Партизан: Финансије су нам стабилне!

Први пут после више година, у Партизану се хвале да су стабилизовали финансијско пословање. "Више се не дугује ниједна плата, од сада плата месец за месец", каже генерални директор Милош Вазура. Открио детаље продаје Леонарда.

Фудбал 17.08.2017 | 17:15
Партизан: Финансије су нам стабилне!
Продаја штопера Николе Миленковића још током прошле сезоне за 5,1 милион евра, а потом и недавна продаја најбољег играча минуле сезоне Леонарда за 4 милиона евра, донела је Партизану више него леп приход, а тиме и стабилније пословање.

Дуг Партизана је, према ранијим узјавама највиших представника клуба, "негде око 15 милиона евра" и то без поменутих средстава од продаје Миленковића и Леонарда, али и без прихода од учешћа у европским квалификацијама, а могуће и додатне зараде ако се уђе у групну фазу Лиге Европе.

Оно што јесте важан податак јесте то да Партизан, ваљда, први пут у последњих 10 година, игра европско такмичење без мача над главом да МОРА да побеђује и уђе у групну фазу Лиге Европе (или Лиге шампиона), како би обезбедио мирније економско стање. Свих ових година је било: или улазак у неко европско такмичење или продаја играча. 

Сада, тврди генерални директор Милош Вазура, тога нема и додаје да су свим запосленима у клубу исплаћене све плате које су им се дуговале још од претходне управем, предвођене Драганом Ђурићем. 

И играчима је све исплаћено и они могу растерећено сада да играју, са сазнањем да ће новац добијати на време, наглашава Вазура у разговору за ТВ Партизан.

Продаја играча, ипак, и даље је основни начин за приходовање клуба. Тако је морао да буде продат Леонардо (отишао у арапски Ал Ахли). Вазура је за ТВ Партизан први пут открио појединости овог трансфера:

"Леонардо је имао клаузулу од 2,5 милиона евра. Али, пред утакмицу против подгоричке Будућности направили смо нову клазулу - од 4 милиона евра. Само ми знамо како смо то успели. Углавном, Леонардо је био задовољан. У то време постојала је само једна понуда за њега у висини од 2,5 милиона евра, али успели смо да је подигнемо на 4. Дакле, Партизан је зарадио чистих 4 милиона за играча који је био овде годину дана. Јесте он тежак био на сарадњу, али био је најбољи играч. То су неке нормалне ствари... Најважније је да смо добили новац и исплатили смо све плате месец за месец. То ретко која фирма у Србији успева да издржи", каже Вазура.

Навијачи често кажу: "Па, како немате новац, кад сте сад продали овога и онога...". То је површно гледање на ствари. 

Партизан, као велики клуб или предузеће, мора да одржава стадион, терене, спортски центар у Земуну, исплаћује плате играчима и запосленима, брине о млађим категоријама и њховој исхрани, плаћа струју, воду, порезе... Све то кошта. И не само то.

Вазура је открио и да је сада доспевају на наплату и дуговима према бившим играчима и њиховим менаџерима, па је тако у среду потпуно исплаћен Лазар Марковић, дат је део новца за намирење дуга према Дарку Брашанцу...

"Имамо сад чак и обавезе према Адему Љајићу, Стефану Савићу и његовом менаџеру, према браћи Шћеповић - Марку и Стефану - а знате кад су сви они играли у Партизану и отишли... Уз то, никад не знате кад ће да стигне нека пресуда Арбитражног суда (ЦАС). Ево, сад смо добили пресуду да платимо милион евра за Андрију Живковића, менаџера Стефана Савића...", каже Вазура.

Пословни директор Партизана најавио и неке новине у и око клуба, стадиона. Ускоро би играчи требало да се возе у новом аутобусу (МОНДО сазнаје да ће вероватно на њему бити нацртан тигар?!), а Вазури је прекипело да даје новац за разноразне казне. 

Зато...

"Планирамо да направимо капије око стадиона, што је један од услова кад играмо европске утакмице. Требало би ових дана да потпишемо уговор о изградњи у вредности од око 500.000 евра. Има навијача који не слушају, па због њиховог немара плаћамо казне,. Не склушају, седе на улазима, решићемо и то, направићемо капије", каже Вазура.

Иначе, Партизан је уложио жалбу на одлуку УЕФА о игрању две утакмице пред празним трибинама и на висину новчане казне (130.000 евра). 

"Тражили смо да нам забрана буде смањена на једну уаткмицу (данас против Видеотона), а новчана да буде 50.000 евра, јер сматрамо да је пробитна санкција преоштра", додао је Вазура.

У жалби смо тражили на једну утакмицу и на 50.000 евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар