Више од 500.000 Срба импотентно!

Све је више мушкараца млађих од 40 година који имају проблем у кревету, и то због претераног гледања порнића

Србија 17.08.2017 | 14:47
Више од 500.000 Срба импотентно!
Око 500.000 мушкараца у Србији има проблем са потенцијом, алармантни су подаци истраживања фармацеутских кућа. Како наводе аналитичари, још више забрињава што је у нашој земљи све више мушкараца млађих од 40 година којима не успева да одрже до краја сексуални однос са партнерком.

За овако поражавајуће бројке стручњаци криве модеран начин живота препун стреса и неизвесности, али и претерано гледање порно-филмова, због чега се ствара искривљена слика о сексу који треба да изгледа као на филму.

Губе жељу

Стручњаци објашњавају да, када су под великим стресом, мушкарци постају преоптерећени, одсутни и деконцентрисани, па је таква и њихова моћ у кревету. Сексолог Александар Милошевић наводи за Информер да у таквим случајевима јачи пол престаје да има ерекцију или је она слаба и кратко траје.

"Млађи мушкарци имају проблем због модерног начина живота који проузрокује стрес, али су у суштини физички потпуно здрави. Од њих се очекује да добро зарађују, па су неретко исфрустрирани како да то постигну да би фасцинирали жене. И онда, када дође до секса, најчешће су толико напети да цела ствар падне у воду", наводи Милошевић.



Он истиче да је разлог због којег су мушкарци лоши у кревету и тај што покушавају да копирају сцене из порно-филмова.

"Већина парова у Србији се отуђује зато што пре свега мушкарци превише гледају порно-филмове, што онда негативно делује на њихов сексуални живот. Они мисле да, ако у порно-филму све иде глатко, да тако и њихов љубавни живот треба да изгледа. И онда стално очекују да им секс изгледа као на филму, да све "пуца" од страсти и да је жена стално задовољна", додаје Милошевић.

Према његовом мишљењу, мушкарце је срамота да потраже помоћ и углавном посежу за вијагром, што никако не препоручује.

"Вијагра може да буде јако опасна уколико се не консултујете са својим доктором. Постоје одлични стручњаци који успешно помажу људима да превазиђу проблеме у кревету и саветујем да се уз њихову помоћ решава проблем ерекције", каже Милошевић.

Психијатар Јован Марић тврди да и старији мушкарци енормно гледају порно-филмове и тако запостављају супруге.

!Порнографија ствара проблеме свим мушкарцима без обзира на године. А када мушкарци схвате да нису порно-глумци, постају несигурни и искомплексирани и тако себи стварају проблем са потенцијом. Млађи, рецимо, теже доста ка новцу и скупим аутомобилима како би задивили девојке, а како углавном немају услова за то, код њих се јављају комплекси. Ти комплекси их после спречавају да имају здраве сексуалне односе. Самопоуздање им потом драстично опада, јер схватају да више нису у стању да се докажу у кревету", објашњава Марић.

Живот са родитељима

Психолог Александра Јанковић истиче да су многи млади мушкарци забринути што немају услове да праве дугорочне планове.

"Многи од њих немају свој стан и живе у заједници са родитељима, што додатно утиче на њихов сексуални живот. Наравно, и најбољим љубавницима се дешавају пехови, али је сигурно да стабилан и сређен живот доноси и боље сексуалне односе", сматра Јанковићева.

(Информер.рс)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

лоло

17.08.2017 13:34

Ја могу кад год треба. Не мораш ме ни будити, само узјаши док спавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУЈО

17.08.2017 13:58

Има ту леба за Босњаке. Мусала! !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

17.08.2017 13:59

Ја кад сам био у ЈНА стављали бром у цај,ал дзаба ,репетирас трипут за веце,мој бајо.Момци били момци а цуре биле цуре.Ово сад није ниста,све лудо и виртуелно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Брко

17.08.2017 15:15

Стављали су они теби брко несто друго умјесто брома :)

Name

Ннн

17.08.2017 15:30

И ја 3 пута на ноцх!!!!

Name

Сарајлија.

17.08.2017 14:52

Ја могу јос сто старим све висе могу фала Богу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калесија

17.08.2017 15:38

Чуди ме нема пуно коментара?! хахахах Сви јунаци ником поникосе и у црну земљу погледасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијајило

17.08.2017 16:37

Африцка сљива је закон,никад не пада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

18.08.2017 17:12

Ови подаци нису тачни !Испаде да у Србији нико неможе да пржи.Често идем тамо код пријатеља,и сви се хвале да гањају друге жене.