На подјелу КиМ пристаће и Путин

"Само чујем: „Уа, Вучићу“ и „Уа, Дачићу!”, а нико ништа конкретно да каже", рекао нам је шеф дипломатије.

Србија 14.08.2017 | 21:00
На подјелу КиМ пристаће и Путин
Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије, министар спољних послова и лидер Социјалистичке партије Србије, за „Ало!” каже да га нимало не чуде напади на њега због предлога о разграничењу Косова на српско и албанско, као и да ће Владимир Путин и Русија подржати чак и ту идеју ако она буде званичан став Србије.

"Од када сам поменуо предлог о подели Косова, за који мислим да је најбоље решење за Србију, изложен сам константним нападима. Називају ме и издајником, а нисам чуо никога да је предложио било које друго решење", каже шеф српске дипломатије.

Према његовим речима, сви знају само да критикују, а сем његовог предлога, ниједна странка или било који други политички и друштвени чинилац није изашао са конкретном идејом.

"Откако је председник Србије Александар Вучић изашао са конкретним предлогом о позивању свих на унутрашњи дијалог о статусу Косова и Метохије, само чујем: „Уа, Вучићу!“ и „Уа, Дачићу!” Нико ништа конкретно да каже", истиче Дачић.



Министар спољних послова каже да ће се, уколико би такав предлог о разграничењу постао званичан став Србије, наћи подршка и од светских сила.

"Што се тиче подршке великих сила овом мом предлогу, јасно је свима да ће ићи тешко, али подсетићу вас на речи председника Русије Владимира Владимировича Путина „да је за Москву прихватљиво све што је и за Србију”, тако да, када кажемо то је званичан став Србије, Русија ће бити уз нас, али и многе друге државе", каже лидер социјалиста и први потпредседник Владе.

На питање да ли је питање Косова кључно у европским интеграцијама, он одговара:

"Заиста мислим да је време да се реши питање статуса Косова јер, чули сте и од председника Вучића, то је кључно питање и за будућност евроинтеграција Србије. Ја сам покренуо то као једну од идеја и не говорим о подели, него о дефинисању онога што је српско и под знацима навода албанско", рекао је Дачић.

Извор: Ало

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

ДОXА

14.08.2017 19:04

А да ли це пристати и на поделу Србије ви увјек кад неста дјелите све мање и мење добијате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ДОXА

14.08.2017 20:00

Срби никад неби ништа дјелили. Али нам запад намеће окупационе намјеснике који онда дају нашу земљу другима. Зато и не чекају да виде, куда ће свијет у овом преломном тренутку да крене, него, брже боље (и по налогу својих господара), предлажу разне "дијалоге".

Name

Ре

15.08.2017 05:38

А де ми молим те објасни када је то Висеград Фоца Сребреница, па и Бијељина и Бања лука, били Српски ?

Name

блбл

14.08.2017 19:08

Статус Косова је давно ресен само ми то не моземо прихватити

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиБи

14.08.2017 21:31

Они који мисле на подјелу Србије, требају рацунати и на подјелу Хрватске, БиХ, Ц. Горе и БЈР Македоније!!!

Name

Тутбоскара

15.08.2017 05:08

Свака цаст мени није јасно како народ то невиди уствари види а незели прифатити цињеницу.Па имају своју војску грб химну незнам колко дрзава је признало косово имају фудбалску репрезентацију која је птизната у моменyу траје подјела имовине каону екс југи па свска реп узимс свој дио.Косово је давно продано И птизнато а сто то политицари котисте у своје сврхе предизборне кампањ то је друго.

Name

Индијанац

14.08.2017 19:11

Ево и ја подржавам идеју. За сада смо тројица, ја, Путин и Дачић. Још да нађемо двојицу и готово посо, Републик е Косовëс поново постаде велика Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Индијанац

14.08.2017 20:06

Знамо ми да бисте ви сви радо да се дочепате свега србског: територије, историје, чојства, борбености, културе, језика... али то неће поћи за руком ни малом Ивици, ни великом Путину, а ни теби таквом.

Name

Индијанац

14.08.2017 20:28

СрБског "чојства", "борбености", "културе"??? Гдје живиш пријатељу да дођем да те почастим једним печеним јањцом и плетаром препеченице, уљепшао си ми комплетну годину.

Name

Драгутин

14.08.2017 21:09

Зна ли неко можда да ли постоји у историји нека битка коју су тамо неки бошњаци водили за ослобађање Босне од било ког окупатора???

Name

@Индијанац

15.08.2017 05:31

Да, и "борбеност" и "чојство" и "култура". Али и све што си ("случајно") изоставио. Па ко је изашао Османлијама (не само на Косову пољу него и у разним устанцима и бунама), Аустроугарима, Њемцима, НАТО-у на мегдан? И сваки пут смо се поштено борили бранећи своје. Никада нисмо ишли да пљачкамо туђе и далеке земље и да поробљавамо друге људе као што је то радио и запад и (дио) истока. Да ли је Србин организовао Аушвиц и Јасеновац или "културни" запад? Иако не одобравам њихове поступке, чак ни Срби који су у Другом свјетском рату сарађивали са тадашњом Њемачком никада нису били нацисти као они у другим тада окупираним земљама (наћи ми ЈЕДНУ фотографију на којој Милан Недић диже десну руку, а ја чу ти наћи стотине са Павелићем и њему сличним). А што се тиче културе: Па погледај наше силне писце и пјеснике, погледај нашу епику и лирику која је произашла из народа. А што се тиче чашћавања: Остави ти то за неког другог.

Name

Генерал

15.08.2017 05:41

@Драгитин: Твој плацени Србин ми је убио родјака на целу битке и јос 30.000 бораца. Довољно ти говори али Србин којем је понудјена власт и земља уби мог родјака. Ста да ти казем висе осим мало висе да цитам умјесто сто овдје коментарисес глупости.

Name

@Генерал

15.08.2017 08:22

Ни један нормалан Србин не одобрава убијање недужних. А (судећи према његовим коментарима) вјерујем да ни Драгутин не одобрава такво нешто. А што се тиче борби (јер пишеш да је твој рођак био у битци): Жао ми је твог рођака, као и сваког чија је крв проливена у свим досадашњим ратовим које смо морали да водимо једни протв других. Али врати се у историју и схватиђеш да су велике силе (Османлије, Ватикан, Енглеска, Њемачка, САД) користиле људе који су данас Бошњаци и Хрвати као свој алат у борби против Срба. Без сумње, Срби (а и у име Срба) су почињене зле ствари. Оне су за осуду. Против сам старозавјетне реченице "Око за око, зуб за зуб", али морамо да знамо узрок и посљедицу као и хронологију догађаја. Погледај шта се све дешавало са Србима само у посљедњих 100 година (дакле Османску окупацију изостављам). У подрињу прије 1995: Барем 3500 Срба (цивила) је убијено на најзвјерскији начин. Погледај онда шта се дешавало (пре свега) са Србима у Крајни (дјелови данашње Босне и Хрватске) за вријеме Другог свјетског рата: 700.000 Срба (скоро искључиво цивила) је страдало у Јасеновцу заједно са Јеврејима и Ромима. Погледај шта се десило за вријеме аустроуграрске окупације БиХ: Само кроз добојски логор је прошло 45.000 цивила, а барем 15.000 је убијено. Шта су Срби требали да раде? Да 1991. у Хрватској и 1992. у БиХ сједе скрштених руку док неки кољач (поново!) не дође да их лиши живота? Престаните да дозвољавате да вас бјелосвјетска багра хушка на сабраћу, хајде да сједнемо за сто и пребројимо жртве, да им свима одамо почаст, да кажемо "не" утицају са било кога од нас са стране, да погледамо своје коријене и видимо које су нам писмо користили предци, коме су се Богу молили, који су језик говорили и писали.....

Name

игор

14.08.2017 19:12

Дијелите своју очевину и дједовину,питање је са овим колаборантима на властиста је следеце после косова. Ови на власти су типицни сарадници окупатора. И Сјеверну Кореју це унистити кад направе пету колону тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре игор

14.08.2017 20:45

Служио сам ЈНА у Призрену 1980. године. Срби су и тада били у мањини, а Албанци јединствени, бројни и сложни, а Србија и YУ су само чврстом руком могле држати Косово. Даље, Срби су у већини случајева продали имања за високе цифре, а затим србовали у Београду на митинзима. Вољели или не вољели Албанце чињеница је да су се намножили и да представљају опасност за Србију. Ако би Косово и хтјело да се врати Србији, Албанци би заузимали већину позиција на основу бројности. Стога је Дачић у праву, али ми Срби живимо у прошлости и митови нам не допуштају да размишљамо трезвено. Подјела Косова нема алтернативу.

Name

@ре Игор

14.08.2017 21:12

Подјела косова итекако има алтернативу, а то је независно и недјељиво Рпублик е Косовëс. Коме се не свиђа, нека зајеше неку од пољопривредних машина и правац матица...

Name

Хм

14.08.2017 19:13

Нема од тог ниста, неце пристати Албанци са Косова. То је нови рст сто посто, зато и иде тсј приједлог. А то ноје смислио Дациц него неко други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хм

14.08.2017 19:43

И ја мислим да од тога нема ништа, косовским албанцима не пада на памет да преговарају о готовој ствари, нема од тога ништа, шупља прича.

Name

Драган

14.08.2017 19:45

Индија Кина и Русија нису признале Косово три сталне цланице у УН-а и двије најмногољудније земље свијета које имају исти проблем.Русија је то вец ријесила одавно и прама томе не мозе се правно гледано сматрати да је Косово самостално и да има своју дрзавност јер га ове три дрзаве нису признале....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

14.08.2017 20:09

Зар је битно Драгане дали Косово има дрзавност или не,трагицно је да овакво Косово Србији прави проблем у сваком слуцају Косово је изгубљено јос за вријеме Југославије,кад су у то вријеме по Косову врсљали сеператисти,а много је вијника ЈНА изгубило зивот на граници са Албанијом.Вуциц и Дациц су у праву,на Косово треба ставити тацку,подијелити ста је ције,да генерације које долазе имају бољу будуцност и миран зивот.Косово је заврсена ствар хтјели ми то или не,никад цисе српска Власт и Закони неце бити на Кисову то сви знамо.Није Издајник онај који хоце да направи бољу будуцност својој земљи,сви у Србији знају да Косова нема висе,само нико нема храбрости да то призна.

Name

ТриплеБ

14.08.2017 20:50

Очито на подјелу пристају сви осим шиптара с Косова а њих се само и пита, остали су небитан фактор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

14.08.2017 21:24

Маске падају.Ментори наредили и то це да послусници изврсе.Толико о сувереној дрзави Србији.

ОДГОВОРИТЕ