ЛЕ: Нула у Хумској, Стојковић спасао Партизан!

Партизан и Видеотон одиграли су сусрет без голова у првом мечу плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе.  Стојковић већ херој! У Хумској прва рунда, а не прва утакмица. . . Хајде сад све из почетка! Без голова у првом сусрету Партизана и Видеотона.

Фудбал 17.08.2017 | 23:10
ЛЕ: Нула у Хумској, Стојковић спасао Партизан!
Због казне УЕФА Хумска је била празна, а за више од 90 минута фудбала нисмо видели превише узбуђења.

Црно-бели су били конкретнији ривал, имали су неколико солидних прилика, али ипак морају да буду задовољни пошто је Владимир Стојковић, који се пре неколико дана вратио у Партизан, сјајном интервенцијом спасао шампиона Србије пораза у последњим тренуцима сусрета.

Меч је отворен веома споро, а испоставиће ће се да ће такав бити цео меч.

Марко Николић и Видеотон су са једним разлогом дошли у Београд, а то је да не приме гол. Одбрана мађарског клуба у томе је и успела, пошто црно-бели нису успели да створе нити једну праву прилику.

У првом полувремену виђена је солидна шанса за домаће играче када је Вулићевић био у прилици. Јанковић је повукао контру, послао лопту на десни бок, међутим покушај Вулићевића зауставио је голман Ковачик.

У наставку меча, није виђена ништа боља игра на обе стране. Партизан је имао иницијативу у почетку, али њу није успео да материјализује. Урош Ђурђевић био је најближи да промени резултат на семафору, али је његов гол поништен због фаула у нападу.

До краја меча, Стојковић је ишчупао Партизан јер је у надокнади времена одбранио стопостотну прилику.

Реванш меч игра се за недељу дана.

Секешфехервар ће за седам дана дефинитивно бити место на којем се одлучује европска и судбина целе сезоне Партизана. У првом дуела српског шампиона и Видеотона нису недостајали само навијачи већ и голови. У утакмици која је у највећем делу подсећала на дуел две екипе из средине табеле италијанске Серије А, шампион Србије је деловао за нијансу боље од противника, али то није умео да материјализује, па је после 90 минута рвања у Хумској резултат пред реванш остао - 0:0.

Одбрана је била углавном на висини задатка, али је јасно да напад мора много боље него што је то био случај вечерас, Исто као и скупо плаћениСејдуба Сума, који је вечерас био вероватно најслабија карика на терену. А Саша Илић је у последњих 25 минута утакмице још једном показао да је фудбал у ствари сасвим једноставна ствар када га играју зналци.

Буквално на прсте једне руке могу да се наброје занимљиве ситуације за 90 и кусур минута игре. И Мирослав Ђукић и Марко Николић као да су макар подсвесно калкулисали и чували се за оно што их чека у реваншу за седам дана у Мађарској.

Успаванка. Кратко и јасно. Да није било покушаја капитена Мирослава Вулићевића у 35. минуту и одбране голмана Адама Ковачика, те параде Владимира Стојковића после шутаМата Паткаја са седам метара вероватно ништа не би могло ни да се напише у извештају барем када су у питању офанзивне акције.

Може се рећи да је популарни Стојке спасио Партизан у том моменту у судијској надокнади времена јер су Мађари могли до изузетно важног гола у гостима који би и психички јако ударио црно-беле, али је нови-стари голман показао да га рефлекси нису напустили и сачувао је кожу свом тиму. Немерљиво важан детаљ који би и у коначном збиру могао да има јак утицај.

Руку на срце, ако Партизан није бриљирао у том сегменту, шта тек рећи за Видеотон који је тек на истеку 45. минута пробао да запрети црно-белима. Одбране су биле у првом плану, као да су оба тима играла под ручном или са неком врстом задршке. Ако је у претходним мечевима било разлога да се критикује задња линија Партизана, у првом полувремена ове утакмице је одрадила добар посао.

Иако звучи као црни хумор, уз шут Вулићевића, најинтересантнији детаљи у првом делу утакмице биле су повреде двојице играча Видеотона - Марка Шћеповића и Анела Хаџића. Ипак, ситуација се променила у другом полувремену, па није било разлога да полицијски хеликоптер који је повремено надлетао стадион у Хумској буде једино што ће пробудити присутне.

Два слободна ударца на почетку другог полувремена као да су најавила офанзиву Партизана, док је Видеотон бивао све опаснији из контранапада, мада без конкретне завршнице. Као да је мађарски вицешампион био задовољан ремијем без примљеног гола.

ПАРТИЗАН - ВИДЕОТОН 0:0 (0:0)

Стадион Партизана;
Без гледалаца;
Судија: Џош Битон (Шкотска);

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић – Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић – Јевтовић, Радин, Јанковић (Ђуричковић од 78), Сума (Илић од 66) – Тавамба, Ђурђевић (Јовановић од 80).

ВИДЕОТОН (4-3-3): Ковачик - Него, Јухаш, Фиола, Стопира - Паткај, Хаџић (Гереши од 32), Солноки - Лазовић, Хенти (Марић од 75), Шћеповић (Сабо од 42). 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар