Надал: Морамо да промјенимо систем бодовања!

Рафаел Надал, нови-стари први тенисер на АТП листи, поновио је да је у мушком тенису потребно променити систем бодовања.

Тенис 16.08.2017 | 12:30
Надал: Морамо да промјенимо систем бодовања!
Надал ће од понедељка поново бити најбољи играч света захваљујући томе што Енди Мари и Роџер Федерер неће наступити на Мастерсу у Синсинатију.

Шпанац је пред први меч који данас игра са Ришаром Гаскеом истакао да су промене неопходне.

"Опет понављам – Роџер има 36 година, Стан 32, Новак 30, а ја 31. Нисмо више двадесетогодишњаци, генерације пре нас су се у овим годинама пензионисале. У прошлости сам говорио да овакав распоред не функционише и да би га требало променити. Потребно је да имамо двогодишњи систем бодовања”, рекао је Надал. 

‘Бик са Маљорке’ је као разлог навео велику потрошњу код најбољих тенисера. 

“То би заштитило играче јер би имали времена за одмор. Једногодишњи систем значи да, пошто желите да сте увек у доброј позицији, немате много одмора. Ако сте Федерер, Ђоковић, Мари или ја, онда некако можете и опстати јер смо ми успевали да се вратимо и добијамо велики број мечева. Међутим, како се стари, проблеми са повредама не помажу. Распоред турнира је исти, зато је потребно наћи више времена за одмор – како физички, тако и психички. Неопходно је”, додао је Шпанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар