ЛШ је на дохват руке Карабагу!

Тим из Азербејџана победио Копенхаген и има прилику да следеће недеље у реваншу направи историјски успех.  Азербејџан у трансу - Карабаг на корак од Лиге шампиона! Домаћин славио са 1:0 на стадиону Тофик Бахрамов.

Фудбал 15.08.2017 | 20:30
ЛШ је на дохват руке Карабагу!
Карабаг је на корак од Лиге шампиона!

Првак Азербејџана имаће прилику да направи велики успех уколико за седам дана у Данској, против Копенхагена, сачува 1:0, предност коју је стекао на стадиону Тофик Бахрамов у Бакуу.

Копенхаген...

Данцима у квалификацијама за Лигу шампиона иде по принципу топло-хладно, а сада је ситуација поново "ледена".

Екипа Сталеа Солбакена имала је проблема и против Жилине, касније ју је намучио Вардар, а сада ће пут преко елите тражити опет из минуса.

Стрелац победничког гола био је Махир Мадатов у 25. минуту.

Препун стадион у главном граду Азербејџана пао је у делиријум када је Јужноафриканац Дино Ндлову погодио стативу, после снажног ударца са преко 20 метара, а одбитак у мрежу сместио нападач Карабага.

Урош Матић и Андрија Павловић били су у почетној постави данске екипе, с тим што је српски нападач замењен у 74. минуту. Занимљиво, Копенхаген је и од првака Македоније изгубио први меч 1:0, а у реваншу је убедљиво победио 4:1.

Карабаг је три године узастопно учесник групне фазе Лиге Европе, док у елитном такмичењу никада није играо...



Корак ближе историји! Азербејџански Карабаг победио је у Бакуу дански Копенхаген са 1:0 у првој уткмици плеј-офа за Лигу шампиона. До сада ниједан клуб из Азербејџана није био тако близу елитном европском друштву и, према приказаном, сигурно је да ће Копенхаген у реваншу следеће недеље на свом терену имати тежак посао.

Додуше, дански шампион се у овим квалификацијама већ једном нашао у сличној ситуацији, пошто је у претходном колу изгубио од Вардара у Скопљу са минималцем, па је био убедљив у Копенхагену.

Вечерас на стадиону Тофик Бахрамов у Бакуу домаћин је био знатно бољи ривал и чак је могао да дође до убедљивије победе. Једини погодак на утакмици постигао је Махир Мадатов који је натрчао на одбитак после ударца Дина Ндловуа и закуцао лопту у мрежу.

Управо је Ндлову пропустио још једну добру прилику за погодак, а у другом полувремену велике проблеме гостима задавао је Мичел.

Лига шампиона, плеј-оф

Уторак
Карабаг - Копенхаген 1:0 (1:0)
/Мадатов 25/

20.45 АПОЕЛ - Славија
20.45 Хофенхајм - Ливерпул
20.45 Спортинг Лисабон - ФЦСБ
20.45 Јанг Бојс - ЦСКА Москва

Среда
20.45 Селтик - Астана
20.45 Хапоел Бер Шева - Марибор
20.45 Башакшехир - Севиља
20.45 Олимпијакос - Ријека
20.45 Наполи - Ница

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар