ПЛ БиХ - Сарајевски 112. дерби: Неће бити негледљив!

Фудбалери Сарајева и Жељезничара ће 112. пут одмјерити снаге у оквиру првенства.

Фудбал 18.08.2017 | 17:45
ПЛ БиХ - Сарајевски 112. дерби: Неће бити негледљив!
Обје екипе су на старту првенства промијениле тренера. Нити једна од сарајевских екипа ове сезоне не игра квалитетан и лијеп фудбал, али играчи тима с „Грбавице“ имају нешто више среће, те су у четири досадашња сусрета остварили три побједе и један пораз што их држи на другој позицији првенства. Ипак, “плави” желе да се освете градским ривалима након прошлогодишњег пораза након којег су изгубили титулу првака Босне и Херцеговине.

“Долазимо у добром расположењу. Против Борца смо преокренули резултат у нашу корист и то нам је дало самопоуздање. Долазимо расположени, спремни и једва чекамо сутрашњу утакмицу”, рекао је тренер Жељезничара Адмир Аџем.

“Учинићемо све да се традиција, како су дербији постали негледљиви, промијени. Играчи који су били ту прошле године имају моралну обавезу да одиграју боље него у претходном дербију када смо изгубили титулу”, додао је стратег “плавих”.

Аџем у овом сусрету неће моћи рачунати на Црнова и Марковића.

Капитен Жељезничара Зајко Зеба, потврдио је ријечи тренера како су играчи спремни и једва чекају утакмицу.

“Надам се да ће утакмица бити добра, гледљива и нека побиједи бољи”, рекао је Зеба и додао: “Ако имамо карактера дат ћемо максимум. Мада за овакве утакмице није потребан додатни мотив, надам се да су сви тога свјесни и да се колико толико пробамо искупити”.

Фудбалери Сарајева, имају само четири освојена бода, али су оба сусрета која су играли на „Кошеву“ изгубили. У “бордо табору” су свјесни да је сличан развој ситуације неприхватљив.

“За ову утакмицу припреме су, за разлику од претходних, позитивне. Враћају се Михојевић и Хебибовић што нам даје дозу самопоуздања. Утакмице Сарајева и Жеље саме по себи праве атмосферу, тако да не треба посебна најава. Волио бих да има више оваквих утакмица. Нажалост тога нема, па је и квалитет лиге такав какав јесте”, казао је тренер “бордо тима” Сенад Репух.

Он је истакао да се нада да ће његова екипа дати све од себе да дође до побједе над градским ривалом.

“Ова утакмица нам пуно значи, а пуно нам и одузима. Надамо се да ћемо доћи до позитивног резултата који би био подстрек за наставак сезоне. Побједа против Жељезничара значила би излазак из кризе и бољу будућност за ФК Сарајево”, казао је Репух и додао: “Истинадербији нису доносили допадљиву игру, али у овом случају Сарајево жели побједу из више разлога и нормално је очекивати добру утакмицу.”

Марко Михојевић је потврдио ријечи тренера “бордо тима” и најавио борбу за сва три бода.

“Надамо се да ће бити допадљива утакмица. Вјерујем да ћемо оставити срце на терену и да ћемо остварити позитиван резултат”, рекао је Михојевић и додао: “Утакмица долази у добром тренутку да се пробамо искупити за лош старт сезоне и зато позивамо навијаче да нас подрже.”

У досадашњих 111 дербија обје екипе оствариле су по 32 побједе, а 47 утакмица је завршено без побједника. Гол разлика је на страни Сарајева 125:122. На страни Сарајева су и утакмице које су игране на стадиону Асим Ферхатовић Хасе. Наиме, на Кошеву Сарајево је славило у 20 утакмица.

Дерби између Сарајева и Жељезничара игра се у суботу с почетком у 20 часова, а судиће га Томислав Чуић из Томислав Града.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар