Реал је био супериоран!

"И то први пут откако сам у Барселони", каже Ђерар Пике после пораза од Реал Мадрида (0:2).

Фудбал 17.08.2017 | 18:45
Реал је био супериоран!
Био је Реал Мадрид фаворит пред окршај с Барселоном у Суперкупу Шпаније, али мало ко је очекивао да ће Краљевски клуб тако лако савладати највећег непријатеља у два меча (3:1, 2:0).

Реал је заиста био супериоран. Томе сведоче чињенице, али и речи које долазе из оба табора. 

Нема сумње да је централна фигура ових мечева био Марко Асенсио, посебно услед фантастичног гола који је постигао на стадиону Сантјаго Бернабеу.

"Моја два гола у шпанском Суперкупу су била сјајна и поносан сам када погледам на њих. Навијачи су нам пружили невероватну поруку, а ми природно желимо да им се одужимо титулама. Играли смо код куће, креирали шансе. Играли смо бољи фудбал".

Зинедин Зидан је освојио своју седму титулу откако је дошао на клупу Реал Мадрида пре 20 месеци. Буквално је показао како се малтене из копачки долази у одело и освајају велике титуле у низу без икаквих проблема.

"Имам спектакуларну екипу. Када промените четири играча, а динамика тима се не мења... Задовољни смо. Није само Асенсио био одличан, него цео тим. Сви су имали веру и знали су шта желе. Уживао сам иу Марковом голу. Импресиониран сам, као и свако ко ужива у фудбалу", рекао је Зидан после меча.

А о односу снага највише говоре речи Ђерара Пикеа.

"Нисмо на најбољем нивоу када је тим и клуб у питању. Морамо да се скупимо и да копамо унапред заједно. То је дуг пут. Откако сам овде ово је први пут да осећам да је Мадрид супериоран. Морамо да почнемо то да преокрећемо", рекао је Пике.

Додајмо и то да је Луис Суарез задобио ударац у колено и да га данас очекују детаљнија испитивања.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар