Хесе умјесто у Виолу, отишао у Стоук!

Играч Пари Сен Жермена Хесе Родригес сезону 2017/18. провешће на позајмици у Стоуку, саопштио је премијерлигаш.  Хесе скренуо ка Острву! Шпански нападач требало је да из Пари сен Жермена пређе у Фиорентину, али је завршио у Премијер лиги.  Стоукова озбиљна офанзива: Прво из Барсе, онда из Бајерна, па сад и Реалов бивши шпиц! Хесе "преварио" Фјорентину и дошао на позајмицу до краја сезоне из ПСЖ-а, Хоселу у Њукаслу.

Фудбал 17.08.2017 | 17:00
Хесе умјесто у Виолу, отишао у Стоук!
Шпанац је у ПСЖ стигао прошлог лета из Реал Мадрида за 21 милион фунти, али је одиграо само 14 утакмица пре него што је прослеђен на позајмицу у Лас Палмас.

"Није имао најсрећније периоде у Паризу, али он је још млад и жељан да остави добар утисак у Премијер лиги", рекао је извршни директор Стоука Тони Сколс.

Хесе (24) је дошао у Реал са 14 година и био је део "краљевског тима" који је 2014. и 2016. године освојио Лигу шампиона.

Претходно је требало да пређе у Фиорентину, која је скоро па све договорила са овим крилним нападачем, међутим Хесе се одлучио за Премијер лигу и Стоук.

Хесе Родригез (24) прошлог лета је потписао петогодишњи уговор са Пари сен Жерменом, али је после неубедљивих наступа у првом делу сезоне одмах прослеђен Лас Палмасу на позајмицу.

Како ни тамо није одушевио, клуб са Канарских острва одлучио је да не искористи опцију перманентног трансфера и Хесе се поново обрео на "Парку принчева", где поред мноштва суперстарова (потенцијално и Килијана Мбапеа) није могао да се нада већој минутажи.

Зато је одлучено да и наредну сезону одигра негде као позајмљен играч и мада је иницијално Фиорентина била у првом плану, некадашњи јуниор и првотимац Реала завршио је у Премијер лиги, у екипи Стоука!

"За Хесеом је владала велика потражња када је ПСЖ ставио до знања да ће га пустити на позајмицу. Одушевљени смо што је изабрао нас", рекао је главни оперативац Тони Сколс.

Прилику да дебитује Родригез ће имати већ у суботу, када "грнчари" дочекују Арсенал.

На некадашњем стадиону "Британија", који се сада зове "бет365", имаће друштво Бојана Кркића. На платном списку Стоука тренутно су још двојица Шпанаца, али Хоселу ових дана треба да потпише за Њукасл, док се Марк Мунијеса вратио у домовину, да на позајмицу игра за новог прволигаша Ђирону.

Није готово док се не потпише. Мислили су челници Фјорентине да имају Хесеа Родригеза, посао се чинио готовим, чак се и Пари Сен Жермен сагласио да пусти крилног нападача у Серију А, међутим... У последњи час јавио се Стоук и уграбио Шпанца.

Клуб са стадиона Британија потврдио је јутрос да је довео 24-годишњег фудбалера на позајмицу до краја сезоне, после чега ће се он вратити на Парк принчева, где за њега - реално - није било места ни пре доласка Нејмара, а поготово не сад кад је потписао Бразилац.

„Од тренутка кад му је ПСЖ ставио до знања да ће га пустити на позајмицу, Хесе је био наша жеља. Одушевљени смо што је изабрао да пређе у Стоук. У Паризу није имао баш најбољи период каријере, али је и даље млад, жељан да остави траг у Премијер лиги. Његов педигре говори сам за себе, биће сјајно појачање за наш тим“, рекао је Тони Сколс, извршни директор Потерса.

Хесеа је пети новајлија на Британији овог лета. Пре њега стигли су Бруно Мартинс Инди из Порта, Дарен Флечер из Вест Брома, Џош Тимон из Хала и Ерик Максим Чупо Мотинг из Шалкеа. Са Хесеом у тиму, Марк Хјуз тренутно има на располагању некадашње фудбалере Барселоне (Ибрахим Афелај, Бојан Кркић), Бајерна (Џердан Шаћири) и Реал Мадрида (Хесе).

Хесе је у Стоук стигао истог дана кад је Марк Хјуз продао другог Шпанца - Хоселуа - још једном, Рафаелу Бенизету. Хоселу је тако постао шесто појачање Њукасла овог лета, у послу вредном 5.500.000 евра.

Нападач је потписао уговор до 2020. године.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар