Кевин Принс Боатенг раскинуо са Лас Палмасом!

Враћа се у Немачку. . . ! Експресан раскид уговора и трансфер у нови клуб.

Фудбал 18.08.2017 | 08:00
Кевин Принс Боатенг раскинуо са Лас Палмасом!
Иако је на Канарским острвима оживео каријеру и вратио се у форму, Кевин Принс Боатенг је данас све изненадио одлуком да напусти шпански клуб. Уговор је експресно раскинут, а још брже је везиста из Гане нашао нови клуб.

Боатенг се враћа у Немачку у којој је рођен и у којој започео каријеру. Нови клуб искусног везисте је Ајнтрахт из Франкфурта који је овог лета довео гомилу појачања.

„Лас Палмас и Боатенг су донели одлуку да споразумно раскину уговор који је трајао још три године. Због личних разлога је донета брза одлука да се сарадња оконча. Играч ће се на конеференцији за медије у друштву председника клуба опростити од навијача“, наводи се у саопштењу Лас Палмаса.

Иако је могао да игра у Лас Палмасу још три године, Боатенг се одлучио за повратак у Немачку где га у Франкфурту чека уговор на две или три године. Поникао је у Херти, потом играо за Тотенхем, Борусију Дортмунд, Портсмут, Милан и Шалке из којег је прошлог лета дошао у Лас Палмас. Одиграо је сјајну сезону за Канаринце, постигао чак 10 првенствених голова и постао један од кључних играча.

Али је из себи познатих разлога решио да се врати у Немачку.

Иначе, Ајнтрахт се овог лета прилично појачао. Боатенг је 11. појачање клуба из Франкфурта. Подсетимо, већ су довели: Себастијана Алеа (Утрехт), Џетра Виљемса (ПСВ Ајндховен), Луку Јовића (Бенфика), Карлоса Салседа (Фјорентина), Маријуса Волфа(Хановер), Даичија Камаду (Саган Тосу), Данија да Косту (Бајер Леверкузен), Јана Цимермана (Минхен 1860.), Џонатана де Гузмана (Наполи) и Желсона Фернандеса (Рен).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар