Свјетски путник - Андрија Калуђеровић!

"Остаје можда жал што нисам заиграо у некој од најјачих лига", каже српски нападач за МОЗЗАРТ Спорт.

Фудбал 17.08.2017 | 14:00
Свјетски путник - Андрија Калуђеровић!
Андрија Калуђеровић има нови клуб - Велингтон Финикс са Новог Зеланда. Како сазнајемо, потписао је уговор на једну сезону. Ради се о једином новозеландском клубу који игра у аустралијској лиги.

Велингтон је само један од занимљивих клубова које је у својој богатој биографији исписао Андрија. Ту су и рецимо Пекинг Гуан, Расинг Сантандер, АЕЛ Лимасол, Тун, Бризбејн, Ал Шаханија, Жалгирис, Порт (Тајланд)...

Избројали смо све укупно 19 различитих клубова са све позајмицама у млађим категоријама. Андрија нас због тога мало исправља.

"Па добро, не рачунам то што сам ишао као клинац на по једну, две утакмице ма позајмице. Овако регуларно - 12. клуб. Није баш за похвалу толико мењати клубове, али каријера ми се некако кретала у том смеру", каже Андрија кроз осмех у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Пре доласка у Велингтон грао је за Порт са Тајланда. Није био задовољан минутажом, добио је понуду из друге земље - и прихватио је.

"На Тајланду нисам много играо у првом делу сезоне, нисам баш био задовољан статусом у екипи. Добио сам понуду Велингтона, причао сам са људима из клуба и рекао да желим да идем. Ради се о добром клубу, играју добар фудбал, желели су ме и одлучио сам се на овај корак".

Како си се снашао на Новом Зеланду?

"Овде сам тек два дана. Прошао сам лекарски преглед. Доћи ћу сада у Србију, за шест-седам дана би требало супруга да ми се породи", открива Калуђеровић радосне вести.

Када се погледа листа клубова за које је Андрија играо то је заиста јако шаренолико. Ту су Кина, Катар, Аустралија, Тајланд, Литванија...

"Лепа искуства. Сада када размислим то су стварно лепе ствари, упознао сам различите земље, њихове културе. Играо сам са добрим играчима, играо сам против добрих играча, захвалан сам на томе што ми је Бог подарио. Остаје можда жал што нисам заиграо у некој од ових најјачих лига, лига петице, али добро. Задовољан сам".

Каква су ти очекивања када је Нови Зеланд у питању.

"Волео бих да останем овде, да се мало скрасим. Ради се о добром клубу, једином новозеландском који се такмичи у аустралијској лиги, где сам већ играо. Сезона креће 7. октобра".

Можда ти Нови Зеланд буде срећан као нашим Орлићима који су ту 2015. године освојили Мундијалито?

"Изгледа да овде цветају руже а-ха-ха".

Да ли успеваш да испратиш игре Црвене звезде, чији си дрес такође носио у сезони 2010/2011?

"Успевам, стално пратим. Редовно. Имају добре резултате и добру екипу ове сезоне. Волео бих да се пласирају у Лигу Европе", на прву ће Калуђеровић.

За крај, како процењујеш шансе црвено-белих против Краснодара (четвртак, 19 ч)?

"Имају шансе, биће тешко, али посебно су добре шансе Звезде када игра код куће", закључио је Калуђеровић који наравно добро познаје атмосферу на Маракани којој је много пута присуствовао.

Каријеру је почео 2003. године, већ 14 година мучи голмане широм света. Сада следи епизода на другом крају света.

Видећемо како ће се Андрија снаћи у новом клубу, али познатој лиги.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар