Синси: Дел Потро мјесецима не може да веже 3 побједе!

Ход по АТП трњу високог Аргентинца настављен је у Синсинатију где га је победио тенисер с којим је имао скор 5:0.

Тенис 17.08.2017 | 20:30
Синси: Дел Потро мјесецима не може да веже 3 побједе!
Сезона без трофеја, без финала и са само два низа од три победе за непуних осам месеци настављена је овог четвртка увече по нашем времену новим поразом Хуана Мартина Дел Потра.

Криза форме и резултата код високог Аргентинца била је толико присутна и у мечу осмине финала Мастерса у Синсинатију, да је бугарски тенисер (7) Григор Димитров коначно успео да забележи победу у овом ривалству после пет пораза.

Димитров је без икаквих проблема елиминисао популарног Делпа - 6:3, 6:4, након што су га ове сезоне (поред Новака Ђоковића три пута) побеђивали и играчи попут Дениса Шаповалова, Ернестса Гулбиса, Гастаа Елијаша, Рајана Харисона, итд.

Дел Потро је више од две победе на истом турниру успео да оствари у Делреј Бичу, у фебруару, где га је у полуфиналу избацио Милош Раонић (избацио је Кевина Андерсона, Дамира Џумхура и Сема Кверија) и на Мастерсу у Риму, где је у четвртфиналу изгубио од Ђоковића (пре тога надиграо је Кеија Нишикорија, Кајла Едмунда и управо Димитрова).

Аргентинац је 2009. сензационално освојио УС Опен победом над Роџером Федерером, али је потом имао две тешке повреде и компликоване операције зглобова обе руке, које су - то је са ове дистанце јасно - оставиле трага.

Од јануара 2014. године и тријумфа на АТП турниру у Сиднеју, Дел Потро је освојио само један АТП турнир - Стокхолм прошле јесени.

Власник једне грен слем титуле и даље нема тријумф на Мастерс нивоу, где има три пораза у финалима из 2009. и 2013. године.

Димитров ће се у четвртфиналу последњег Мастерс турнира пред старт УС Опена састати са јапанским тенисером, Јуичијем Сугитом, који је у истом термину, али после много више неизвесности, направио преокрет у дуелу са младим руским такмичаром Кареном Хачановим - 6:7 (0:7), 6:3, 6:3.

Димитров је надиграо Сугиту прошле сезоне на канадском Мастерсу, Роџерс купу, турниру који "належе" пре Синсинатија у АТП календару и који је пре четири дана освојио Федерер (повукао се из Синсинатија потом).

Сугита има 28 година, прошле сезоне први пут се пробио у Топ 100, ове сезоне освојио је прву АТП титулу (Анталија, Адријан Манарино 6:1, 7:6), а прошле недеље стигао је до 43. места на свету што му је најбољи пласман у каријеру.

Резултати осмине финала:

(7) Григор Димитров - Хуан Мартин Дел Потро 6:3, 6:4

Јуичи Сугита - Карен Хачанов 6:7 (0:7), 6:3, 6:3

Николоз Басилашвили - Џаред Доналдсон 4:6, 6:7

(11) Пабло Карењо-Буста - Давид Ферер

(3) Доминик Тим - Адријан Манарино

(14) Џон Изнер - Франсес Тијафое

Ник Кирјос - Иво Карловић

(1) Рафаел Надал - Адријан Рамос

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар