Стигло појачање: Фелдин слетео у Београд!

Велико појачање Црвене звезде Џејмс Фелдин стигао је у Београд где су га сачекали представници клуба.

Кошарка 15.08.2017 | 19:30
Стигло појачање: Фелдин слетео у Београд!
Познати кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић најавио је почетком августа "трансфер лета" за Црвену звезду.

Регионални и државни шампион ангажовао је америчког бека (29, 193) Џејмса Фелдина, који је постао пето појачање црвено-белих овог лета.

Американац је у уторак допутовао у Београд, а одмах на паркингу аеродрома "Никола Тесла" усликан је у мајици новог клуба.

Амерички шутер постаће важна нападачка опција екипе Душана Алимпијевића, после сезоне у којој је са Панатом освојио "дуплу круну" и играо плеј-оф Евролиге. У такмичарској 2016/17 просечно је постизао 6,7 поена на 33 утакмица најјачег евро такмичења.

Његов уговор са Звездом трајаће до 2019. године!

Амерички кошаркаш потписао је двогодишњи уговор с црвено-белима, а у среду после обављених лекарских прегледа прикључиће се екипи, која је припреме започела 7. августа.

Фелдин је прошле сезоне просечно бележио 6,7 поена, две асистенције и 1,6 скокова по мечу у Евролиги. Са Звездом би могао да потпише двогодишњи уговор.

Американац је у Европу стигао 2010, а осим за ПАО играо је још за Бреоган, Фуенлабраду и Канту, а кратко је био и у Порторику

Узбуђен сам што сам направио велики корак у мојој каријери. Долазим у клуб са дугом историјом и једва чекам да заиграм. Играћу пред сјајним навијачима и у врелој атмосфери, што сам већ искусио у ОАКА дворани. Драго ми је што им прилику да видим разлику између две земље, Панатинаикоса и Звезде, у лепом граду", рекао је Фелдин, а преноси грчки Новаспорт.

Амерички кошаркаш додао је да се помало осећао чудно што је прешао у Црвену звезду.

"Много сам порука добио на друштвеним мрежама, било ми је и чудно када сам слику са дресом Црвене звезде ставио на Инстаграм. Све је то део посла, морају да разумеју навијачи Панатинаикоса када дођем у Атину. Одлуку сам донео због моје будућности. Не могу осећања да ставим испред моје будућности".

Већ по доласку на аеродром и пошто се сусрео са челницима клуба Фелдин је показао велико интересовање за дешавања у новом клубу.

"Како напредују тренинзи? Како изгледа тим", упитао је Фелдин и већ је било јасно да са нестрпљењем очекује да се придружи саиграчима.

"Морао сам мало да причекам ствари јер сам их баш пуно понео".

Репрезентативац Доминиканске Републике истакао је да је веома узбуђен што долази у Црвену звезду.

"Веома сам узбуђен што сам дошао у Црвену звезду. Већ имам иза себе осам година искуства у европској кошарци и спреман сам за следећи корак. Истраживао сам о Београду, а о навијачима већ пуно знам и биће сјајно играти уз такву подршку. Бићу у потпуности у служби тима и даћу све од себе, зато сам овде. Очекује нас веома узбудљива сезона".

Фелдин је потом причао о навијачима Звезде са којима је имао прилике да се сусретне у дресу Панатинаикоса.

"Невероватно је играти кошарку у атмосфери какву праве Звездини навијачи. То су сигурно најбољи навијачи у Европи. Узбуђен сам што ћу сваке недеље играти у таквој атмосфери", закључио је Американац.

Фелдин се потом упутио у хотел ’’Цроwн Плаза’’ где се сместио и отишао на заслужени одмор након дугог пута који је водио од Сједињених Америчких Држава, преко Грчке, све до српске престонице.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар