Ђурђевић: У глави ми је само Лига Европе!

Нападач Партизана нада се да ће бити спреман за Видеотон, а све што се тиче евентуалног одласка у иностранство препустио је менаџерима.  Ђурђевић: О одласку не бринем ја, већ менаџери.  Најбољи стрелац Партизана Урош Ђурђевић каже да се не оптерећује одласком из Хумске, истакавши да о томе брину његови менаџери, а не он.

Фудбал 16.08.2017 | 19:15
Ђурђевић: У глави ми је само Лига Европе!
Урош Ђурђевић наметнуо се Олимпијакосу добром игром и голом у реваншу у Пиреју, па је одмах после те утакмице почело да се пише о његовом трансферу у редове грчког првака.

Ипак, Партизанов голгетер каже да одлазак тренутно није оно о чему размишља.

"Нисам оптерећен одласком, о томе брину моји менаџери. Размишљам само како да помогнем екипи да се пласира у Лигу Европе, јер нам је то заједнички циљ", изјавио је Ђурђевић за "Спортски журнал".

Он је због лакше повреде пропустио гостовање Војводини, али од уторка се прикључује тренинзима и нада се да ће бити спреман за четвртак увече, када се од 21.00 игра први меч плеј-оф рунде квалификација.

"Видеотон је одлична екипа, на челу са сјајним тренером Марком Николићем, који нас добро познаје. Уз то нећемо имати подршку навијача. Очекује нас тежак посао али верујем у саиграче и да смо способни да остваримо предност пред реванш у Мађарској",јасан је Ђурђевић.

Двадесеттрогодишњи центарфор овог лета је затресао мрежу пет пута на осам утакмица Суперлиге и квалификација за Лигу шампиона.

Према изворима из Грчке, Олимпијакос је спреман да ступи у конкретну акцију и доведе Ђурђевића, под условом да елиминише Ријеку и пласира се у елитно континентално такмичење.

Претходних недеља писало се да је грчки Олимпијакос, који је елиминисао црно-беле на путу ка Лиги шампиона близу довођења Уроша, а тамошњи медији спекулисали су о цифри од 2.500.000 евра.

Ђурђевића није било у саставу екипе која је минималним резултатом поразила Војводину у Новом Саду у недељу, пошто се тренинзима прикључио тек у уторак, после ударца у мишић који је добио у поразу од Вождовца.

"Прикључио сам се екипи на тренингу у уторак, надам се да ћу бити спреман за меч против мађарског представника. Јако сам тешко преживео утакмицу. Најбитније је да смо освојили три бода јер нам је било изузетно важно да победимо уочи европског испита".

Момак који је у међувремену дебитовао и за репрезентацију нада се да ће бити спреман за први окршај у борби за Лигу Европе, када у четвртак у празној Хумској буде гостовао Видеотон – са Марком Николићем на клупи, а Марком Шћеповићем и Данком Лазовићем на терену.

"Видеотон је одлична екипа на челу са сјајним тренером. Марко нас добро познаје, а бићемо ускраћени и за подршку навијача. Очекује нас дакле, тежак посао, али верујем у саиграче. Способни смо да направимо добар резултат у првој утакмици и са предношћу дочекамо реванш у Мађарској", закључио је Ђурђевић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар