Интелигентни нису дружељубиви

Иако се људи генерално осећају срећније у друштву, они са високим коефицијентом интелигенције су изузетак. Они се лако прилагођавају окружењу и модерном свету, али не теже зближавању са другима.
 

Занимљивости 15.08.2017 | 12:37
Интелигентни нису дружељубиви
Можда звучи необично, али интелигентне особе нису дружељубиве, најрадије уживају у самоћи - показала су истраживања са Универзитета у Сингапуру и у Школи економије и политичких наука у Лондону. У њима је учествовало чак 15.000 испитаника различитих нација.

Научници и психолози из ове две институције су дошли до истог открића. Иако се људи генерално осећају срећније у друштву, они са високим коефицијентом интелигенције су изузетак.

Они се лако прилагођавају окружењу и модерном свету, али не теже зближавању са другима. Нарочито са већим бројем људи. Они су и амбициознији, па сходно томе радије време проводе у остваривању својих циљева и раде на себи, уместо да "губе време" на изласке и ћаскања са друштвом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дени

15.08.2017 18:07

Зива истина, заиста интелигентни људи, или боље реци надпросецно паметни, друзење дузе од неколико минута сматрају пуким губљењем времена. Таквих у РС је веома мало, мозда десетак. Ја имам цаст да добро познајем једну такву особу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Особењак

25.08.2017 16:32

Не волим се ни ја друзити...