Долази и Еванс - да буде ментор Стонсу!

Када имате новца, онда појачања можете да планирате и тако да: а) играју, б) подучавају млађе саиграче!

Фудбал 19.08.2017 | 11:00
Долази и Еванс - да буде ментор Стонсу!
Манчестер сити потрошио је 670 милиона евра на појачања у последње три сезоне, 457 милиона од доласка Пепа Гвардиоле у клуб пре нешто више од годину дана, а 244 милиона само овог јула и августа.

То није све.

Репрезентативац Северне Ирске и бивши фудбалер Манчестер јунајтеда, сада првотимац Вест Бромвич Албиона - Џони Еванс (29) - налази се на очигледно подужој листи жеља "грађана", који према писању "Даилy Маила" желе да га доведу да би био…

...ментор младом Џону Стонсу (23).

Еванс је упркос томе што је играјући за Јунајтед од 2006. до 2015. био позајмљиван Антверпену и Сандерленду на две сезоне, стекао надимак "Господин Поуздани", а управо то је наводно разлог због којег Гвардиола жели баш њега у својој малобројној одбрани често осуђеној на повреде Венсана Компанија, односно киксеве неискусног Стонса.

Ако њима додамо Николаса Отамендија, који је и сам имао проблема са адаптацијом на енглески стил игре, а сада је и повређен, као и прецртаног па враћеног Елакима Мангалу, није тешко закључити да је одбрана убедљиво најтањи део прескупог тима Манчестер ситија.

Да ли би то што је 198 пута носио црвени дрес Јунајтеда могло да представља проблем за Еванса на путу ка "Етихаду", тешко је рећи. Било је и једних и других случајева, али се у последње време најчешће догоди да играч оствари трансфер без обзира на све.

Да би се то и догодило, Гвардиола је спреман колеги из Бирмингема, Тонију Пјулису, да понуди 21,5 милиона фунти, али је питање да ли ВБА са том сумом може да компензује квалитет, сигурност и искуство које има са Евансом у одбрани.

Гвардиола је, логично, имао велике планове када су штопери у питању, али се Леонардо Бонући обрео у Милану, а Вирџил ван Дајк остао закључан у Саутепмтону (што најбоље зна Јирген Клоп), тако да је на ред дошао Еванс, стасити фудбалер из Белфаста са 61 наступом за репрезентацију Северне Ирске.

Еванс је био једна од жртви страховладе коју је од 2014. до 2016. на "Олд Трафорду" спроводио Луј ван Гал, који га је прво казнио, суспендовао са тренинга па скоро "поклонио" Вест Брому за десет милиона евра.

"Даилy Маил" шали се на Ван Галов рачун због овог трансфера наглашавајући да се Еванс у препознатљивом, тврдом Пјулисовом систему доказао као поуздан, јак, довољно брз, скочан фудбалер који има одличну комуникацију са саиграчима и да се, као такав, препоручио Гвардиоли.

Управо зато, претпоставља "Маил", основни Евансов задатак у плавом дресу био би рад са Стонсом, који би од старијег саиграча могао да научи најскупље лекције Премијер лиге, и шире од тога.

Ако Пјулис буде одлучивао - од овог трансфера неће бити ништа. Ако ВБА буде одлучивао - могуће да ће преговори потрајати и бити тражена већа сума. Али, ако на крају све буде Евансова одлука - биће занимљиво видети како ће се поставити у несвакидашњој ситуацији.

Ситијева појачања лета 2017.

Бенџамин Менди (23, бек, Монако) 57,5

Кајл Вокер (27, бек, Тотенхем) 51,0

Бернардо Силва (22, крило, Монако) 50,0

Едерсон (23, голман, Бенфика) 40,0

Данило (26, бек, Реал Мадрид) 30,0

Даглас Луиз (19, средина, Васко да Гама) 12

Оларенвају Кајоде (24, напад, Аустрија) 3,8

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар