Креће и Калчо: Сви јуре ''Стару даму''!

Такмичење у Серији А почиње у суботу, а шампиону Јувентусу би озбиљно могли да се супротставе Наполи и Милан.  Почиње Калчо! Некад је само и име доста. . . Ко су кандидати за Лигу шампиона, ко је како куповао, ко ће испасти. . .

Фудбал 19.08.2017 | 15:15
Креће и Калчо: Сви јуре ''Стару даму''!
Милан је довео неколицину квалитетних играча, а Наполи је предвођен Лоренцом Инсињеом опасан као и прошле сезоне.

Такође, црно-беле би могао да изненади и Лацио, који га је прошле среде победио у Суперкупу Италије 3:2, али и Интер, који се стабилизовао после промене четворице тренера у прошлој сезони.

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да ће екипа играти другачије него у дуелу са Лацијом. 

"Не смемо и нећемо играти тако у првенству. Тај пораз нас је спустио на земљу. Поједини играчи нису још потпуно спремни и знао сам да неће бити лако... Али, од суботе ћете видети другачији Јувентус", навео је он. 

Алегри је подсетио да је његова екипа 2015. године победила Лацио у Суперкупу. 

"Пре две године смо победили Лацио у Пекингу и освојили Суперкуп, али смо лоше почели првенство. Надам се да ће сада бити обрнуто". 

'Бјанконери' ће одбрану титуле у Серији А почети у суботу у Торину против Каљарија.

Јувентус скоро деценију доминира италијанским фудбалом, пошто је освојио шест узастопних шампионских титула.

Пре Јувентуса, последњи шампион био је Милан, у сезони 2010-2011. 'Росонери' нису остварили очекиване резултате у претходним сезонама, пошто су тек 2013. године последњи пут били међу прве три екипе.

Кинески конзорцијум је у априлу за 800 милиона долара од Силвија Берлусконија купио Милан, а у прелазном року клуб је потрошио 200 милиона на појачања.

На Сан Сиро дошли су Леонардо Бонучи из Јувентуса, Андре Силва из Порта, Рикардо Родригес из Волфсбурга, играч Аталанте Френк Кеси и Андреа Конти, као и Хакан Чалханолу из Бајера из Леверкузена, Лукас Биља из Лација и дефанзивац Виљареала Матео Мусакјо.

Прва четири клуба из Серије А ће се од следеће сезоне директно пласирати у Лигу шампиона, што је најмањи услов за екипу Винченца Монтеле.

"Јувентус је и даље фаворит, а Наполи има велику шансу да се бори за титулу. Ми смо сада за корак ниже, али не треба да постављамо себи границе. После њих, Милан, Интер и Рома су изједначени", рекао је Бонучи за Газета дело Спорт.

Наполи је четири пута у последњих пет сезона био међу прве три екипе, али ни рекордан број освојених бодова у историји клуба му није помогао да освоји титулу, пошто је на крају имао пет мање од Јувентуса.

Последњу титулу Наполи је освојио 1990. године.

Наполи је претходних година продао неколицину квалитетних играча, Езекијела Лавеција Пари Сен Жермену 2012. године, а Единсона Каванија истом клубу годину дана касније. Нападач Гонзало Игуаин је прешао у Јувентус 2016. године.

Нападачи Лоренцо Инсиње и Дрис Мертенс потписали су нове уговоре са Наполијем, док Мареку Хамшику недостају само три гола да обори клупски рекорд Дијега Марадоне (115).

Мертенс је имао бројне понуде током лета, али је одлучио да остане у Напуљу.

"Остао сам јер екипа игра леп фудбал", навео је белгијски фудбалер.

Према оцени медија у Италији, Наполи је прошле сезоне играо најбољи и најлепши фудбал, постигао је 94 гола, али је губио бодове од екипа из доњег дела табеле. Тренер Маурицио Сари рекао је да се нада да ће се то у предстојећој сезони променити.

Некад најјача лига на свету, данас само сенка гладијаторске арене у којој је ратовало седам сестара, али на овим просторима и даље омиљена. Почиње нам Серија А!

Шпанци, Немци и Енглези су последњих годину прешишали Италијане по квалитету, капацитетима, посети, финансијској моћи... Али лепа „Италијанка“ и даје има свој шмек због којег је и данас код многих од вас и нас најдраже првенство. Не чује се више „аааа парламоре скомиће ту“, нема култних коментара Неше Стефановића или Небојше Шофранца, нема више ни његовог величанства Франческа Тотија (замислите, Серија А без Тотија?!?!), али Калчо је и даље многима на овим просторима лига број један. Многи су одрасли уз Серију А, заволели њене клубове са којима и данас пате и радују се. Остао је само Ђиђи Буфон као споменик тих славних дана прошлости. Добро, и Серђо Пелисије.

Добра ствар је што Серија А даје знаке повратка на стари ниво. Још је то далеко од суперквалитетног првенства са краја прошлог и почетка овог века, али напредак се види. Време италијанских донова и њихових моћних породица које су газдовале је прошло, остали су још само „умивени“ Ањелијеви у Јувентусу, али нове газде из иностранства се труде да Серији А врате стари сјај.

Нова сезона обећава још један искорак и приближавање конкуренцији из Немачке, Шпаније и Енглеске. У прошлој сезони је Серија А са 2,94 гола по мечу била најефикаснија међу пет најјачлих лига Европе. Дакле, играо се добар и ефикасан фудбал и ма ко шта причао и покушавао да девалвира лигу „у којој постоји само Јувентус“, Серија А је имала и има шта да понуди.

У новој сезони се коначно Италијани опет имати четири представника у Лиги шампиона (директно!) и то даје посебан шмек и димензију. Улог на столу је већи, зато се више кандидата нада пласману у Лигу шампиона који значи пунију касу, део сласног УЕФА колача и самим тиме и већи квалитет у будућности.

Додатне занимљивости су да неће бити зимске паузе и да ћемо ове године гледати италијанско првенство и 30. децембра, а уведена је и видео технологија (ВАР) како не би било фамозних судијских крађа и ситуација као код гола Мунтарија или пенала над Роналдом.

А шта су нам спремили Јуве, Милан, Интер, Рома и компанија? Ко су фаворити, какве су прогнозе?

Још је тешко склопити целу слику док се прелазни рок не заврши, али утисак је да су велики клуби обавили већи део посла који су планирали, мада нас сигурно до 1. септембра очекује још много занимљивих вести са „мерката“.

Дотад, ситуација изгледа овако...

БОРБА ЗА ТИТУЛУ И ЛИГУ ШАМПИОНА

Кад неко освоји титулу шест пута заредом, онда је он апослутни фаворит и да седми пут заредом прође кроз циљ као првопласирани. Јувентус је главни кандидат за Скудето. Стара дама је претходних година освајала титулу „пешке“ без достојних конкурената и више се фокусирала на освајање Лиге шампиона. Ушати пехар ће и следеће сезоне бити приоритет док се одбрана титуле на домаћем тлу подразумева. Макар тако резонују у Јувентусу... И имају све аргументе да се надају таквом сценарију. Међутим, опсесија Лигом шампиона уз појачану конкуренцију би могла да скрене Јуве са тријумфалне стазе.

Јуве је већ доживео болан ударац овог лета на какве није навикао претходних година. Остао је без једног од лидера тима Леонарда Бонућија који се одлучио на шокантан трансфер у Милан. И тиме оставио рупу у одбрани и главобољу за Макса Алегрија. Јуве није планирао да овог лета доводи штопера, али како ствари стоје, мораће. Помињу се Гарај, Де Фрај и још неки. Највећа појачања су Федерико Бернардески и Даглас Коста, који ће Алегријудати додатне могућности у нападу. Они су капиталци који ће одмах подићи квалитет и растеретити Аргентинце у нападу. Са Игуаином, Дибалом, Манџукићем и Квадрадом, то је офанзивна лавина која ће се сручити на ривале!

Коначно је доведен и задњи везни којег чекају већ две године. Уз асистенцију „кућног пријатеља“ Мина Рајоле је доведен Матуиди после свих неуспеха у покушајима да се Стара дама докопа Витсела, Матића, Нзонзија, Џана... Он је тип играча који је био неопходан Јувентусовом везном реду. Де Шиљо не представља капитално појачање, али се очекује долазак замене (највероватније Спинацола из Аталанте) за Данија Алвеса са којом би Стара дама комплетирала тим за наредну сезону који је опет за копље изнад свих ривала. Могуће је још да Кеита Балде замени Квадрада.

Ко ће бити највећи ривали Јувентусу?

Претходних сезона су то били Наполи и Рома, али посрнули милански великани се овог лета враћају у игру.

Наполитанци имају нешто што други немају. Континутитет, стабилност и уиграност. Једном ногом су у Лиги шампиона што је добра ствар за самопоуздање екипе, али и порука ДеЛаурентису да мора да доведе још појачања. Наполи је задржао све носиоце игре, али дошли су само Марио Руи из Роме и Адам Уна из Бордоа који неће бити чланови прве поставе.

Са постојећим кадром и ако их повреде носилаца игре мимоиђу, могу да се јуре са Јувентусом. Али играње у Лиги шампиона је већ превелико оптерећење и управа клуба ће морати да појача састав. Наполитанци се ослањају на проверене снаге и Сари ће сада бити пред великим испитом своје теорије фудбала. Прошле сезоне су добро кренули и ко зна шта би било да се није десило оно са Миликом. Можда им недостају бољи голман и један чврст разарач у везном реду, али имају довољно адута да оживе духове Марадониних времена под Везувом.

И док се за Наполи очекује да може корак даље и да би могао да помрси конце Јувентусу, за Рому се предвиђа да би могла да иде корак уназад. Више од другог места не може. Много тога се променило овог лета. Од управе, преко клупе, до терена где после две и по деценије неће бити митског капитена Франческа Тотија. Рома је у фази реконструкције, а и даље чека на капитално појачање попут Мареза. Остали су без Ридигера, Паредеса иСалаха, али то су надокнадиви губици у односу на могућност да су их напустили Најнголан, Манолас, Стротман или Џеко.

Ди Франческо израста у озбиљног тренера, мада ће му бити потребно времена и кредита у нестрпљивом Риму. Повео је за собом своје људе Пелегринија и Дефрела за које гарантује и који су и раније били жеље Вучице. С друге стране, Монћијев непорегшиви њух је гарант за Карсдорпа и Ундера као младе звезде у успону које прелазе на виши ниво и представљају капитал за будућност. Коларов може да буде значајано појачање и да коначно реши питање левог бока, док су Морено и Гоналон играчи који могу ту и тамо да заврше посао. Чека се још то велико појачање попут Мареза или Квадрада.

Превише нових коцкица је убачено да би могле да се сложе за једну сезону, тако да би понављање прошле сезоне био успех. Реалније је очекивати да се Вучица бори за пласман у Лигу шампиона него за Скудето.

Милан се враћа на велику сцену и могао бу да буде највећа претња Јувентусу ако појачања „налегну“ и ако се Монтела покаже достојним тренером за поверени посао. Росонери су овог лета направили дар-мар на фудбалској пијаци. Кинески власници су разуверили све скептике, одрадили сјајан прелазни рок, надмашили сва очекивања и довели десетак квалитетних појачања. Новајлије су пажљиво биране, Милан је променио скоро целу прву поставу и на свакој позицији довео квалитетно појачање.

После праве сапунице је задржао и Донаруму чији останак је једно од највећих појачања. Успели су и да нанесу болан ударац Јувентусу преотевши му Леонарда Бонућија који је огромно појачање и доноси победнички дух у свлачионицу којој је то било преко потребно. Он ће бити газда свлачионице, командант одрбане и уз њега би требало да стаса и Ромањоли. Конти и Родригез су ултраофанзивни бекови који уз Бонућијеве плејмејкерске способности из последње линије дају Монтели разне варијације у формацијама и могућности да игра са тројицом или чеворицом у одбрани.

 Кеси је донео чврстину у везни ред, а Биља би требало да донесе искуство. Највише се очекује од Чалханоглуа и Андреа Силве који се нешто спорије уклапају, али имају огроман потенцијал и квалитет. Ако Сусо и Бонавентура остану на прошлосезонском нивоу, Милан ће заиста имати моћан тим.

Завршава се и трансфер Калинића који је идеалан шпиц за Серију А, одрађује велики посао и може да растерети Силву. Очекује се долазак и још једног звучног појачања у нападу, као и једног централног везног играча. Милан ће после три године таворења кренути узлазном путањом. Пласман у Лигу шампиона је приоритет и реалност са овим тимом, али нико у Милану не бежи од борбе за Скудето и и сви се надају шанси да ће Јувентус показати рањивост и да ће Росонери макар до пролећа бити у игри за титулу. У сваком случају, овај тим ће тек у будућности правити резултате јер су само Биља, Калинић и Бонући од великих појачања, старији од 26 година.

Што се Интера тиче, остао је у снеци Милана у досадашњем делу фудбалске пијаце. Неразури су прво морали да реше питање финансијског фер-плеја због чега су касно почели са куповинама. И то што су купили је више улагање за будућност него преко потребан квалитет за тренутни успех. Можда су Шкринијар, Весино, Кансело и Далбер погоци, али тренутно нису врхунска класа која гарантује успех. План је да то постани и да расту заједно са Интером.

Проблем је и што много људи у управи вуче на своју страну, што нема јединства у доношењу одлука и што би све то могло да пукне један дан и преслика се на терену у још једну катастрофалну сезону. Цео прелазни рок је био конфузан јер се није конкретно знало ко су приоритети за довођење, али ни ко су играчи на продају.

Спалети је можда и најјачи адут Неразура у овој сезони. Искусни стручњак можда не зна како се долази до титуле, али зна како да обезбеди Лигу шампиона што је Интеру у овом тренутку најважније. Повратак у елитни ранг такмичења би смањио притисак и опустио атмосферу у клубу. Интер је нагомилао и превише промашаја ретходних година, а неке добре играче попут Банеге и Јоветића није умео да искористи. Капитално појачање попут Најногалана, Стротмана, Видала или Милинковић Савића још није стигло у везни ред и још се чека. Чини се да ће Интер бити најзаузетији италијански клуб у финипу прелазног рока.

Чекају су два звучна појачања у везном реду и нападу (Шик, Дракслер, Ди Марија, Лукас Моура су само нека од имена), сигурно још један или двојица штопера, а са њима ће то бити друга прича... Пласман међу четири би био довољан корак напред.

Место у Лиги шампиона вреба и Лацио. За њих важи исто што и за Наполи. Имају хармонију, добру атмосферу, уиграност и континутиет. А сада и огромно самопоуздање после дуго чекане победе над Јувентусом и трофеја у Суперкупу.  Овај тим је сазрео да исплива изнад маргине Лиге Европе и упусти се у борбу за виши пласман. Пласман међу четири, уз могућност да престигну љутог ривала Рому би био круна сезоне. Отишао им је Биља, али Лукас Леива може учинити да се то не осети. Вероватно одлази и штопер Худ, али ни он није ненадокнадив губитак.

Највећи проблем је статус Кеите Балдеа који је имао феноменалну сезону, али сада жели да напусти клуб на не баш пријатан начин. Ако оде, Лацио мора да доведе замену. Ако остане, потребан им је срећан и задовољан, никако на клупи или трибинама. Имобиле, Милинковић Савић, Де Фрај и остали носиоци игре су годину искуснији, уигранији и биће још бољи. Лацио би могао да буде најпријатније изненађење сезоне.

СРЕДИНА ТАБЕЛЕ

Фиорентина има само име и тешко ће до Европе с обзиром да је отишло скоро све што ваља. Директор Корвино и његове менаџерске комбинације са довођењем младих талената и пропалих инвестиција у другим клубовима су срозале клуб и изазвале велико незадовљство у Фиренци. Одласци Бернардескија, Валера, Родригеза, Весина, Иличића су ненадокнадив губитак. Симеоне, Миленковић, Бенаси и остали млади и неафирмисани играчи могу тек у перспективи да донесу резултат. Али чим стасају, биће продати. И тако све у круг. Са овим руководством, Виола неће далеко. Можда ће каса бити пунија, али су срца навијача све празнија.

Михајловићев Торино може корак напред ако реши питање одбране. Тешко ће до Европе с обзиром на конкуренцију, али ако неко од фаворита доживи слом сезоне, Михин Торо ће први чекати у реду да заузме то место. Примали су много голова прошле сезоне, а довођење Сиригуа би требало да донекле реши то питање. Видећемо и шта ће бити са Белотијем и да ли ће остати. Ако остане, Торо је сигуран међу првих осам. Ако оде, онда су у проблемима, јер праву замену неће наћи. Углавном, јачи су него прошле сезоне. Играју  добар фудбал, али би коначно морали да га преточе у неки бод више и да престану глупо да расисају бодове и губе од јачих.

Аталанта је распродала суператалентовану генерацију, остали су само Петања и Калдаракоји ће отићи наредног лета у Јувентус. Вратио се Де Рон, а највеће појачање останак Папуа Гомеза уз чије мајсторије ће опет стасавати таленти из сјајне фудбалске школе у Бергаму. Од Јувентуса су позајмили Орсолинија који може да експлодира, а Иличић ће држати конце везног реда. Играње Лиге Европе би могло да буде превелико оптерећење за Богињу, тако да нико не очекује понаваљање прошле сезоне и пласман у средину табеле би био успех. На све то, увек имајте у виду да Аталанта располаже рудником талената и да ће сигурно неи од њих експлодирати  и у овој сезони.

Сасуоло је претпрео велике губитке овог лета, остао је без тренера Ди Франческа и двојице  битних играча Дефрела и Пелегринија који су у пакету отишли у Рому. А можда оде и Политано у Зенит. Тешко ће ово надокнадити, али има ту добрих младих фудбалера који би могли да искористе својих пет минута.

Далеко од борбе за опстанак би требало да буде и Сампдорија која ради одличан посао у последње време и има сјајан скаутинг. Рамирез, Капрари и млади нападач Ковнацки су квалитетна појачања. Линети и Тореира су следећи чија звезда ће засијати и око којих ће седећег лета отимати већи и богатији. Али им је отишао најбољи играч Муријел, стуб одбране Шкринијар и шушка се о одласку Прата. Ко зна, можда Алварез и Ђуричић пронађу део давно изгубљене магије па Сампдорија буде спектакла као у време Пацинија и Касана.

КАНДИДАТИ ЗА ИСПАДАЊЕ

Градски ривал Ђенова не може да се сматра безбрижном. Иако су довели Сентуриона и Лападулу као звучна појачања, али отишао је Симеоне и највероватније ће Лаксал што значи да је тим слабији и опет му прети борба за опстанак.

Каљари, Удинезе и Болоња спадају у групу тимова који би требало да преживе ако уђу у борбу за опстанак. Наравно, и Кјево који је неуништив. Кажу да би атомски удар преживеле само бубашвабе и Кјево у Серији А.

У борби за опстанак се најмање шансе дају новајлијама Спалу и Беневенту који немају ни квалитет, а ни капацитет да се квалитетно појачају. Кротоне се на чудесан начин спасао прошле сезоне, али тешко да ће му и овог пута то поћи за руком. Што отвара шансу за Верону као једног од троје новајлија којем се дају најбоље шансе за опстанак.

ПРЕГЛЕД ПРЕЛАЗНОГ РОКА

ФИОРЕНТИНА

ДОШЛИ: Уго (Палмеирас), Бираги (Пескара), Дијаз (Монако), Фернандез (Милан), Багадур (Беневенто), Венути (Беневенто), Миленковић (Партизан), Гашпар (Виторија Гимараиш), Верету (Астон Вила), Бенаси (Торино), Есерик (Ница), Симеоне (Ђенова), Пецела (Бетис).

ОТИШЛИ: Родригез (Сан Лоренцо), Тељо (Барселона), Иличић (Аталанта), Валеро (Интер), Милић (Олимпијакос), Бернардески (Јувентус), Татарушану (Нант), Весино (Интер).

ИНТЕР

ДОШЛИ: Далбер (Ница), Весино (Фиорентина), Валеро (Фиорентина), Шкринијар (Сампдорија), Мијанг (Каљари), Гнукури (Удинезе), Јоветић (Севиља), Падели (Торино).

ОТИШЛИ: Медел (Бешикташ), Каризо (Монтереј), Паласио (Болоња), Сејнсбери (Ђијангсу Сунинг), Гравиљон (Беневенто), Егуелфи (Аталанта), Банега (Севиља), Андреоли (каљари), Бијабијани (Спарта Праг), Капрари (Сампдорија).

ЈУВЕНТУС

ДОШЛИ: Даглас Коста (Бајерн Минхен), Бентанкур (Бока Јуниорс), Тијам (Емполи), Орсолини (Асколи), Мароне (Зулте Варегем), Шченсни (Арсенал), Де Шиљо (Милан), Бернардески (Фјорентина), Матуиди (ПСЖ). 

ОТИШЛИ: Де Ћеље (слободан играч), Дани Алвес (ПСЖ), Нето (Валенсија), Орсолини (Аталанта), Бонући (Милан), Мандрагора (Кротоне), Лемина (Саутемптон), Ринкон (Торино), Матијело (Спал).

ЛАЦИО

ДОШЛИ: Каиседо (Еспањол), Каталди (Ђенова), Кишна (Лил), Марушић (Остенде), Леива (Ливерпул), Ди Ђенаро (Каљари).

ОТИШЛИ: Биља (Милан), Каталди (Беневенто).

МИЛАН

ДОШЛИ: Конти (Аталанта), Борини (Сандерленд), Мусакио (Виљареал), Родригез (Волфзбург), Кеси (Аталанта), Силва (Порто), Чалханоглу (Бајер Леверкузен), Донарума (Астерас Триполис), Габријел (Каљари), Маури (Емполи), Нијанг (Вотфорд), Бонући (Јувентус), Биља (Лацио).

ОТИШЛИ: Лападула (Ђенова), Хонда (Пачука), Окампос (Марсељ), Деулофеу (Барселона), Бака (Виљареал), Пашалић (Челси), Поли (Болоња), Бертолаћи (Ђенова), Куцка (Трабзон), Фернандез (Фиорентина).

НАПОЛИ

ДОШЛИ: Руи (Рома), Уна (Бордо), Запата (Удинезе), Зунига (Вотфорд), Граси (Аталанта), Де Гузман (Кјево).

ОТИШЛИ: Де Гузман (Ајнтрахт), Граси (Спал), Луперто (Емполи).

РОМА

ДОШЛИ: Карсдорп (Фајенорд), Морено (ПСВ Ајндховен), Итурбе (Торино), Скорупски (Емполи), Кастан (Торино), Садик (Болоња), Зукановић (Аталанта), Ричи (Сасуоло), Ванкер (Марсељ), Думбија (Базел), Ђембер (Терек Грозни), Пелегрини (Сасуоло), Гоналон (Лион), Ундер (Башакшехир), Дефрел (Сасуоло), Коларов (Манчестер Сити).

ОТИШЛИ: Тоти (крај каријере), Вермален (Барселона), Греније (Лион), Салах (Ливерпул), Думбија (Спортинг Лисабон), Ричи (Сасуоло), Паредес (Зенит), Ридигер (Челси), Понсе (Лил), Зукановић (Ђенова), Руи (Наполи), Маркица (Сасуоло).

САМПДОРИЈА

ДОШЛИ: Ферари (Сасуоло), Рамирез (Мидлзбро), Вере (Пескара), Бонацоли (Бреша), Муру (Каљари), Капрари (Пескара), Ковнацки (Лех Познањ).

ОТИШЛИ: Фернандеш (Спортинг Лисабон), Будимир (Кротоне), Шкринијар (Интер), Муријел (Севиља), Ћигарини (Каљари).

ТОРИНО

ДОШЛИ: Нкулу (Лион), Милинковић Савић (Лехија Гдањск), Лијанко (Сао Паоло), Силва (Гранада), Сиригу (ПСЖ), Ринкон (Јувентус), Беренгер (Осасуна).

ОТИШЛИ: Падели (Интер), Харт (Манчестер Сити), Итурбе (Рома), Кастан (Рома), Гомис (Спал), Карлао (Апоел Никозија), Ајети (Кротоне), Бенаси (Фиорентина), Лукић (Леванте), Розетини (Ђенова), Силва (Индепендијенте).

ВЕРОНА

ДОШЛИ: Черубин (Болоња), Фосати (Каљари), Вивијани (Болоња), Гонзалез (Авелино), Ћерћи (Атлетико), Сукулини (Манчестер Сити), Орто (Удинезе), Ферари (Болоња), Фелићиоли (Милан), Силвестри (Лидс), Бухел (Емполи), Касерес (слободан играч).

ОТИШЛИ: Еландер (Болоња), Болдор (Болоња), Касано (слободан играч).

АТАЛАНТА:

ДОШЛИ: Песина (Милан), Корнелијус (Копенхаген), Хас (Луцерн), Госенс (Хераклес), Амса (Авелино), Гуано (Виторија Гимараеш), Монакело (Тернана), Ника (Латина), Паломино (Лудогорец), Видо (Милан), Иличић (Фиорентина), Кастањ (Генк), Орсолини (Јувентус), Де Рон (Мидзбро).

ОТИШЛИ: Конти (Милан), Миљаћо (слободан), Зукановић (Рома), Граси (Наполи), Кристанте (Бенфика), Муније (Бологна), Пешић (Тулуз), Кеси (Милан), Капоне (Песцара), Палоски (Спал), Кабезас (Панатинаикос), Фаци (Ћезена), Далесандро (Беневенто).

БЕНЕВЕНТО

ДОШЛИ: Гравиљон (Интер), Кода (Салернитана), Коста (Емполи), Ђимшити (Аталанта), Ди Кјара (Перуђа), Каталди (Лазио), Далесандро (Аталанта), Белец (Карпи), Брињоли (Јувентус), Летиција (Карпи).

ОТИШЛИ: Багадур (Фиорентина), Пајач (Каљари), Фалко (Болоња), Крањо (Каљари), Лопез (Специја).

БОЛОЊА

ДОШЛИ: Де Мајо (Андерлехт), Муније (Аталанта), Крисетиг (Кротоне), Фалко (Беневенто), Болдор (Верона), Гонзалес (Палермо), Поли (Милан), Фалети (Спортиво Лукењо), Авенати (Тернана)

ОТИШЛИ: Вивијани (Верона), Садик (Рома), Черубин (Верона), Рицо (Спал), Иконому (Спал), Ферари (Верона), Џемаили (Монтреал).

КАЉАРИ

ДОШЛИ: Чоп (Спортинг Хихон), Крањо (Беневенто), Пајач (Беневенто), Ђанети (Специја), Крајнц (Фрозиноне), Балцано (Ћезена), Дел Фабро (Пиза), Цоломбато (Трапани), Ћигарини (Сампдорија), Мијанг (д, Интер), Андреоли (Интер), Ромања (Јувентус)

ОТИШЛИ: Коломби (Карпи), Фосати (Верона), Ди Ђенаро (Лацио), Бруно Алвеш (Глазгов Ренџерс), Габријел (Милан), Битанте (Емполи), Тахцидис (Олимпијакос), Муру (Сампдорија), Ибарбо (Сеган), Исла (Фенербахче)

КЈЕВО

ДОШЛИ: Кирилов (Берое), Мбаје (Карпи), Гриецо (д, Цесена), Јарошински (Краковија), Риђоне (Ћезена), Гаудино (Бајерн), Гаритано (Ћезена), Родригез (Ћезена)

ОТИШЛИ:  Гакпе (Ђенова), Де Гузман (Ајнтрахт), Мпоку (Стандард) Спољи (Ђенова), Екубан (Лидс), Флоро Флорес (Бари), Иско (Кротоне).

КРОТОНЕ

ДОШЛИ: Будимир (Сампдорија), Крагл (Фрозиноне), Ди Роберто (Ћезена), Де Ђорђо (Латина), Фараони (Удинезе), Кабрера (Сарагоса), Иско (Кјево), Ајети (Торино), Мандрагора (Јувентус), Кроћата (Милан)

ОТИШЛИ: Ферари (Сасуоло), Фалћинели (Сасуоло), Роси (Ђенова), Капеци (Сампдорија), Крисетиг (Бологна)

ЂЕНОВА

ДОШЛИ: Родригез (Банфилд), Сентурион (Сао Пауло), Лападула (Милан), Галабинов (Новара), Роси (Кротоне), Ујкани (Пиза), Ренцети (Ћезена), Фјамоци (Фрозиноне), Импрота (Салернитана) Спољи (Кјево), Зукановић (Рома), Бертолаћи (Милан), Розетини (Ђенова).

ОТИШЛИ: Бурдизо (Панетоликос), Нчам (Селтик), Каталди (Беневенто), Бегето (Фрозиноне), Пиниља (Универзидад Чиле), Фјамоци (Бари), Муњоз (Леганес).

САСУОЛО

ДОШЛИ: Фалћинели (Кротоне), Чибса (Беневенто), Лариби (Ћезена), Вита (Вићенца), Ричи (Рома), Маркица (Рома), Фратеси (Рома), Касата (Јувентус), Граси (Наполи), Голданига (Палермо), Марсон (Палермо),

ОТИШЛИ: Пеголо (без клуба), Аквилани (Пескара), Пелегрини (Рома), Дефрел (Рома), Ферари (Сампдорија)

СПАЛ

ДОШЛИ: Рицо (Болоња), Иконому (Болоња), Матијело (Јувентус), Фелипе (Удинезе), Палоски (Аталанта), Гомис (Торино), Полвани (Понтедера), Ваисанен (АИК), Конате (Малме), Граси (Наполи), Вивијани (Верона).

ОТИШЛИ: Бонифаци (Торино), Коста (Кјево), Кастањети (Емполи), Финото (Тернана)

УДИНЕЗЕ

ДОШЛИ: Лазања (Карпи), Барак (Славија Праг), Коне (Гранада), Инсуа (Расинг), Жади (Ољаненсе), Гиљерме (Депортиво), Кулибали (Пескара), Запата (Милионариос), Кополаро (Латина), Бизари (Пескара), Пецела (Палермо), Ингелсон (Калмар), Нујтинк (Андерлехт), Бајић (Коња)

ОТИШЛИ: Баду (Бурса), Кумс (Вотфорд), Ранеги (Вотфорд), Запата (Наполи), Гнокури (Интер), Фелипе (Спал), Фараони (Кротоне), Орто (Верона), Габријел Силва (Сент Етјен).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар