Једна добра, једна лоша вијест за Звездаше!

Црвена звезда спрема се за далек пут где ће у четвртак играти прву од две најважније утакмице у сезони 2017/18. Тренера Милојевића сачекале су опречне новости о опоравку повређених играча.

Фудбал 15.08.2017 | 15:15
Једна добра, једна лоша вијест за Звездаше!
Охрабрујућа и не баш охрабрујућа вест за звездаше!

Обе су везане за опоравак повређених новајлија, који би сасвим извесно били стартери у четвртак за меч са Краснодаром да их нису задесиле повреде у јако важном делу сезоне за клуб из Љутице Богдана 1а.

Леви бек црвено-белих Милан Родић рекао је данас да верује да ће бити спреман до четвртка и првог од два дуела плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе, у преко 3.000 километара удаљеном граду у Русији и додао да се нада да ће саиграчи и он наставити победнички низ од осам тријумфа уз гол-разлику 21:1.

"Враћам се полако тренинзима, пре неколико дана сам почео да трчим. Не могу да кажем да је повреда 100 одсто прошлост, али до утакмице има скоро три дана и верујем да ћу бити спреман. Кратко сам одсуствовао са терена и нисам због тога могао да испаднем из форме. Најбитније ми је да не осећам бол док радим, а да тако остане и на утакмици побринуће се наш одлични лекар", рекао је Родић за клупски сајт.

Истог дана, у уторак, "Спортски журнал" објавио је да почетне оптимистичке прогнозе о периоду опоравка Бранка Јовичића нису биле оствариве и да ће срчани везиста, ипак, морати на операцију.

Јовичић је задобио прелом метатарзалне кости колена услед прегрубог старта фудбалера Чукаричког, Николе Дринчића, после чега је установљено да ће морати да мирује шест, а почети да тренира после десет седмица, међутим Јовичићево стопало мораће да буде оперисано.

У клубу су одлучили да захват буде изведен у Катару, код признатих лекара за такве врсте прелома костију, што би уједно могло да значи да ће се везиста вратити тренинзима у другој половини новембра. Другим речима, тек за 90 дана.

У Родићевом случају повреда је била блажа - радило се о прсту ноге, тако да би он могао да "стисне" зубе и после недовољних десет дана за оправак током којих је пропустио утакмице са Чукаричким, Радником и Бачком у Суперлиги, заигра у првој од две најважније утакмице у сезони 2017/18.

Родић је до сада забележио два наступа у црвено-белом дресу, оба пута у европским утакмицама.

"Добро ми је кренуло са Европом, надам се да ћу наставити у истом маниру. Сваки појединац на терену ће у четвртак дати свој максимум како бисмо се с победом вратили из Краснодара и како бисмо подарили нашим навијачима оно што сви прижељкују, а то је пролазак у групну фазу Лиге Европе", рекао је Родић, који је додао да "низ од осам победа много значи за самопоуздање и за добру атмосферу у екипи".

"Увек гледамо меч по меч и сваког противника максимално респектујемо, небитно које је његово име. Само победама може да се подиже самопоуздање у екипи и можда је и добро што смо одиграли оволико утакмица у последњих неколико недеља и показали и себи и навијачима да смо спремни за победе. Надам се да ћемо наставити низ", рекао је он.

Звездин леви бек очекује да ће његова екипа у реваншу против Краснодара искористити предност домаћег терена.

"У реваншу очекујем препуну 'Маракану', да се тражи карта више. Верујем да ће бити фантастична атмосфера која ће нас носити до победе. Први пут сам доживео такву подршку на утакмици са Спартом на Маракани. Када сам изашао и чуо наше навијаче нисам морао ни да се загревам, осетио сам толико јако усхићење. И раније сам играо утакмице на Маракани, али то што доживите као играч Црвене звезде не може да се пореди ни са чим на свету. Навијачи ће бити наш велики плус", рекао је Родић.

Збијени редови због проблема

Он је навео да је у тиму било доста промена у последње време, што због повреда, што због тактичких замисли тренера, али је истакао да је сваки фудбалер то максимално искористио и показао да заслужује да носи дрес Црвене звезде.

"Сви се одлично разумемо и још боље сарађујемо на терену и зато сам сигуран да, за који год састав наш тренер да се одлучи на мечу против Краснодара, неће погрешити", рекао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар