Аутобус замало завршио у Врбасу

Петоро дјеце из Омладинског фудбалског клуба "Спорт тим" из Бањалуке повријеђено је када је мини-бус фирме "Жак турс", који их је превозио са турнира у Јајцу, ударио у заштитну ограду и у стијену поред пута у кањону Врбаса код Мркоњић Града.

Република Српска 15.08.2017 | 12:58
Аутобус замало завршио у Врбасу
Несрећа се десила у суботу увече  у мјесту Сурјан, а у аутобусу је било 16 особа. Повријеђени су Д. К, А. М, Ђ. С, Н. Љ. и Ј. П. и помоћ им је указна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Из овог центра су саопштили да је Д. К. задобио теже повреде, а остали лакше.

''Пацијент Д. К. је примљен са тешким повредама и оперисан је. Његово стање је тренутно стабилно, али ће ради даљег лијечења и праћења остати  у Клиници за дјечију хирургију. Пацијенти А. М, Ђ. С, Н. Љ. и Ј. П. су упућени на кућно лијечење'', рекли су из УКЦ РС.

Из Полицијске управе Мркоњић Град потврђено је да се несрећа догодила у суботу око 16 часова у мјесту Сурјан.

''До несреће је дошло када је возач мини-буса "фолксваген крафтер" М. О. (55) изгубио контролу над возилом. Повријеђено је пет лица који су превезени у болницу. Обављен је увиђај, а  узрок несреће биће утврђен истрагом. Више детаља не можемо да откривамо'', рекли су у полицији.

Незванично се сазнаје да је само пука срећа спасила омладинце Спорт тима да аутобус у коме су били не слети у Врбас.

''Возач није ишао брзо, возио је око 40 километара на час.  Пут је био клизав и мокар и возило је у једном моменту проклизало те ударило у заштитну ограду с десне стране према Врбасу. Затим се одбило ка стијени са лијеве стране и срећом ту се зауставило. Претпоставља се да би мокар коловоз могао би бити узрок ове незгоде'', казао је извор близак истрази.

Из ОФК "Спорт тиму" су потврдили да се незгода догодила када су се дјеца враћала са фудбалског турнира у Јајцу гдје су освојила прво мјесто. Истакли су да не знају како је дошло до несреће и не могу да откривају детаље.

Превозник

У предузећу "Жак турс" чији је мини-бус превозио фудбалере ОФК Спорт тим истакли су да их је незгода шокирала, али да не знају њен  узрок.

''Сви смо јако потресени. Не знамо шта се десило и како. Пут је био клизав због кише'', рекли су у фирми "Жак турс".

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

15.08.2017 12:32

ПУТ ЈЕ БИО КЛИЗАВ ЗБОГ КИШЕ? МИНИСТРЕ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ. ТРНИНИЋ И ЛУКАЧ, НЕКА СЕ СТИДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг

15.08.2017 14:04

На том мјесту је клизав пут и кад нема кисе. Има ли ико нормалан да провјери састав и квалитет асфалта којим је пресвуцен тај дио пута. Кривина на том путу је иста педесет година али само у задњих двије- три године су незгоде свакодневна појава.

ОДГОВОРИТЕ