Гилфи Сигурдсон најскупља ''Карамела'' у историји!

Евертон је постигао договор са Свонсијем о трансферу везисте Гилфија Сигурдсона за 45 милиона фунти (50 милиона евра).  Евертон добија "свог" човека! Свонси после вишенедељног натезања пристао да прода репрезентативца Исланда.

Фудбал 17.08.2017 | 22:30
Гилфи Сигурдсон најскупља ''Карамела'' у историји!
Свонси је прошле сезоне обезбедио опстанак у Премијер лиги, а Сигрудсон је постигао девет голова и имао је 13 асистенција.

Репрезентативац Исланда ће у среду обавити лекарске прегледе у Ливерпулу, после чега би требало да потпише уговор.

Ако се трансфер оствари, 27-годишњи Сигурдсон ће бити најскупљи играч у историји Евертона. За сада је то Ромелу Лукаку који је 2014. године за 31,8 милиона фунти дошао из Челсија.

Свонси је у јулу тражио 50 милиона фунти за Сигрудсона, након што је одбио 40 милиона од Лестера, а сличну понуду одбио је и од Евертона, који више од годину дана покушава да доведе Исландјанина.

Сигурдсон је у мају рекао да не покушава да напусти клуб, а пропустио је турнеју по САД и пријатељску утакмицу са Бирмингемом због "спекулација око трансфера".

Он је постигао 30 голова са Свонси откако се 2014. године вратио у клуб после две године у Тотенхему.

Евертон је у летњем прелазном року довео Вејна Рунија, Мајкла Кина, голмана Џордана Пикфорда, досадашњи трансфер рекордер, Девија Класена и Сандра Рамиреса.

Клуб је напустио нападач Ромелу Лукаку, који је за 75 милиона фунти прешао у Манчестер јунајтед, а тренер Роналд Куман рекао је да би и Рос Баркли могао да напусти Гудисон.

Менаџер Евертона Роналд Куман напокон ће добити играча кога је покушавао да купи цело лето, пошто је са Свонсијем постигао договор о трансферу везног играча Свонсија Гилфија Сигурдсона за 45 милиона фунти, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Репрезентативац Исланда прошле сезоне је постигао девет голова и 13 пута асистирао саиграчима, па је био најзаслужнији што је Свонси обезбедио опстанак у Премијер лиги.

Репрезентативац Исланда у среду ће обавити лекарске прегледе у Ливерпулу, а онда потписати уговор.

Сигурдсон (27) ће постати најскупљи играч у историји Евертона, много испред актуелног рекордера Ромелуа Лукакуа, који је 2014. године за 32 милиона фунти дошао из Челсија.

Он је дао укупно 30 голова за Свонси, откако се 2014. вратио у клуб после две године у Тотенхему.

Евертон је у овом прелазном року довео Вејна Рунија, Мајкла Кина, голмана Џордана Пикфорда, Девија Класена и Сандра Рамиреса.

Лукаку је за 75 милиона фунти отишао у Манчестер јунајтед, а Гудисон парк би могао да напусти и Рос Баркли.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар