ЛЕ: Краснодаров тим за Звезду...

Ристић једна од четири дилема, Каборе и Переира под знаком питања, велика невоља за Звезду – Смолов тренира! Неће вероватно играти у првој постави, али. .

Фудбал 17.08.2017 | 14:45
ЛЕ: Краснодаров тим за Звезду...
Медији ће писати о 400 навијача Црвене звезде у Краснодару и могућој подршци “браће” из московског Спартака. Али ВладанМилојевић и Игор Шалимов имају друге теме за размишљање. Са којим тимом изачи на терен у првој од две одлучујуће битке за јесен у Европи?

О дилемама и изборима Звездиног тренера читајте у одвојеном тексту, а у овом се бавимо ситуацијом у Краснодару. Она се значајно променила у последњих неколико сати.

Прво и основно, Шалимов је потврдио да се Фјордор Смолов, најопаснији играч Краснодара и најбољи стрелац руске Премијер лиге у последње две сезоне, опоравио од повреде због које овог лета још није играо. Наравно, не очекује се да Смолов буде у стартној постави, али би можда могао да уђе у каснијим фазама утакмице како би колико-толико осетио терен уочи реванша. Уместо њега, навалу Бикова требало би да од првог минута предводи 18-годишњи Иван Игњатјев, који је за први тим дебитовао пре мање од месец дана, 27. јула против Лингбија у последњем колу квалификација, али је већ успео да упише и првенац на сениорској сцени када је 10. августа затресао мрежу Ахмата. Предвиђају му велику каријеру.

Са друге стране, главобољу Краснодаровом шефу струке задају повреде Шарла Кабореа и Маурисија Переире, који су уз Виктора Клаесена носиоци игре у везном реду руског представника. Њихово учешће у првом мечу са београдским црвено-белима под великим је знаком питања. Барем тако тврде Краснодарови представници у јавности. У случају да Каборе и Переира не буду спремни, првог ће на месту задњег везног заменити повремени репрезентативац Русије Роман Шишкин, који је по природи десни бек, мада уме да заигра и испред последње линије као осигурач, а другог врло неугодни Павел Мамајев, који је 2014. стигао из московског ЦСКА за обештећење од чак 5.000.000 евра.

Ту је и дилема на левом беку: Михаило Ристић или Кристијан Рамирез, мада се верује да ће предност добити Колумбијац. Просто, у систему ротације Игора Шалимова на Рамиреза је ред.

Што се осталих позиција тиче, на голу Андреј Синицин, штоперски тандем чиниће капитен Андреас Гранквист и његов заменик Александар Мартинович – већ је то уигран тандем, на десном беку Сергеј Петров, у вези за место не брину Јури Казински и већ поменути Клаесон, док ће на крилу оперисати и Вандерсон, који је овог лета стигао из Ред Бул Салцбурга за према доступним подацима 8.000.000 евра што га чини – под условом да је та сума тачна, а постоје индиције да баш и није – чини најскупљим појачањем у историји Краснодара.

Тежак задатак пред Црвеном звездом.

КРАСНОДАР (4-2-3-1): Синицин – Петров, Гранквист, Мартинович, Рамирез (Ристић) – Каборе (Шишкин), Газински – Клаесон, Переира (Мамајев), Вандерсон – Игњатјев (Смолов).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар