, оценом да је новајлија из Слована играо далеко лошије од Саше Илића, иако је од њега млађи чак 14 година!

„Кад је Сума изашао са терена, а заменио га Саша Илић, живнули смо у игри. Не знам да ли је неко другачије видео тај меч, можда се не разумем у фудбал. Од њега баш ништа нисам видео против Видеотона. Да ли игра на погрешном месту или није спреман да одговори захтевима... Партизан јесте играо лоше, али ја видим човека који је много плаћен, доведен је као велико појачање, а то прексиноћ није био. Нећу ништа да причам унапред, можда он буде заиста добро појачање за нас...“, испричао је Ћирковић за Ало.

Некадашњи десни бек Парног ваљка упоредио је омаленог везисту са другим странцем који је прошле сезоне оставио драг у Хумској 1 и био један од најзаслужњих за дуплу круну, Леонардом да Силвом Созом.

„Можда превише очекујемо од Суме. Леонардо је био главни играч који нам је донео трофеје, али не треба заборавити ни остале, али... Ако ћемо да чекамо на Суму неколико месеци, па кад ће да игра ако не сад против Видеотона? Да га чекамо да се разигра против Борца из Чачка? То је већ испричана прича. Да ли Саша Илић са 40 година треба да уноси живост у игру уместо млађих“, допунио је Ћирковић.

Знатно уздржанији у коментарисању Суминог учинка је почасни председник Партизана, Иван Ћурковић.

„Имао је мало лопти. Он је играч који може да прави разлику на терену, треба му више додавања. Доста трчи, има ударац, завршни пас. Биће много кориснији. Истина је и да није потпуно спреман физички, али тешко да ће неко да бриљира после два месеца у новој средини“,оценио је Ћурковић за Ало, уз напомену да Суму, ипак, не би требало посматрати кроз призму обештећења од 1.650.000 евра. „Партизан то исплаћује на други начин, зарадио је новац на трансферу Леонарда. Има Сума квалитет, апсолутно сам сигуран у то. Будимо реални, и Партизан је лоше играо против Видеотона. Николић, као бивши тренер Партизана, тачно је знао коме шта да каже - овог провоцирајте, овог добро чувајте... Биће много боље у реваншу“.

Реванш између Видеотона и Партизана на програму је у четвртак од 20.00 на Панчо арени у Фелчуту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар