Чувеном Исмаилу Мачеву успјешно оперисан карцином!

Исмаил Мачев, један од најбољих југослоенских атлетичара свих времена бори се карциномом плућа и пре неки дан је успешно оперисан.

Остали спортови 15.08.2017 | 12:45
Чувеном Исмаилу Мачеву успјешно оперисан карцином!
Члан чувене беле штафете, човек који је већ деценијама члан Црвене звезде, тренутно се опоравља на ВМА.

Све је почело у марту ове године када је на наговор супруге отишао да среди проблем са прстом који вуче већ годинама. Због проблема са тетивом није могао да савије домали прст, наводи се у саопштењу Атлетског клуба Црвена звезда.

Рутинска операција којом би се тетива прста средила била је заказана само је популарни Маки морао да одради још неке анализе између осталих и преглед плућа. 

Све је то и одрадио а потом отишао који дан раније у болницу како би сачекао операцију прста. На сам дан операције, доктор је приметио неку мрљу на плућима и одбио је да изврши операцију пре него се то детаљније не испита. 

Ово све се одвијало крајем марта и почетком априла пре одласка на клупске припреме у Бар. 

По повратку из Црне Горе добио је на мали списак лекова на биљној и витаминској бази за опоравак. Те све лекове је пио све до почетка августа, а у међувремену је радио све неопходне анализе на којима му је установљен карцином плућа.

Чим је то сазнао Мачев се обратио лекарима са ВМА који су му заказали операцију за осми август.

Пошто је лекар код кога је заказао операцију отишао на одмор, операција је пролонгирана за два дана и тако је Исмаил оперисан 10. августа одмах ујутру.

Операција је трајала пуна три сата. Острањен му је горњи режан на десном плућном крилу и тиме је отклоњено све што је тај карцином захватио. Операција је успешно обављена.

Али причи ту није крај. Када се чинило да се све завршило, са одељења је враћен поново у шок собу због јаких болова и тешког дисања провео је тамо целу ноћ. После опоравка, сутрадан је поново враћен на одељење.

"Мачев је тренутно добро, каже да су му пренели све поздраве и сву подршку коју смо му сви ми слали, да му то пуно значи и да га и то држи. Он ће још неко време провести у болници јер опоравак још увек није завршен. Борба још увек траје, а надамо се да је оно најгор прошло и да Маки сад лагано улази у финиш и ове трке коју ће рутински да заврши и да победи као што је то радио безброј пута у својој спортској каријери. Исмаиле Маки Мачев, држи се, не дај се, па да се ускоро поново ''тркамо'' на Маракани.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар