Нема страдалих држављана БиХ

Према прикупљеним информацијама, у јучерашњем терористичком нападу у Барселони, те нападу који се синоћ десио у приобалном шпанском граду Цамбрилсу није било повријеђених нити настрадалих бх. држављана - потврђено је Фени из Министарства спољних послова Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 18.08.2017 | 11:45
Нема страдалих држављана БиХ
Портпарол МВПБиХ Небојша Регоје каже да, будући да су мање-више досад комплетирани подаци о настрадалим у овим нападима, није за очекивати да ће међу настрадалим и повријеђеним бити држављана БиХ.

''Шпанска агенција за цивилну заштиту данас је издала саопштење у којем се наводи да су погинули и рањени из 18 држава, међу којима није БиХ'', истакао је Регоје.

Шпанија се суочила с терористичким нападима на неколико локација.

Први напад у Барселони догодио се јуче око 17.00 у центру Барселоне. Осам сати касније дошло је до новог покушаја напада, 120 км јужно од Барселоне у Цамбрилсу.

Оба напада извршена су на исти начин - комби, односно аутомобил, залетио се у пјешаке, када је у Барселони страдало 13 људи, а око 100 их је било рањено, док је у Цамбрилсу повријеђено седморо.

У терористичком нападу у Цамбрилсу полиција је брзо реаговала усмртивши четворицу нападача у тренутку када су покушали изаћи из возила, једног су ранили, али је и он касније подлегао повредама.    

Извор: Фена

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мислис

18.08.2017 09:55

Медју нападацима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

18.08.2017 13:19

Возач и сувозач имају тзв.бих пасоше

Name

£

18.08.2017 14:52

Не би била стета и да има.

ОДГОВОРИТЕ