Анализа - ЛЕ: Гробари, извините, вечерас нисмо на истој страни!

Партизан и Видеотон вечерас од 21 сат играју у Хумској “прво полувреме” последње рунде квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 17.08.2017 | 16:15
Анализа - ЛЕ: Гробари, извините, вечерас нисмо на истој страни!
С једне стране терена биће Партизан, а са друге стране терена партизановци.

Ко је желео овакво лето и овакав жреб? Шта Партизану и његовим бившим члановима Марку Николићу, Данку Лазовићу и Марку Шћеповићу остаје него да једни другима кажу: "Извините, Гробари, данас нисмо на истој страни".

Како ће вечерас бити Марку Николићу? Хоће ли се по изласку на траву стадиона у Хумској запутити по инерцији ка клупи Партизана? Верујемо да неће, али да вечерас има Гробара на стадиону, ко зна како би у том случају емоције утицале на расуђивање. 

"Бићу искрен, нисам желео да се састанемо са Партизаном и осећања су ми сада помешана. Није тајна да сам имао лепе моменте док сам био на клупи Партизана и да сам са тим клубом направио успех. Такође, имам одличан однос са навијачима Партизана. Утакмице са Партизаном ће бити посебне за мене. Ту су и Данко Лазовић и Марко Шћеповић, бивши чланови Партизана. Волимо Партизан и његови навијачи воле нас. Судбина нас је спојила и неће бити лако седети на клупи намењеној за госте ", рекао је Марко Николић, тренер Видеотона. 

Марко је, ипак, професионалац, и вечерас има своју рачуницу. Он жели да настави своју бајку са Видеотоном и жели да после Бордоа добије честитке и од Партизана за пласман у Лигу Европе. 

"Имамо шансу и желимо да се нађемо у групној фази Лиге Европе јер је то наш сан”, рекао је Николић по сазнању ко је наредни ривал Видеотона. 

Мађари су све карте бацили на Лигу Европе. Сентименталности код бившег тренера Партиазан, а сада Видеотиона, нема и једини му је циљ да после 180 минута недметања буде бољи од црно-белих. Видеотон је требало да одигра утакмицу мађарског шампионата са Паксом, између два меча са црно-белима, али је она одложена како би се што боље припремили за Партизан и дочекали га што одморнији.

Али, ни Мирослав Ђукић, тренер Партизана не седи скрштених руку. И он има велике планове. И он води велики клуб. И тај клуб не жели да води само у Суперлиги.

“Никад не размишљам о поразу, то ми мој менталитет не дозвољава. Добро радимо, као екипа смо у успону. Ривал је добар, али сматрам да имамо екипу спремну за пласман у групну фазу. Већи проблем нам је екипа Видеотона него тренер Николић”, рекао је Ђукић, иако је његов колега селектирао већи део екипе и познаје играче у душу.

Уосталом, доста је било приче. Вечерас и једни и други имају прилику да покажу шта знају. Навијачи Партизан се искрено надају да ће лепша бити црно-бела слика.

А, до тада кратак повратак у прошлост. За наук и опомену.

Црно-бели носталгичари присетили су се претходног двомеча Партизана и Видеотона у Купу УЕФА, у којем је клуб из Хумске претрпео један од најтежигх пораза у историји. Мађари су у првом мечу победили 5:0, али не само захваљујући квалитету који су несумњиво имали те сезоне 1984/85, већ превасходно, о гле чуда невиђена, лежерној игри Партизана који је после историјског повратка у дуелу са Квинс Парк Ренџерсом (6:2, 0:4), али и тумачењу жреба као фантастично-савршено-повољног-проћићемојермисмоПартизан. Црно-бели носталгичари даље су се присетили и “дружења играча уз карте и алкохол, али и у шопингу, у којем су у редовима чекали да пазаре јефтине Саламандер ципел и кобалт посуђе”. И после свега је стигла “петица”, у реваншу је нешто покушано, али је било касно.

Елем, садашња генерација Партизана не мора да брине за ципеле, посуђе их дефинитивно не занима, али су зато спремни, бар тако сами тврде, да и ове сезоне путују по Европи.

Преко Мађарске, логично.

Извор: Б92

Парови плеј-офа за пласман у Лигу Европе:

Шкендија - Милан
Вардар - Фенербахче
Ајакс - Розенборг
Осијек - Аустрија Беч
Краснодар - Ц. звезда
Алтах - Макаби Тел Авив
БАТЕ - Олександрија
Клуб Бриж - АЕК
Маритимо - Динамо Кијев
Динамо Загреб - Скендербег
Лудогорец - Судува
Панатинаикос - Атлетик Билбао
Аполон - Митјиланд
Домжале - Марсеј
Партизан - Видеотон
ФХ - Брага
Евертон - Хајдук Сплит
Утрехт - Зенит
Легија - Шериф
Витролул - Салцбург
Плзењ - АЕК Ларнака
ПАОК - Естерсунд

Коментари / 0

Оставите коментар