ЛЕ - Анализа: Звездина рајска подвала...!

Страмаћони и Спарта су ухваћени на спавању, хоће ли иста судбина задесити Краснодар и Игора Шалимова?

Фудбал 17.08.2017 | 12:00
ЛЕ - Анализа: Звездина рајска подвала...!
Током тренерског мандата Славише Стојановића прекиди су били основно оружје Црвене звезде. Словеначки стручњак српског порекла, спреман да слуша похвале када се поведе реч о тој теми, само се загонетно смешкао и причао како је ноћима проучавао силне комбинације после корнера и слободних удараца. Касније се та карактеристика - која одлучује мечеве високог ризика - изгубила на Маракани. Звезда је била јалова и неефикасна после прекида.

Међутим, Владан Милојевић је успео озбиљно да унапреди тај сегмент. Рачунајуи и пенале Црвена звезда је на 11 мечева ове сезоне дала 12 голова после прекида. Врло респектабилна бројка коју су у својим свескама сигурно евидентирали скаути богатог руског клуба. Међутим, има нешто што озбиљно храбри...

Црвена звезда је претходних година, посебно у Европи, знала да прима голове као на вашару. Сећате се сигурно Разграда, али је последњих два месеца тим са Маракане променио улогу и почео да подваљује ривалима. Онако рајски да подваљује, ако питате навијаче Црвене звезде.

Уосталом у ту тренерску мишоловку ухваћена је и тренерска глава Андрее Страмаћонија, изучена у престижном Коверћану. Први гол на Маракани Звезда је постигла тако што јеКанга комплетну поставу Спарте ухватио на спавању, а Боаћи само мирно протурио лопту поред Дубравке... Све што се деси једном може да се окарактерише као случајност, али ако се деси више пута… По истом принципу Боаћи је имао прву шансу у Прагу, али се у том четвртом минуту спетљао. Тачније, није стигао да пребаци лопту на јачу ногу.

Сигурно је Страмаћони добијао нервне сломове, али његове грехове није успео да окајеНенад Лалатовић. Звезда је успела да "подвали" Чуки за иницијално вођство. Баш као против Спарте, Канга је пришао лопти, многи су очекивали класичан прекид, али је он у гол шансу избацио Радоњића. Каснио је Богосавац и направио пенал...Нема сумње да ће поменуте акције чији је главни архитекта Гелор Канга поново бити велико оружје Црвене звезде. Али не и једино оружје.

Неће бити на терену Милијаша чији корнери су против Бачке исписали име победника. Три пута је капитен центрирао из угла и три пута је Звезда поентирала. На Бањици је поентирао Ле Талекпосле проигравања Аџића. Звезда је из прекида била плодна и током овогодишње премијере против Флоријане и на тај начин скратила мучење. А све је поготком из слободног ударца у дуелу са Иртишом оплеменио Доналд.

Леп разлог за оптимизам уочи сутрашњег меча. Као што је добро по Владана Милојевићашто му тим делује више него ауторитативно приликом дефанзивног прекида. Иртиш је тактику заснивао на томе, Спарта је ималла скакаче попут Јанка, Јулиша и Лафате... Када се све сабере најближи томе да затресе мрежу црвено-белих после корнера био је Радош Булатовићиз Радника.

Нека Звезда традицију настави и сутра и нека у истој мишловци где је Страмаћонијева глава заврши и Игор Шалимов.

СВИ ЗВЕЗДИНИ ГОЛОВИ ИЗ ПРЕКИДА ОВЕ СЕЗОНЕ

Флоријана (домаћин)

Боаћи (пенал)
Срнић (после корнера Милијаша)
Боаћи (после корнера Милијаша)

Иртиш (гост)

Боаћи (пенал)

Иртиш (домаћин)

Доналд (слободан ударац)

Спарта (домаћин)

Боаћи (после проигравања Канге)

Рад (гост)

Ле Талек (после корнера Аџића)

Чукарички (домаћин)

Пешић (пенал, пре тога подвалили Канга и Радоњић)

Радник (гост)

Боаћи (пенал)

Бачка (домаћин)

Пешић (после корнера Милијаша)
Фримпонг (после корнера Милијаша)
Рачић (после корнера Милијаша)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар