Асенсио у Арсеналу? У ПСЖ-у? Ма, нема шансе...

Док млади фудбалер Реал Мадрида "не учврсти" уговор, у Арсеналу се надају да могу да га доведу за "само" 80 милиона евра.  "ПСЖ? Не, хвала, играм за најбољи клуб на свету"! Млади шпански крилни нападач Марко Асенсио, који блиста у дресу мадридског Реала, изјавио је да га не интересује ниједан други клуб, па чак ни Пари Сен Жермен.

Фудбал 21.08.2017 | 09:15
Асенсио у Арсеналу? У ПСЖ-у? Ма, нема шансе...
"Пари Сен Жермен? Не, хвала. Већ играм за најбољи клуб на свету и док сам жив бићу захвалан Реалу што је изабрао бас мене и пружио ми шансу", изјавио је Асенсио.

Марко је са два спектакуларна гола допринео освајању Суперкупа Шпаније против Барселоне и на тај начин употпунио историјски низ, пошто је успео да се упише у листу стрелацана дебију у свим такмичењима – Примера, Куп краља, Суперкуп Европе, Суперкуп Шпаније и Лига шампиона.

Асенсио је рођен на Палма де Маљорци, где је и почео каријеру, а потом је на препоруку Рафаела Надала стигао у Реал.

Прво је одиграо по сезону на позајмици у матичном тиму и Еспањолу, а од прошле сезоне је један од највећих адута тренера Зинедина Зидана.

Прошао је све млађе селекције, а већ је одиграо и три утакмице за А репрезентацију Шпаније.



Марко Асенсио није будућа, он је дефинитивно нова звезда Реал Мадрида и светског фудбала.

Дведесетједногодишњи фудбалер "експлодирао" је прошле сезоне, а још боље је кренуо у новој, постигавши два гола за Реал против Барселоне у Суперкупу Шпаније.

Били су то и најлепши моменати утакмица на Камп Ноу и Бернабеу...



Сјајне партије Асенсија пробудиле се интересовање Арсенала за момка са Мајорке. А као трачак наде за "тобџије" спомиње се то што Реал и Асенсио још нису постигли договор око новог уговора и повећања обештећења на 350.000 милиона евра.

У случају да Арсен Венгер крене у овом тренутку по фудбалера Реала, он би могао да га добије за "само" 80 милиона.

АЛИ...

Велико пре свега јер је питање колико Марко Асенсио жели да напусти Реал и на првом месту, колико Реал Мадрид жели да пусти фудбалера који је свима што је до сада показао најавио да је у питању фудбалер за највећа дела.

Огроман потенцијал!

"Краљевски клуб" је 2014. довео Асенсија из Мајорке за 3,9 милиона евра, али је и свестан да би зарада коју би остварио у овом тренутку продајом фудбалера Арсеналу, ипак, била мања од добити коју играч може Реалу да донесе у наредном периоду.

Асенсио је пре три године потписао шестогодишњи уговор са Реалом и обе стране сматрају да је време да се он промени, односно продужи и финансијски учини бољим за офанзивног крилног фудбалера.

Иналче, Дневник "Ас" тврди да ускоро неће постојати играч Реала са излазном клаузулом мањом од пола милијарде евра и да ће то бити одговор Флорентина Переза на најновије трендове у светском фудбалу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар