Више повјерења Владимиру Путину

Савезници САД – попут Јапана, Јужне Кореје и седам европских чланица НАТО-а, више вјерују предсједнику Русије Владимиру Путину него америчком предсједнику Доналду Трампу, показали су резултати једног истраживања.

Свијет 17.08.2017 | 15:45
Више повјерења Владимиру Путину
У Грчкој, Њемачкој, Турској, Мађарској, Француској, Италији и Шпанији више људи има повјерења у руског предсједника него у његовог америчког колегу у погледу тога "да ће урадити праву ствар када је ријеч о глобалним питањима", показују резултати анкете "Пју рисерч центра", преноси Тајм.

"Иако је повјерење у Путиново управљање спољним питањима на генерално ниском нивоу, у многим земљама њему се више вјерује него америчком предсједнику Доналду Трампу", наводи се у истраживању које је проведено у 37 земаља света раније ове године.

Најдраматичнија разлика у корист Путина над Трампом је примјећена у Грчкој и Њемачкој, гдје је америчког предсједника надмашио за 31, односно 14 поена.

Половина анкетираних Грка је рекла да вјерује Путину, док је само 19 одсто исто рекло за Трампа.

Путин ужива повјерење четвртине грађана у Њемачкој, а Трамп је задобио повјерење 11 одсто.

У Јужној Кореји, Путин је добио подршку 27 одсто грађана, а Трамп 17 одсто.

Руски предсједник је такође "добио" Трампа у Либану, Вијетнаму и Мексику.

Трамп, међутим, ужива већу популарност у Великој Британији, Канади, Холандији и Пољској, наводи се у резултатима истраживања, а такође води међу америчким савезницима који нису чланице НАТО-а, попут Аустралије и Филипина, али и Израелу, гдје има далеко већу подршку од Путина.

Ријеч је о резултатима прољећне анкете глобалних ставова 2017. године "Пју рисерч центра", у оквиру које су насумично интервјуисана одабрана одрасла лица од фебруара до априла.

У анкети је учествовало између 852 и 2.464 људи у свакој земљи.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рр

17.08.2017 13:56

Глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

17.08.2017 14:12

ПУТИН је тренутно најбољи владар на планети!!!Путине само напред,пуна пдршка од нас СРБА!!!Путин ће помоћи Србији и Србима на Балкану да вратимо стару славу...Конкретно,Путин треба да помогне нама Србима око Косова и РС-е!Кад је помогао Башару у Сирији против ИСИЛ-а,Косово је још лакше вратити Србији,а да не говоримо о РС-ој!РС-а неће још дуго бити у БиХ...Треба то имати у виду???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгутину

17.08.2017 14:48

Ниси врједан коментара

Name

Луу

17.08.2017 15:08

Ех мој Драгутине, ниси зи изгледа видио ров изнутра. Боље ти је да сутис кад не знас о цему прицас.

Name

Милос

17.08.2017 15:09

Мој Драгутине далеко си ти од истине.У Сирији има нафте а Бањалуци нема.

Name

то

17.08.2017 17:42

Драгутине ,,тако је то Гуто имас подрску од Јаска из Лисовица

ОДГОВОРИТЕ