Колико ће нас коштати суша?

Тропске врућине и суша донијели су талас нових поскупљења. Пољопривредни произвођачи и продавци на пијацама кажу да нема довољно воћа и поврћа, те да су цијене све више.

Република Српска 14.08.2017 | 20:42
Колико ће нас коштати суша?
Цијене на бањалучкој тржници већ су скочиле. Биће још више, најављују продавци. Како кажу, робе нема, па очекују из увоза.

Жале се и пољопривредни произвођачи. Аграр је, оцјењују, у веома тешкој ситуацији, а штете су и до 80 одсто.

Из Покрета потрошача упозоравају да је тржиште Републике Српске и БиХ нерегулисано и слободно те, тврде, да свако може формирати цијене како му одговара.

Сунце је спржило домаћу производњу. Нова поскупљења воћа, поврћа и сточне хране могу се очекивати и наредних дана. Све ће покренути ланчано повећања цијена хране, чији се врхунац очекује на прољеће.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па

14.08.2017 18:46

Далеко мање це нас костати него један министар и његова свита

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

14.08.2017 18:52

Марка гори доли кога брига....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.08.2017 13:06

НАМА ЈЕ СУША ДВАДЕСЕТ ГОДИНА. САМО ЉУДИ НЕ ЋЕ ДА ПРИЗНАЈУ. СЛОБОДНО ФОРМИРАЊЕ ЦЈЕНА. РАДЕ ШТА ХОЋЕ. КРАДУ ДИЖУ ЦЈЕНЕ. ЉУДИ ПРЕСУШИЛИ У МОЗГУ. НЕ ПИТАЈУ ПОШТО ЈЕ ЖДЕРУ. ДЕБЉАЈУ СЕ МНОГИМА СУША НИЈЕ БИТНА. ИМА УВОЗНОГ КОЛИКО ХОЋЕТЕ. НАРОД И НЕ КУПУЈЕ НАШЕ ПРОИЗВОДЕ СВИ ТО ЗНАЈУ. ТАКО ДА НЕ ТРЕБА СЕ НА ТО ОБАЗИРАТИ.НАРОД НАЈВИШЕ ВОЛИ СУШУ ТО СЕ ВИДИ СВАКИ ДАН.

ОДГОВОРИТЕ