Интервју - Марко Шћеповић пред дуеле са Партизаном...

Да је Лео остао, опасан Урош, Јанковић може све! А ми са Марком - бићемо шампиони! „Ко буде боље играо одбрану имаће веће шансе да се пласира у Лигу Европе“, каже нападач Видеотона, неизвестан за први меч у Хумској.

Фудбал 15.08.2017 | 22:30
Интервју - Марко Шћеповић пред дуеле са Партизаном...
Партизан против партизановаца.

Нико није хтео. Ни у Хумској, ни у Секешфехервару. А мораће једни на друге, у завршном боју за Лигу Европе.

Дуел који су Београђани хтели да избегну знајући да их Марко Николић познаје у душу, а Мађари свесни да црно-бели, за разлику од њих, имају значајно искуство учешћа у групној фази, обележиће и повратак тројице некадашњих чланова шампионских екипа на Топчидерско брду.

С тим да онај који је први стигао у Видеотон можда неће ни играти, јер је - ровит.

„Пропустио сам последње две утакмице због повреде ребра, зарађене у реваншу са Бордоом. Управо сам на терапији. Лекари шансе да истрчим на терен процењују на 50:50“,рапортирао је из суседства МОЗЗАРТ Спорту, Марко Шћеповић, ударна песница тима са Панчо арене.

С обзиром да је у досадашњем току сезоне дао седам и наместио два гола - а да је за чак шест заслужан у квалификацијама - јасно је колику би претњу представљао бившем и клубу који, без обзира на професионалне обавезе, носи у срцу.

„Као што су моје шансе да играм пола-пола, тако процењујем могућности актуелног и клуба у коме сам почео каријеру, да се домогну групне фазе. Све је отворено. Да је Леонардо остао, рекао бих како је Партизан у благој предности. Какве год да је проблеме правио унутар клуба, морам да признам да су црно-бели играчки доста изгубили трансфером Бразилца, способног да „измисли“ гол и кад тиму не иде. Сјајно је сарађивао са Урошем Ђурђевићем, што значи бригу мање за наш састав, али... Опасан је и Урош“.

Опасни су и нападачи Видеотона. Шћеповић решета, а одмах иза њега по учинку је други Србин, Данко Лазовић (шест погодака, две асистенције), потписник на тријумф у последњем првенственом колу, над Дебрецином (1:0).

„Без лажне скромности, Видеотон има добар тим. Дишемо као један. Можда Данко и ја искачемо ако се посматра статистика, али екипа је складна, што је у фудбалу најважније и на чему инсистира Марко Николић. Лазовић ми је, морам да поменем не из куртоазије, него факте, доста помогао да сазрим као играч. И светима ван и учинком на терену“.

Шта може да се очекује од Видеотона не само у четвртак, већ током целе сезоне, питање је у чијем одговору Шћеповић заслуге за стабилност приписује новом шефу струке.

„Далеко смо зрелија екипа него лане. Тад смо доста бодова просули у „малим“ утакмицама, а без проблема добијали директне конкуренте за трофеје, све до последњег кола кад смо у судару са Хонведом остали без пехара. Сад је другачије, Марко Николић нам је усадио победнички менталитет. Делујемо чвршће, хомогеније, води се рачуна о сваком детаљу и мислим да ћемо бити шампиони сто посто. Да не кажем - убедљиво“.

Повратак на трон, на коме је последњи пут био 2015, главни је циљ клуба у власништву Иштвана Гаринчија, али пошто се отворила шанса за пласман у Лигу Европе...

„Не зависи све од нас. Да се не заваравамо, доста се пита и Партизан. На пример, мој велики пријатељ Марко Јанковић. Он може све. Дословце“.

Шћеповић хвали и последњег новајлију црно-белих, Владмира Стојковића, који се очекује на голу у четвртак. Могло би да се деси да некадашњи саиграчи буду ривали, ако се Маркоопорави, а репрезентатвни голман среди папирилогију везану за позајмицу из Нотингем Фореста.

„Прво да видим да ли ћу моћи да играм. Мучи ме ребро од Бордоа. Пропустио сам доста тренинга. Драго ми је што се Стојке вратио, одлични смо пријатељи, међутим, као што је он професионалац, и ја ћу се трудити да у наредних 180 минута емоције склоним у страну. Свако за свој тренутни клуб, па ко буде бољи“.

Без обзира хоће ли Марко Шћеповић на терен, Партизанова одбрана посебну пажњу мораће да обрати на још једног нападача, Езекијела Хентија. Новајлија из московске Локомотиве је на последње две првенствене утакмице дао гол и изнудио пенал, плус...

„Много нам значи. Показало се да је изузетан индивидуалац. Поседује све карактеристике потребне за савремени фудбал: брз је, а снажан. Делује моћно. Биће од велике користи“.

Прогноза?

„За мене је ова утакмица посебно тешка. На играчком и емотивном плану. Први пут ми је ривал Партизан, ако не рачунамо пријатељски сусрет прошле јесени. Нека буде овако: ко буде боље играо у одбрани имаће веће шансе да се пласира у групну фазу“, појаснио је Марко Шћеповић.

ПОСЛЕДЊА ШАНСА ДА НАПРАВИМ НЕШТО ВЕЛИКО

Људи који су гледали Марка Шћеповића уживо у последњих годину дана, попут некадашњег селектора младе репрезентације Томислава Сивића, уверавају да је „потпуно другачији играч него што је био у Партизану“. Потврђено је бројкама: минуле сезоне дао је 16 голова и уписао седам асистенција. На добром је путу да учинак надмаши.

„Кад сам отишао у инострнаство, нисам играо колико сам желео, мучио сам се, тражио себе, да бих после низа позајмица овде осетио истинско поверење управе, претходног и садашњег тренера. Долазак у Видеотон схватио сам као послендју шансу да у каријери урадим нешто велико. Нешто што знам да могу. Да не испадне како сам таленат бацио у воду. Добио сам шансу, играм у континуитету, а сви у клубу имају велика очекивања од мене. Никад није касно. Прошла сезона је била коректна, а верујем да ћу у овој значајно пребацити бројке. Знам како се то код нас гледа, као „лако му је у мађарској лиги“, али уверавам вас да се овде озбиљан новац улаже, сви клубови имају нове стадионе, лига је далеко јача него што се мисли“, преноси утиске с лица места 26-годишњи српски центарфор.

О ОДНОСУ СА НАВИЈАЧИМА...

Дуел Партизана и Видеотиона (четвртак, 21.00, РТС 1, Аренаспорт 1) играће се без присуства навијача. Што је можда, повољна околност управо по Марка Шћеповића због односа који је имао са појединцима током боравка у Хумској.

„Волео бих да публика може на трибине, али шта да се ради... Не гледам Партизан кроз појединце или људе који су, на пример, некад били ту, можда и неколико десетина навијача... Не, за мене је Партизан више од тога. Више од клуба. Отишли смо и Данко и Марко и ја,  одлазили су многи, али Партизан је вечито опстајао. И трајаће заувек. Тако га доживљавам“, појаснио је емотивне нити син чувеног нападача Слађана и брат још једног бившег центарфора, Стефана, за време трогодишњег боравка стрелац 21 и асистентент за 18 голова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар