Сјајан посао Виљареала - стигао Карлос Бака!

Карлос Бака стигао је на позајмицу у Виљареал, саопштио је шпански клуб.

Фудбал 17.08.2017 | 20:45
Сјајан посао Виљареала - стигао Карлос Бака!
Договор је потврђен на званичном твитер профилу "Жуте подморнице", а Колумбијац ће носити број девет.

Виљареал је Милану за позајмицу платио 2,5 милиона евра, уз могући откуп од 15,5 милиона на крају сезоне.

Бака ће званично бити представљен у четвртак, а у клуб из Шпаније стиже пошто се не налази у плановима Винчена Монтеле.

За "Росонере" је одиграо 78 утакмица, а за то време је постигао 34 гола.

Карлос Бака поново је на месту успеха! У лиги где је достигао играчки врхунац и постао међу најтраженијим голгетерима Европе. Али Бака није на крају завршио у Севиљи или Атлетико Мадриду, већ је задужио препознатљиву жуту опрему Виљареала!

Милан се решио отписаног Колумбијца и отворио простор за долазак Николе Калинића, чији трансфер из Фјорентине би требало да буде затворен јако брзо, што ће у завршне две седмице оставити место за бруталан финиш прелазног рока и све извеснију куповину Пјер Емерика Обамејана или Андрее Белотија!

Карлос Бака је ставио тачку на прилично турбулентно поглавље, где је био и на врху, али и на дну. Навијачи су га волели, али је код Управе, а посебно тренера Винченца Монтеле имао често нерешен статус. Због тога је трансфер била једина реална опција за Баку, посебно јер је доласком пребогатих кинеских инвеститора отпочело ново поглавље на Сан Сиру. Где заКарлоса Баку није било места. 

Зато му је утеху пружио амбициозни Виљареал, ношен жељом да и од ове јесени озбиљно помрси рачуне најмоћнијим клубовима Шпаније. Жута подморница је Баку довела на једногодишњу позајмицу и за исту ће платити Милану 2.500.000 евра. У споразуму два клуба стоји и да ће Виљареал имати могућност да Баку откупи за 15.500.000 евра, али се није обавезао да мора да издвоји толики новац, ни по којем основу. 

Бака је на Мадригал стиже као унапређена верзија Роберта Солдада, односно на место центарфора од кога се много више очекује. Шпански стил фудбала му савршено одговара, имаће Пабла Форналса и Робета Соријана да га „хране“ лоптама, добру подршку у Николи Сансонеу, али и конкренцију у Седрику Бакамбију и Енесу Уналу.

Све је спремно за Бакин нови почетак.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар