ЛЕ: Динамо једва до 1:1 против Скендербега! Вардар је ЛУД!

Екипа Динамо Загреба одиграла је 1:1 пред домаћом публиком против Скендербега у плеј-офу квалификација за Лигу Европе.  Динамо се спасио бруке у 90+5! Иванићев гол недовољан за БАТЕ, Аполон срушио Митјиланд! Такође у надокнади.  Тај луди, луди Вардар: Барсеђан направио Шкртела на будалу, Фенеров дебакл у Скопљу! Јуначке роле Стојиљковића и Пријовића! И преокрети Браге и ПАОК-а!

Фудбал 17.08.2017 | 22:00
ЛЕ: Динамо једва до 1:1 против Скендербега! Вардар је ЛУД!
Хрватски клуб извукао је реми, пошто је 90+5 минуту Анђело Енрикес постигао изједначујући гол.

Гости су до предности дошли у 37. минуту када је Лиридон Лафити послао лопту иза мреже голмана албанског клуба.

Када је реч о осталим утакмица Аполон је пред својим навијачима победио Митјиланд са 3:2, док су Бате и Александрија ремизирали 1:1.

Од 19.00 играла је и Црвена звезда која је храбром игром издржала донекле у Краснодару, пошто је поражена са 3:2.

Реванш мечеви играју се за недељу дана.

Максимир очима није могао да верује. Ријека му је узела титулу, а Скендербег умало оно мало достојанства које је Динаму преостало. Али на крају су се Модри спасили. Барем до реванша за седам дана. Погодак Анхела Енрикеза у петом минуту судијске надокнаде донео је Загрепчанима 1:1 у сусрету са представником Албаније, тимом који су сви желели за противника у плеј офу за пласман у Лигу Европе.

Испоставило се, међутим, да Скендербег није баш некаква банда фудбалера сакупљена са улице. Дуго су загребачки Модри руменели. Умало су доживели велику срамоту.  Превише су опуштено ушли у меч, ваљда подсвесно уверени да су толико бољи да се победа не доводи у питању, а то је најгоре што један фудбалски тим може да уради.

Имали су домаћи среће у 10. минуту када је гостима због непостојећег офсајда поништен чист гол, али спаса није било у 37. Енис Гавазај, 22-годишње крило рођено у Призрену, навукао је на себе двојицу противничких дефанзиваца, а потом лопту дотурио до Лиридона Латифија, пореклом из Приштине, који је из другог покушаја успео да матира немоћногДоминика Ливаковића. Оставили су га саиграчи самог као глиненог голуба на стрелишту.

Тек у наставку је Динамо кренуо да игра и напада, али је Скендербег знао шта му је тада чинити. Бункер па шта буде. Одолевао је све до петог минута судијске надокнаде када су Модри “на о-рук” успели да умувају лопту иза леђа противничког одбрана. На споран начин, пошто је приликом центаршута један играч Динама био у очигледном офсајду. Истина, није он дотакао лопту у наставку акције, али јесте скочио на њу и несумњиво утицао на игру.

Било како, судијска се није чула, гол је оста, па ће Скендербег на домаће терену морати да “затражи правду”.

Изненађење и у Борисову - украјинска Олександрија извукла је реми од 1:1 на гостовању код БАТЕ-а, иако је бивши фудбалер Војводине Мирко Иванић веома лепим поготком у осмом минуту утакмице наговестио да ће Белоруси лако завршити посао.

Заиста је то био фин гол.

Гости се ипак нису предавали, па су преко Јевгена Банаде већ у 19. минуту стигли до изједначења и на крају се непоражени вратили кући. Али ако је одбијање Олександрије да се помири са поразом за похвалу шта тек рећи за дански Митјиланд, који је у Ларнаки два пута јурио гол предности  пре но што је поклекао после поготка 21-годишњег Јоаниса Питаса у првом минуту судијске надокнаде.

Иначе, двоструки стрелац за Митјиланд био је Александар Серлот.

Копенхаген га је зауставио на путу ка Лиги шампиона, али осладило се Вардару да дивља по Европи. У првом мечу плеј офа за Лигу Европе шампион Македоније је мимо свих прогноза успео да савлада и велики Фенербахче, пошто је Тигран Барсеђан у 20. минуту утакмице најавио велико славље на стадиону Филип Други, а аутоголМехмета Топала разгалио скопску публику - 2:0 на дебију Чедомира Јаневског на клуши македонског тима.

Прво минијатура 23-годишњег Јермена, који је учинио да чувени Мартин Шкртел изгледа као аматерски фудбалер. У пуном трку само му је склонио лопту, променио смер и Словака послао “по бурек”. Потом мирна егзекуција за експлозију радости у Скопљу.

Уплашили су се домачи можда у 89. минуту када је лидер екипе Бобан Грчаров искључен, али само да би у судијској надокнади Мехмет Топал направио невероватну грешку и главом лобовао Идиса Каменог за чудесних 2:0 у Скопљу.

Слутило је на изненађење и на Исланду, али је Хафнарфјодур упркос иницијалном вођству морао да прихвати да је Брага квалитетнији тим. Паулињо је анулирао феноменалан погодакХалдора Орија Бјернсона да би у Брагиног јунака на крају израстао наш Никола Стојиљковић, који је у 79. минуту погодио за потпуни преокрет гостију.

Франсерђо је мирно сачекао повременог српског репрезентативца и гурнуо му лопту на страну, а Стојиљковић је у маниру расног голгетера пребацио голмана домаће екипе за коначних 2:1.

Малтене пресликано вече имао је и Стојиљковићев наследник у табору Орлова Александар Пријовић. Његов ПАОК је први поклекао у судару са шведским Естерсундом у Солуну, али само да би Лео Матос поравнао резултат, а Пријовић са два комада донео Грцима уверљиву победу.

Ђалма је пробио по десном крилу и центрирао на петерац, а Пријовић се одлично снашао и из врло незгодне ситуације прецизним ударцем савршено гађао у ближи угао. А да заокружи иначе добар утисак постарао се у 87. минуту када је са креча погодио за 3:1 и миран реванш ПАОК-а у Шведској.

ПРВИ МЕЧЕВИ ПЛЕЈ ОФА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ:

Среда:

Утрехт – Зенит 1:0 (0:0)
/Лабијад 76/

Четвртак:

Аполон – Мидтјиланд 3:2 (1:1)
/Киријаку 15, Жандер 70, Питас 91 - Серлот 38, 74/

БАТЕ Борисов – Олександрија 1:1 (1:1)
/Иванић 8 - Банада 19/

Динамо Загреб – Скендербег 1:1 (0:1)
/Енрикез 95 - Латифи 27/

Краснодар – Црвена звезда 3:2 (1:0)
/Игњатјев 20, Клаесен 46, Петров 66 - Срнић 57, Пешић 71/

Хафнарфјордур – Брага 1:2 (1:0)
/Бјернсон 40 - Паулињо 62, Стојиљковић 79/

Вардар – Фенербахче 2:0 (1:0)
/Барсеђан 20, Топал 92аг/

ПАОК – Естерсунд 3:1 (1:1)
/Лео Матос 38, Пријовић 77, 87пен - Нури 21/

20.15: Плзењ - АЕК Ларнака
20.30: Алтах - Макаби Тел Авив
20.30: Лудогорец – Судува
20.30: Панатинаикос – Билбао
20.45: Милан – Шкендија
20.45: Ајакс – Розенборг
20.45: Клуб Бриж – АЕК
20.45: Домжале – Марсељ
20.45: Виторул – Салцбург
20.45: Легија – Шериф
20.45: Осијек – Аустрија
21.00: Партизан – Видеотон
21.05: Евертон – Хајдук
21.30: Маритимо - Динамо Кијев

Извор: Моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар