Свједок 3 напада: Путоваћу и даље

Млада Аустралијанка Џулија Монако је по трећи пут ове године преварила смрт, пише "Даилy Маил".

Свијет 18.08.2017 | 19:50
Свједок 3 напада: Путоваћу и даље
Џулија (26), која живи у Мелбурну, била је у једном трговачком центру с пријатељем када се у четвртак послијеподне комби залетио међу пјешаке док су прелазили улицу у познатој четврти Ла Рамба, у центру Барселоне.

"У секунди се све промијенило. Људи су почели трчати и паничарити. Плакали су и вриштали од страха. Дио њих се вратио у продавнице, како би се заштитили", испричала је.

"Сви су легли на под, лицем према поду и чекали да опасност прође. Нисмо смјели да се приближимо излогу. Сигурна сам да ће ми мама рећи: 'Врати се кући', али не бојим се да наставим даље своје путовање", додала је она.

У нападу је погинуло 14 људи, а скоро 100 их је повријеђено. Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

То је трећи напад у задња три мјесеца откако је Џулија кренула на путовање Европом, али то је неће зауставити у намјери да види свијет, рекла је за "3аw.цом.ау".

"Не осјећам да се требам вратити кући. Желим да останем овдје гдје јесам, не желим да дозволим да они - ко год били - побиједе.  Видјећу све шта сам дошла да видим", казала је дјевојка.

У јуну, Џулија је била с пријатељима лондонском метроу када су се нападачи великом брзином комбијем залетјели у пјешаке на Лондон Брижу и након тога ножевима нападали пролазнике на улицама и посјетиоце оближњих барова усмртивши седам особа и повриједивши најмање 48.

Неколико дана касније, Џулија је била у славној катедрали Нотр Дам, када је полиција пуцала у мушкарца који је чекићем насрнуо на једног од њих.  

Аустралијанац Адам Џејмс и његова супруга, која је задобила лакше повреде док је бјежала с мјеста напада у четвртак у Барцелони, преживјели су лани терористички напад у Истанбулу у којем је разнесен полицијски аутобус.

"Опет се догодило. Напади су постали наша стварност", рекла је она.

Мајкл Кристо из Мелбурна био је удаљен само 300 метара од мјеста напада у центру Барселоне.  

Прошле године у јуну био је недалеко Лондон Брижа гдје је двоје Аустралијанаца погинуло у терористичком нападу.

"Мислим да ме напади прате гдје год кренуо. С једне стране очекујеш да би се такво нешто могло догодити, али истовремено не желиш да дозволиш да те то омете у плановима", рекао је он.

Извор: Даилy Маил

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоол

18.08.2017 19:47

Ова цура је малер.Гдје се год појави деси се терористички напад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

18.08.2017 20:32

Ма треба јој забранити улазак у државу за сваки случај, шко је сигурно, сигурно :)

Name

ЛАКИ

18.08.2017 20:08

НАЈПАМЕТНИЈИ СУ МАЂАРИ КОЈИ СЕ ЈЕДИНО БУНЕ ПРОТИВ ОВИХ ЕМИГРАНАТА. И ОВА ЦУРА ЈЕ ЛУДА ШТО БИ РЕКАО НАРОД ТРАЖИ ГУЗИЦИ ЧЕПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опаа

18.08.2017 21:12

Да није и ово нека бела удовица а и лици ми да би могла да буде једна од њих а и она марама око врата некако ми сумљива скроз.

ОДГОВОРИТЕ