Партизан, Звезда... ко ће у Лигу Европе?

Фудбалери Партизана и Црвене звезде играју вечерас прве утакмице плеј-офа за пласман у Лигу Европе. Шта могу српски клубови?

Фудбал 17.08.2017 | 15:45
Партизан, Звезда... ко ће у Лигу Европе?
Партизан и Црвена звезда су пред вратима групне фазе Лиге Европе. Врата су, за сада, затворена, али је кључ остављен ту негде пред вратима. Треба га пронаћи...

После више од три деценије Партизан ће поново играти пртив мађарског Видеотона (21х, Арена спорт 1 и РТС). Тада је Партизан био велики фаворит, али, нажалост, мађарски тим је одиграо феноменално против црно-белих који су потценили ривала. 

Куриозитет двомеча са Видеотоном је што на клупи мађарске екипе седи дојучерашњи тренер Партизана Марко Николић који је са црно-белима из, готово, изгубљене позиције дошао до "дупле круне". И не само он. Још двојица великих партизановаца - Данко Лазовић и Марко Шћеповић - играју за Видеотон. Дакле, Партизан нападају "његови"!

Шћеповићев отац, Слађан, некадашњи нападач Партизана сада запослен у клуб, признаје да је у незгодној позицији, али и да ће му срце бити уз Партизан.

Српски шампион има своје адуте. Ако буде играо као против Олимпијакоса у реваншу претходног кола квалификација, Партизан би могао да се нада мирнијем реваншу. 

Али, мораће у борбу без важне подршке са трибина, јер је УЕФА казнила црно-беле па ће стадион на Топчидерском брду бити празан (осим групице навијача Видеотона).

Са друге стране, Црвена звезда има шансу да се после десет година пласира у групну фазу Лиге Европе. Дуго је Звезда без успеха, без неког значајнијег резултата у Европи. Да ли ће успети да одоли руском Краснодару (19х РТС 1, Арена спорт)?

Звездини играчи су уверени да могу, а у томе ће имати подршку групе својих навијача, али и навијача московског Спартака, који су најавили долазак у Краснодар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар