ЛЕ: Тим Видеотона за Партизан...

Лазовић и Хенти нападају Партизан! Наступ Марка Шћеповића под знаком питања!

Фудбал 17.08.2017 | 15:15
ЛЕ: Тим Видеотона за Партизан...
Марко Николић се вратио у Хумску, али као тренер мађарског вицешампиона Видеотона. И гости из града чије име се изговара на српском са приличним компликацијама - Секешфехервара, прилично лукаво су са својих леђа скинули притисак и улогу фаворита оберучке пребацили на леђа Мирослава Ђукића и и фудбалера Партизана.

Гледајући тренутну форму у националном шампионату, али и оно што је урадио до сада у квалификацијама за Лигу Европе, јасно је да је Николић већ ударио сопствени тренерски печат на игру Видеотона. А највећи скалп до сада му је био елиминација француског Бордоа у трећем колу квалификација за Лигу Европе. И управо би екипа која је одиграла тај реванш (1:0), уз, рецимо, две измене требало да истрчи на терен од првог минута вечерашње утакмице у Хумској која се игра од 21 сат.

Према незваничним информацијама, главна недоумица у тиму Видеотона могао би да буде наступ нападача Марка Шћеповића. Он је претходних дана имао проблема са повредом, али је у среду увече тренирао на стадиону Партизана. То, међутим, не значи и да ће сигурно бити стартер. Извеснија варијанта могла би да буде да се Николић определи за нападачки тандем Данко Лазовић - Езекијел Хенти. Иначе, млади нигеријски нападач у наставку сезоне могао би да буде главни адут Видеотона, а већ је сарађивао саНиколићем у љубљанској Олимпији. Извесно је да српски тренер неће моћи да рачуна на задњег везног Јозефа Варгу који је у реваншу са Бордоом добио црвени картон.

На голу је стандардан Адам Ковачик, док ће задњу линију предводити штопер и капитен Роланд Јухаш, који је са Андерлехтом већ био гост Партизана пре седам година. Место на десном беку резервисано је за Француза Лоика Негоа, а лево ће играти Португалац Стопира. Партнер Јухашу у средини одбране биће Атила Фиола. На позицији десног везног требало би да заигра Кристијан Гереси који важи за веома офанзивног играча. Супротна страна везног реда припашће Роланду Солнокију, а у средини везе места би требало да заузму интернационалац из Босне и Херцеговине Анел Хаџић, односно нешто дефанзивнији Мате Паткај. Уз већ поменути тандем Лазовић- Хенти у нападу, нема дилеме да се ради о веома чврстој и борбеној екипи. А пред Партизаном је озбиљна препрека.

ВИДЕОТОН (4-4-2): Ковачик - Него, Јухаш, Фиола, Стопира - Гереси, Паткај, Хаџић, Солноки - Лазовић, Хенти.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар