Званично: Матуиди је "дамин"!

Искусни Француз потписао трогодишњи уговор са Јувентусом, који ће на рачун Пари сен Жермена уплатити 20 милиона евра.  Јуве добио Матуидија, ПСЖ би могао да заради и 30. 000. 000 евра! Уговор на три године.

Фудбал 18.08.2017 | 19:15
Званично: Матуиди је "дамин"!
Блез Матуиди (30) од петка је званично фудбалер Јувентуса.

Шампион Италије даће за овог везног фудбалера 20 милиона евра, а обештећење Пари сен Жермену може у будућности и да нарасте, у зависности од испуњења одређених спортских циљева.

Матуиди је током претходна два дана обавио лекарске прегледе, а у петак је потписао уговор до 2020. године и задужио дрес са бројем 14.

"Стара дама" саопштила је да ће поменути новац исплатити "свецима" у три годишње рате. Укупан износ бонуса могао би да повећа Матуидијеву цену за 10,5 милиона евра.

Јувентус је завршио важан посао у прелазном року, пошто је трогодишњи уговор после успешно завршених лекарских прегледа потписао француски везиста Блез Матуиди. Он је био жеља тренера Масимилијана Алегрија у пар претходних прелазних рокова, а сада је коначно трансфер реализован на задовољство три стране - играча, Јувентуса и Пари Сен Жермена.

Како је објављено на сајту шампиона Италије, француском клубу биће уплаћено основно обештећење од 20.000.000 евра, уз могућност да се та свота кроз бонусе повећа за још 10.500.000 европских новчаница.

Матуиди је претходних шест година играо за Пари Сен Жермен, а претходно је био члан екипе Троа и Сент Етјена.

Са екипом из француске престонице је освојио чак 16 трофеја, а за национални тим одиграо је 58 мечева и постигао осам голова.

Јувентус је у овом прелазном року, пре Матуидија, довео седморицу новајлија - Федерика Бернардескија, Хуана Квадрада, Мехдија Бенатију, Војцеха Шченснија, Матију ди Шиља, Родрида Бентанкура и Дагласа Косту. 

На "Парку принчева" провео је шест година и на 203 утакмице се 23 пута уписао у стрелце.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар