Милојевић: Ипак је ово Европа!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је резултат после пораза 3:2 од Краснодара активан и да има наде у реваншу у Београду.  Милојевић: Пораз је пораз, не може да буде добар! "Играно је тек прво полувреме, друго се игра у Београду. Дужни смо да дамо све од себе због историје и грба Црвене звезде, а видећемо да ли ће бити довољно", казао је Владан Милојевић након меча у Краснодару.

Фудбал 18.08.2017 | 09:15
Милојевић: Ипак је ово Европа!
Владан Милојевић је први пут откако је у јуну постао тренер Црвене звезде доживео пораз.

Краснодар је славио пред својим навијачима у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе против црвено-белих 3:2 (1:0), али није то резултат који им гарантује пласман у наредну фазу, штавише - даје наду пораженој екипи да ће славити у реваншу уз бољи учинак своје одбране.

Око 25.000 навијача на стадиону Краснодара уживало је, нарочито у другом полувремену, у офанзивном приступу оба тима која су желела гол више, а на крају их је виђено пет.

И Милојевић је на конференцији за медије након сусрета истакао да мисли да је сусрет био "квалитетан и леп за публику", што никада не прија тренерима.

"Резултат је активан, али Краснодар је фаворит. Од играча у реваншу тражим само да дају све од себе. Не могу да кривим своје играче за пораз, ипак је ово Европа, а они имају велико искуство. Дали смо себи наду", рекао је Милојевић.

Звезда је изгубила од Краснодара са 3:2 у првој утакмици плеј-офа за Лигу Европе, а реванш ће се играти следећег четвртка у Београду.

"Пораз је пораз, не може да буде добар. Али, играно је тек прво полувреме, друго се игра у Београду. Црвена звезда, какав год да је резултат, дужни смо да дамо све од себе због историје и грба и видећемо да ли ће бити довољно", казао је Милојевић.

Милојевић је оценио да је утакмица била добра за навијаче, али не и за њега и његовог колегу.

"На почетку се једноставно нисмо снашли. Знали смо начин игре Краснодара и покушали да тражимо решење за екипу која доминира, са кратким пасовима и много шутева са дистанце. Ово је утакмица која је атипична за нас. Не играмо у оваквом ритму у нашем првенству. Подлога је била изузетно брза. Једноставно, нисмо се снашли. Када видите страх у играчима, лопта се одбија, не могу да је приме. Све је било другачије када су се прилагодили", рекао је тренер Звезде.

Упитан да ли криви голмана Милана Борјана за први примљени погодак, Милојевић је одговорио да је фудбал колективан спорт и да је све до екипе, а не до појединца.

Како каже, његови играчи су били кажњени због грешака код примљених голова, али је навео да је Краснодар искусна екипа која годинама игра групну фазу Лиге Европе.

"Краснодар је из тог самог искуства фаворит. Али, даћемо све од себе у реваншу са нашим навијачима и видећемо. Честитао бих мојим играчима на борби, хтењу и залагању", рекао је Милојевић.

Милојевић је похвалио навијаче Звезде, који су и у Русији у великом броју били уз екипу и изразио наду да ће стадион "Рајко Митић" у реваншу бити пун.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар