СИПА привела више лица у Брчком

У оквиру акције која је почела у раним јутарњим сатима, ухапшено је више особа, а врше се претреси на неколико локација на подручју Брчко дистрикта и Тузланског кантона.

Босна и Херцеговина 16.08.2017 | 15:39
СИПА привела више лица у Брчком
По налогу Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника СИПА-е и полиције Брчко дистрикта БиХ од раних јутарњих сати се налазе на терену гдје се врше претреси и хапшења осумњичених за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојних дрога члан 195. КЗ-а БиХ.

На терену се налазе тужилац и истражилац из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који координишу рад и активности полицијских службеника на терену, наводи се у саопштењу из Тужилаштва БиХ.

Мета акције су осумњичени са подручја Брчко дистрикта БиХ, који су под истрагом да су као организована криминална група вршили кријумчарење и даље распарчавање и продају веће количине опојних дрога на подручју БиХ, међу којима су хероин, кокаин и марихуана.

Према прикупљеним доказима опојна дрога је на подручје БиХ, односно Брчко дистрикта, кријумчарена углавном са подручја Републике Србије, а осумњичени су били учесници у даљем кријумчарењу и нарко-дилерској мрежи према БиХ и иностранству, стоји у саопштењу.

Након извршених претреса и лишења слободе осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима, односно мјерама забране.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и сигурносним агенцијама у БиХ и сусједним земљама, учествује у активностима у борби против међународног кријумчарења опојних дрога.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Омерта

16.08.2017 14:12

А Маоча ста је тамо СИПО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

16.08.2017 15:28

Ти са својих осам основне.

Name

миош

16.08.2017 15:34

Немој прескакати терапијуКакве везе има Маоча са хапшењем дилера дроге ??????????????????

Name

Гога

16.08.2017 16:02

Де нам ти реци кад си тако паметан!

Name

Леко

16.08.2017 15:52

Дај само сазнати кога су ухапсили дали оне кокосаре или велке зверке из кругова нарко босова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

17.08.2017 14:48

Маоца пуна дроге и зла.