Пељешки мост ће се градити!

Премијер Хрватске Андреј Пленковић посјетио је данас Јелсу гдје је одговарао на питања новинара. Казао је да се, кад је у питању изградња Пељешког моста, пројект наставља без обзира на најаве БиХ да неће дозволити градњу прије него што се ријеши питање границе.

Регион 14.08.2017 | 14:45
Пељешки мост ће се градити!

"Влада је била сасвим јасна. Не само да се пројект изградње наставља, већ смо за њега добили и бесповратна средства. Дијалог са сусједним земљама, па тако и Босном и Херцеговином, да."

"Уколико било што треба појаснити нашим сусједима, појаснит ћемо. Али, техничке карактеристике моста омогућују нешкодљиви пролаз свим врстама пловила која би могла ићи према Неуму", истакао је Пленковић додавши да не очекује никакав међудржавни спор између Хрватске и БиХ око Пељешког моста.

(Дневник.хр)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Теx

14.08.2017 12:54

Хоће кад обала од Сплита до Херцег Новог буде дио БиХ, географски јој и припада. Још да се то среди да припадне и политички. Радије правите мост према Трсту, испред Словеније, с њима ћете се прије договорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

14.08.2017 13:54

Мајмуне неписмени за Истанбул у једном правцу.

Name

@мм

14.08.2017 14:58

Послије ријечи "неписмени" дође зарез, мекињашу крезуби! За Истанбул можеш само ти, да обиђеш деду Ердогана. ❤

Name

@@мм

14.08.2017 16:43

ММ је мало нервозан... сви бјеже из Хрватске у ЕУ да ће Босанци и Херцеговци моћи да се ушетају на подручије које "Теx" описује и кажу "Ово је од сада и правно наше". Онда идемо напокон у својој земљи на море!

Name

Теx

14.08.2017 18:32

"ММ", што пјениш? Прво, хајде што си изјавио да сам мајмун, али како си могао рећи да сам неписмени мајмун кад си прочитао мој пост. Пошто си га прочитао, то значи да сам га ја написао а то значи да нисам неписмен. Из наведеног се да закључити да си ти уствари једно обично лупетало које није узело таблету. Ти се у политику не разумијеш к'о ни теле у шарена врата, и зато ћу ти је мало појаснити. Ако ова обала од Сплита до Херцег Новог и политички припадне БиХ онда ће Хрвати у БиХ бити равноправни са Србима и Бошњацима, Биће их далеко више. ХДЗ се неће више моћи жалити да су им Бошњаци гласајући за Фронту отели посланичке фотеље. А Хрватска ће без тог дијела обале бар личити на државу а не на кифлу. То све одговара Србима у Хрватској јер ће и они постати равноправнији у односу на Хрвате којих сада има превише па зато сада многи Хрвати одоше из Хрватске у Њемачку, све из разлога да би се постигла та равноправност односно једнакобројност у Хрватској. Оно што је кључно у свему томе је да је то све у складу са ЕУ вриједностима, дакле они ће се сложити кад УСА одлучи да тај дио обале припадне БИХ. а што се тиче Русије, у њих се не уздај, Русија се ништа не пита. А сад се спреми да чујеш оно што је у позадини. Они који имају брда новца од нафте неће БиХ без мора. Или с морем или не дају ни пфенинга. Они који су на позицији да одлучују, пословни су људи, и прагматични. Дакле добро добићете и море, то вам је онда толико. Расту захтјеви, расте и гута. Кад буде дошло до тога да тај дио обале припадне БиХ, Хрватска ће имати око 500 милијарди ЕУРа вањског дуга. И они ће се сложити да се тај дуг обрише а тај дио обале оде низ воду. Уз то, кад буду имали мање обале, имаће оправдање да Словенцима не дају ни педља. И сви ће бити задовољни, само ћеш се ти нервирати. А то ти није ни мало паметно.

Name

поносниХОС-овац

20.08.2017 14:09

Хахаха никад се ненасмија оволико цуј да обала буде Босанска па ви немозете 600 меара од центра Сарајева да донесете неку одлуку. Наравно да це Хрватска градити сто хоце на својој територији имате оно мало Неума и то је све. А да заборавио сам Неум је Херцег Босна.

Name

xy

14.08.2017 13:04

Шта ти имаш појашњавати. Не дирај наше и све је јасно, мајмуне надувани. И ваздух изнад нашег комадића мора је наш. Шта си ти мјерио да може "пловило" проћи. Ко је тебе то уопште питао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће да

14.08.2017 13:19

Може

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

14.08.2017 13:26

Па то је ионако све хрватска територија...Какве везе са Пељешким мостом има БиХ поготово СДА,када у Неуму нема ниједног бошњака???Какве???Хрвати имају сасвим легално право да раде код своје обале шта год им је воља...Срби ту не требају да се мешају,ускоро ће се знати докле је херцег-босна све ово је велики увод у то...Подршка Срба хрватима за херцег-босну,тиме добијамо и ми Срби чисту ситуацију око РС-е,јасно је да то мора једном да се заврши,да се зна шта је чије и докле је?А не овако Луд збуњен?Хрвати треба да изађу са границама херцег-босне,хрватима је важна херцеговина која је уз море,остало их не занима,јер их у херцеговини тренутно тамо највише и има...Нама Србима је у интересу очување целовитости РС-е...Сваком своје и коначно КРАЈ БиХ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

14.08.2017 14:40

Добро запазање, слазем се.. Често пролазим доле, мислим да је то дефинитивно хрватска територија..

Name

ЖУЋО

14.08.2017 14:56

РЕ ДРАГУТИН,Е ВАЛА ДРАГУТИНЕ ВЕЋИНА НА ОВОМ ПОРТАЛУ ТЕ СМАТРА БУДАЛОМ А ЈА МИСЛИМ ДА СИ ТИ БУДАЛЕТИНА. ХРВАТИ СУ БИЛИ И ОСТАЛИ УСТАШЕ, НЕКО МАЊЕ А НЕКО ВИШЕ, УГЛАВНОМ ИМ ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКО ДА МРЗЕ СРБЕ, А ТО ШТО ТВОЈ ШЕФ МИЛЕ ШУРУЈЕ СА ЊИМА, ГОВОРИ О ЊЕМУ КАО СРБИНУ А ТИ СИ ЕМ ГЛУП ЕМ ЗАДОЈЕН СВОЈОМ СЕКТОМ ПА ТО НЕ МОЖЕШ СХВАТИТИ

Name

ТриплеБ

14.08.2017 17:17

Драгутин је не информисан. ХЗХБ, је одавно цркла а њеним стопама се креће и ЕСПП (читај ЕНТИТЕТ С ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА, алиас РС).

Name

Не буди као драгутин

14.08.2017 17:50

Свако своје гаће може да фарба како хоће и гдје хоће . Али једно се зна ! Зна се гдје су границе БиХ као и са ХР и свим осталим. Не можеш никоме спријечити да носи своје национално обиљежје као и како се осјећа . У читавом свијету носе људи мајице и друга обиљежја оног кога симпатису. Ништа ту није погрешно . То сто неко носи шаховницу на јајима или гузици или било које друго обиљежје је његов избор. А ти Драгутине шта да кажем : умријет ћеш а жеља ти се неће испунит .

Name

Драгутин

14.08.2017 21:21

Бошњаци можете ви да причате шта год хоћете,доћиће време ускоро брзо,кад ћете да би дошли у Мостар,а камоли у Неум,морати да тражите визу од амбасаде Хрватске у Сарајеву...Бошњаци ви о Неуму можете само да сањате, колико је Трст део Србије,толико је и Неум део БиХ???

Name

самир дукиц

08.09.2017 02:45

Не би требали

Name

Мд.

14.08.2017 14:38

Пролазим ево 10 година кроз НЕУМ када идем на љетовање. Србин сам из средње Босне. Све им је у кунама, а шаховница на сваком ћошку јос од Мостара, ако то Изетбеговић не види то је његов проблем. И како сад он мозе доле несто да се прави вазан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Мд

14.08.2017 15:25

Не лажи, имам кућу у Неуму и све плаћам у Конвертибилним Маркама. Куне примају јер велики дио Хрвата долази у Неум у куповину због јефтинијих цијена, исто као и са примањем Еура на Црногорском приморју. Шаховница скоро да нема у односу на период 2000 госине, јер би поцркали без гостију муслимана који чине 95% укупног туризма.

Name

Хрк

14.08.2017 17:14

Неко лаже

Name

Нешо

14.08.2017 18:07

Лаже Бошњо...ко ће други. Увијек су лагали и љубили скуте...све ће измислити, и нацију и језик и заставу.....дно дна...

Name

Лазо, Крагујевац

18.08.2017 20:34

Какве везе има дали тамо зиве Хрвати? То је део БиХ а Хрватима ако не ваља нека иду за ХР. Када Муслиман зиви у Реп. Срп. јел то знаци да је Муслиманско? Хрвати су ко Албанци, сместе се где хоцу па тразе део територије. Мало морген