Боби: Било ми је мало чудно, рекао ми је Ван Ганди

Српски центар Бобан Марјановић рекао је да се лепо осећа у националном дресу после дуже паузе и бурне полемике око разлога изостанка прошле године.

Кошарка 19.08.2017 | 17:45
Боби: Било ми је мало чудно, рекао ми је Ван Ганди
"Леп је осећај, као и увек када сам у репрезентацији. Имам велику жељу да све изгледа најбоље могуће, мислим да ствари иду у добром смеру, рекао је кошаркаш Детроита у изјави за Новости.

Није му било потребно много времена да се пребаци са НБА стила на стопостотни тимски, који негује селектор Саша Ђорђевић 

"На почетку ми је било мало чудно, сада све иде лагано. Било ми је потребно мало времена да променим неке навике, сада је све то постало нормално", рекао је Боби. 

О амбицијама на Евробаскету каже: 

"Увек треба себи поставити највише циљеве. Свесни смо да идемо на Европско првенство са улогом једног од фаворита, али и свесни тога да је свака утакмица прича за себе. Сваку морамо да одиграмо на максимуму ако желимо да остваримо циљ. И то није фраза, заиста је тако".

Упркос бројним боловањима и чињеници да су на турнир "Трофеј Београда" дошли право са базичних припрема на Копаонику, јавности су се у утакмицама са Грчком и Црном Гором представили као тим који с правом гледа ка победничком постољу на Евробаскету.

"Изгледали смо боље него што смо и сами очекивали, чак него што је и нација очекивала. Наравно, морамо још много да радимо и поправимо неке финесе. Али, у односу на прву утакмицу са нашом универзитетском селекцијом, игре на "Трофеју Београда" биле су као небо и земља.

Изјава тренера Детроит Пистонса Стена Ван Гандија да ће српски центар добити значајнију улогу у тиму наредне сезоне, није изненадила Марјановића.

"То ми је рекао пре него што сам кренуо у Србију, тако да сам то знао и раније. Сада сам само прочитао", са осмехом каже Боби.

'Орлови' су наставили с тријумфима у оквиру припрема за Европско првенство пошто су на отварању турнира у Хамбургу били бољи од Пољске (85:78).

Следећу утакмицу на Суперкупу у Хамбургу наша репрезентација игра у суботу против Русије од 20 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар