Да ли ће се "Велика четворка" вратити?

Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић и Енди Мари чине "Велику четворку", али у последње три године нису били сви у врхунској форми у исто време.

Тенис 19.08.2017 | 22:45
Да ли ће се "Велика четворка" вратити?
Специјализовани тениски сајт "Теннис Wорлд" поставља питање да ли ћемо поново гледати ову четворицу играча како се боре у исто време у топ форми.

Година 2015. припала је апсолутно Новаку Ђоковићу, док је Роџер Федерер такође играо на добром нивоу, али не и довољном да би се победио Србин.

Потом, наредну сезоне обележили су опет Ђоковић, али и Енди Мари којем је припао други део сезоне, када је успео да дође првог места на АТП листи.

Када је реч о овој такмичарској години, све је потпуно јасно, јер у "белом спорту" доминирају двојица тенисера – Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Поставља се питање да ли ће сва четворица поново бити у врхунској форми на истом великом турниру, да ли ћемо поново гледати епске мечеве који су нам они небројано пута приредили?

Заиста је тешко рећи, доста тога зависи од Новака и Ендија, који имају веома разочаравајућу 2017. годину. Такође, Швајцарац је велики знак питања јер знамо да ће следеће године имати 37 година, док се исто не зна колико ће Рафина колена издржати.

Видно је да и мушком тенису полако недостају епски мечеви којих није било неки период, а углавном су главни "режисери" тих дуела били управо момци из "Велике четворке".

Остаје нам само да се надамо, да ћемо у неком тренутку у будућности поново гледати велике мечеве између ових играча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар