Матић: Јунајтед је највећи клуб за који сам играо!

Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић изјавио је да није много размишљао када је стигла понуда Манчестер јунајтеда.  Матић: Манчестер је - Манчестер! "Другачије је када кажете Манчестер Јунајтед. Челси је велики клуб, Бенфика највећи у Португалији, али Манчестер. . . ", каже репрезентативац Србије.

Фудбал 19.08.2017 | 20:00
Матић: Јунајтед је највећи клуб за који сам играо!
Српски репрезентативац Немања Матић (29) никога није оставио равнодушним после сјајног старта на Олд Трафорду. Дебитовао је у тријумфу од 4:0 над Вест Хемом прошле недеље, а сада поручује да је циљ да поново освоји титулу у тандему са Жозеом Мурињом као својевремено у Челсију.

Додао је да су за долазак на 'Олд Трафорд' пресудила два разлога - Жозе Мурињо и величина клуба.

"Мурињо је изузетно важан за моју каријеру. Он ме је довео у Челси из Бенфике, а сада је одлучио и да ме доведе овде. Због њега сам ту, али и због величине Манчестер јунајтеда. Када тако велики клуб зове не размишљате пуно, одлучио сам брзо", рекао је Матић за Скај спортс. 

Матић, који је доласком у Јунајтед постао најскупљи српски фудбалер у историји, сматра да су и његови претходни клубови Бенфика и Челси велики, али да је Манчестер, ипак, нешто посебно. 

"Манчестер је Манчестер, од првог дана овде сам осетио снагу и величину клуба, а посебна прича сз навијачи који дају фантастичну подршку. Дефинитивно највећи клуб за који сам играо", рекао је Матић, од кога се очекује да заједно са Полом Погбом буде одлуцујући фактор на путу Јунајтеда до титуле у Премијер лиги, прве после одласка сера Алекса Фергусона.

Упитан да ли је Манчестер Јунајтед највећи клуб за који је наступао, Матић одговара:

„Дефинитивно. Сви знају шта је суштина овог клуба. Другачије је када кажете Манчестер Јунајтед. Челси је велики клуб, Бенфика највећи у Португалији, али Манчестер - па то је Манчестер. Од првог дана овде осетио сам сву снагу и величину тог клуба и помоћ коју посебно добијате од навијача. После сваког тренинга навијачи су ту, да се слеикају, али и да ти пруже подршку. И због тога је Манчестер велики. Можда постоје још два или три слична клуба, али је Јунајтед међу највећима на свету“, сматра Немања.

Српски репрезентативац одушевљава у тандему са Полом Погбом на средини терена, иако му је преокупација одбрана гола.

„Годинама уназад играм на позицији задњег везног, тако да ћу наставити да одрађујем свој посао као и до сада. Увек дајем максимум у дефанзиви, а када ми се укаже шанса да нешто конкретно направим и у нападу пробаћу да је искористим. Мислим да још могу да напредујем као играч и то ћу наравно урадити", поручио је Немања Матић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар