"РТРС је најцрње средство пропаганде"

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је за фронтал. рс да у БиХ нема једноставних рјешења. "Постоји толико међусобних тачака гдје једна страна може другој закомпликовати живот, да је једино разумно рјешење, ако се можемо разумом бавити, јесте да нас из Сарајева пусте да живимо у Републици Српској. Да нам не оспоравају обиљежја, датуме и традицију, да нас пусте да се међусобно такмичимо у економији, јер ће то повући и једну и другу страну. "

Република Српска 14.08.2017 | 14:10
"РТРС је најцрње средство пропаганде"
"Народу у Републици Српској је довољно да има гаранцију да ће постојати Република, да ће имати своју самосталност и да ће одлучивати сами о себи. Бошњацима је потребно да постоји нешто што се зове БиХ. И она постоји", додао је Иванић .

Он је нагласио да је први и једини члан Предсједништва БиХ, који не сједи заједно са предсједником Републике.

"То није мојом вољом, већ вољом предсједника Додика, који је сматрао да тамо у Палати нема мјеста за мене. То је политички став. Од самог мог избора тиме је показивао како неће са мном да сарађује. Право да вам кажем, у почетку ми је то било криво, не због мене, већ због РС, али како вријеме пролази морам признати да се овдје осјећам пријатније, самосталније и слободније.

Мислим да је то било потпуно непотребно. Нисам ни очекивао да би тако нешто могло да се деси. Ја не могу доносити те одлуке, тиме располажу институције Српске. Предсједник, Влада, Скупштина, они су требали о томе разговарати. То што нисмо из исте партије, не значи да не можемо сарађивати на кључним питањима. За ове три године колико сам на овом мјесту, мислим да сам то и показао. Више пута сам прелазио преко свих тих ствари, када је била потреба грађана", рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у на почетку интервјуа за Фронтал.рс.

Коментаришући све изражајнију националну реторику предсједника Додика , Иванић је рекао да сматра да национална реторика мора бити присутна кад за то постоје разлози.

"Када је у питању или удар на институционалну позицију Републике Српске, или на достојанство народа, мислим да треба одговорити врло тврдо и врло јасно, јер ме искуство научило да међународна политика удара тамо гдје је најтање. Дакле тада, а не сваки дан".

Иванић је даље додао да је сматрао да референдум о Дану Републике није био потребан.

"Хоћете да будем искрен? Парада 9. јануара је била непотребна. Помало и смијешна. Али, када је већ направљена, због очувања дигнитета ја сам учествовао и извео војску."

Он је истакао  да не треба очекивати крупније ударе на Републику Српску.

"Прво, међународна политика је другачија. Друго, потпуно је јасно да око неких крупних реформи нема сагласности. Априлски пакет, Бутмирска иницијатива... све је то пропало, зато што је улазило предубоко у промјену Дејтонског мировног споразума. Имамо три концепције које се међусобно искључују, па би међународна заједница требало да, као, наметне рјешење. Нема говора да се данас сложе и међународни фактори."

Иванић је као један од највећих проблема дјеловања опозиције у Републици Српској навео функционисање јавног сервиса Републике Српске.

"Мислим да ће једна од кључних тема од јесени бити управо РТРС. Видљиво је то по опозиционом дјеловању. Овакав РТРС је најцрње средство пропаганде које сам имао прилику да гледам. Неке вечери у етру ће бити примјер за изучавање злоупотребе јавног сервиса уопште.

Ја бих сугерисао да се од јесени озбиљније разговара о тој теми, јер улазак у изборе са оваквом медијском структуром јесте давање легитимитета унапријед изгубљеној бици, и давање пуног политичког легитимитета таквој структури.

Иванић није задовиољан ни међусобном сарадњом у Савезу за промјене.

"СзП и на овим изборима мора наступити јединственије, одлучније, директније, јасније. Не чекати посљедњи тренутак као што је био посљедњи пут, већ одмах изаћи са кандидатима. Постоје виђења по којима када се рано изађе са кандидатима, они постају мета притиска. Ако кандидати не могу издржати да буду мета, онда не треба ни да буду кандидати. Мислим да је крајњи рок за тако нешто до нове године".

Иванић у интервјуу фронталу.рс није желио да лицитира именима кандидата за функцију Предсједника Републике Српске, али је рекао да мисли да би то требало да буде неко из СДС-а.

Извор: Фронтал.рс

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

Драган

14.08.2017 12:26

Овако говори човек који мисли својом главом и види даље од дневне политике. Додик се понаша као хистерична жена која стално иде по комшилуку и прича како ће да се разведе. Прво је сви сажаљевају, а како време одмиче почињу је доживљавати као сеоску луду и њена прича постаје предмет спрдње. Раздруживање је озбиљан процес. Словенци и Хрвати су на њему деценијама, у тишини, радили. Када су све конце имали у својим рукама, кренули су у пројекат. Додик ради супротну ствар и веома је опасан по РС. Константном причом о отцепљењу гомила непријатеље, а на том пољу никад ништа конкретно није урадио, сем што је јачао БиХ. Нажалост, СДС је у пасивној позицији, а то је био кохезиони фактор српског народа. Данас им се дешава некакав Мектић и слични трећелигаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

14.08.2017 12:36

КАКАЦ ЈЕ ЦИЉ ХВАЛИТИ СЕ НЕУСПЈЕХОМ?

Name

Радмило

14.08.2017 12:48

Ми морамо извући све бенефите које нуди садашња ситуација, па онда можемо и самостално маневрисати.

Name

попара

14.08.2017 15:18

...."Бошњацима је потребно да постоји нешто што се зове БиХ" Јадан си ти Младене и онај ко те изабрао!!!!Кад добијас 5000 км од "несто сто се зове БиХ онда ти није криво,е јадо јадни.

Name

Јад

14.08.2017 16:07

Овако говори човјек само пред изборе. Кад га народ изабере онда постаје ПАПАК .

Name

Ре Гиле

14.08.2017 16:49

Е де нас ти паметњаковићу мало просвјетли па нам реци шта је успјех и шта није конкретно тачно што је човјек рекао?

Name

фиоре

14.08.2017 17:59

Драгане, ово је једна од озбиљнијих и реалнијих анализа тренутне позиције, коју сам имао прилике да читам у последње време. Браво! Верујем да си професионалац а не аматер.

Name

Будимо реални

14.08.2017 18:12

ПДП и СЗП су расадник папака СНСД је купио све осим људи из ГО свих партија СЗПа. Стога опозиција не постоји.

Name

Ре попара

14.08.2017 18:29

Па само за вас постоји тзв беиха висе низакога.И ста ти није јасно? Морас бит свјестан да иду паре И из Републике Српске за институције тзв беиха.ви морате бити свјесни да висе никад босна неце бити ко сто је била.свидјело се то неком ил не.25 % је воле остали је не дозивљавају.И мозе бити јос 50 год вако да се неко тјера на силу да воли сто никад нецеи помоци.рат је био висе нема повјерења нико у никог.

Name

Драган прави

14.08.2017 19:01

РТРС је једина тв куца која објективно информисе јавност цаст БН-у и АТВ-у и није у реду да се ова куца назива најцрњим средством пропаганде како ју је назвао цлан предсједниства БИХ из републике српске господин Младен Иваниц ако је ту реценицу тако изговорио нека му буде на цаст....

Name

@ РЕ попара

14.08.2017 19:40

цитат :"Па само за вас постоји тзв беиха висе низакога.И ста ти није јасно? Морас бит свјестан да иду паре И из Републике Српске за институције тзв беиха.ви морате бити свјесни да висе никад босна неце бити ко сто је била.свидјело се то неком ил не.25 % је воле остали је не дозивљавају" Колико паметњаковићу имаш пколе, прва два основне ти је плафон, ти у једној реченици констатујеш непостојање БиХ а у истој сам себе демантујеш АХАХХАХАХХАХХА каже "Па само за вас постоји тзв беиха висе низакога."...а онда у следећој реченици :))) хеххехе "Морас бит свјестан да иду паре И из Републике Српске за институције тзв беиха" ???? БиХ не постоји а онда у следећој реченици ентитет РС дјелимично финансира "непостојећу али ипак такозвану" БиХ....е јадничак полуписмени. Босну и Херцеговину воли и доживљава као своју једну и једину домовину најмање 60% становништва, грађана. Већина у Брчко дитрикту БиХ такође, Када се на тих 60% то што ти мислиш да планине и шуме чувају нечију домовину само казује колики је твој коефицијент интелигенције биједно низак, твој мозак је добро закржљао, уствари ти имаш у глави такозвани мозак :)))

Name

За ре ре попара

14.08.2017 20:03

Медједе прво Процитај ста си писо па прицај о неком сколовању.даље у Републици Српској нико не воли ту твоју беиха.даље видим како је И хрвати воле.видила смо како се спрдају са васом химном.цуј 60%.то опет вјерујес у бакирове бајке да 60 %градјана воле беиха.ти си на велики дрогама даљегдје сам ја реко да постоји беих као дрзава.мајмуне узми терапију под хитно.

Name

За@ре попара

14.08.2017 20:21

По овоме се види да имас 2 разредна основне сколе И књиге за 3 разред.уци мало српски језик.мани се неког непостојецег којег ти хоце наметнут

Name

горди

14.08.2017 12:26

Ово је будући предсједник РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

14.08.2017 17:11

Просперитет се наставља

Name

Јулио

14.08.2017 17:24

Јесте, ако га Босњаци подрзе, као сто су га подрзали у утрци за српског цлана Предсједниства БиХ.

Name

ре Јулио

14.08.2017 18:24

Стварно ти Бошњаци подржаше и онакав капацитет "фактички" непрође . Какав мораш бити болесник да жалиш шро непрође "фактички" али с обзиром шта је направила као "премиер" сад и ја жалим што није прошла.

Name

Ре Јулио

14.08.2017 18:27

Па сметају ли ти босњаци који подрзавају секту и знас ли у колико опстина у РС су СДА и СНСД заједно на власти?

Name

ре Јулио

14.08.2017 18:33

Бошњаци ће на следећим изборима бирати двије кључне позиције: предједник РС-а и члан предсједништва БиХ из РС-а. Тачно је да је Иванић ушао у предједништво бошњачком подршком на изборима и то је била добра одлука.

Name

Дуња

14.08.2017 19:31

Објектвно, мислим да це Цвијановицева бити нова предсједница. Мада се надам да це добити доброг кандидата као вицесампиона.

Name

веслач

14.08.2017 12:27

Приче, приче, приче, причај, причај ........Има ли краја веслању у празно?Пука демагогија и теоретисање.Зна ли неко од вас нешто конкретно урадити за грађане или чекате да се сви иселимо и да ви угасите свјетло?Револуција је једини спас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

14.08.2017 12:45

Слажем се, ни ја му не вјерујем, ради само за себе, дао је Кристал банку за 1ЕУР.

Name

Грга

14.08.2017 12:58

Немојте тако, они који несто конкретно производно или слицно ураде нема их нигдје, а они који имају као овакву добру прицу су на врху.

Name

Подржавам економију

14.08.2017 14:35

Када сте чули да осим Иванића друга два члана причају о такмичењу у економији.Бакир само понекад а његова прича о 100 хиљада запослених је чиста будалаштина.Али нису Иванић и Изетбеговић ти који требају да унапређују економију.То су владе ентита и савјет министара

Name

Мрцевци

14.08.2017 15:09

КОЈУ ГЛУПОСТ ЛУПЕТАТЕ .ПРОДАТА ЈЕ ПРОПАЛА БАНКА ЗА 1 КМ АЛИ КУПАЦ БАНКЕ ЈЕ ЗАЈЕДНО СА БАНКОМ КУПИО ЊЕНЕ ДУГОВЕ И ВИСЕ СЕ НЕ СЈЕЦАМ КОЛИКИ СУ БИЛИ .КМЕРИ ДА СУ БИЛИ ПЕТНИ ПРОДАЛИ БИ И ОНИ ПА ДАНАС МОЗДА НЕ БИ ИМАЛИ ДВЕ ПРОПАЛЕ БАНКЕ ВЕЦ БИ ИХ НЕКО ОПОРАВИО.

Name

ВРС реп Бањалука

14.08.2017 15:31

А имас мозга имало тако несто неби коментарисао продају банке за један €, Ти си секта црвена и такви неписмени људи и подрзавају Милокрада!!! Унистили сте пар банака у РС и јос вам је једна пред пропадањем, залосно је да пропадне банка која носи име Републике Српске, Куповином банке за 1 €, купац преузима сва дугивања које је банка имала и мора је докапилизовати, али посто сте ви из снсд а ограницени то ви неразумијете!!! Ста знаци продати банку за 1€

Name

Ре Бањалука

14.08.2017 16:52

Појма ти немаш.А коме ти вјерујеш овима што опљачкаше и уништише банке.И док је таквих као што си ти и треба да нас пљачкају и уништавају.

Name

ВРС реп БЛ

14.08.2017 18:01

Па ти критикујес Иваница сто је продао кристал банку за 1€!!! Јеси ли тако написао ??? Па сто ови сад нису продали ове двије пропале банке за два евра ??? Да су продали !!! те банке би и даље радиле, неби радници остали без посла!!! јер би купац банке узео сва дуговања на себе, а ова неспособна и корумпирана власт хоце економски да унисти РС.

Name

Кобац

14.08.2017 12:46

Предсједниче, све сте управу, само још да пометемо 2018. и правац у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда

14.08.2017 19:33

БиХ це у ЕУ кад данашњи тинејђери постану деде, реално.

Name

Милена

14.08.2017 12:52

Вала доста је његове демагогије, ништа конкретно није урадио ево 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

14.08.2017 13:48

МИЛЕНА ГРИЈЕСИТЕ, ЈЕСТЕ ЗА СЕБЕ. САМО ПИТАЊЕ ЈЕЛ ЗА НАРОД?

Name

цупс

14.08.2017 16:09

Висе је урадио него Додик откако се бави политиком.

Name

ре Милена

14.08.2017 20:31

Младен Иванић је прави господин. Професор је, економиста, интелигентан, брани српске интересе, не пјева под шаторима пред изборе,не псује, не галами, не вријеђа новинаре, није баја, не може га нико купити - није папак, цијењен је од страних амбасадора, не мрзи комшије Бошњаке и Хрвате, цијени саговорнике, покушава дијалогом да ријеши проблеме. Он је прави човјек, али ми Срби волимо кркане и криминалце, па нам зато добро иде.

Name

БОБА

14.08.2017 12:53

ИВАНИЋ ЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА РЕКАО ДА У ОВОМ АМБИЈЕНТУ СЕ НЕ МОЖЕ НИШТА УРАДИТИ. ОПЕТ СЈЕДЕ НИКО НЕ ДАЈЕ ОСТАВКУ. ШТА КОГА БРИГА КОНСТАТАЦИЈЕ СУ ЈЕДНО А ДЈЕЛА ДРУГО. ПРЕМА ТОМЕ НИКО НЕ МА ДОБРО ДЈЕЛО .СВИ СУ ЛОЦИРАНИ И ЧЕКАЈУ БОЉУ ПОЗИЦИЈУ. МОЈЕ МИШЉЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

14.08.2017 12:54

Од свих српских представника у заједницким органима на власти,овај политицар далеко најбоље разумије другу страну,политицко Сарајево.Ако је постен ,признаце да доскора није овако добро разумио њихову позицију и ста они хоце.Пуно је науцио од како је на овој позицији.Други наси политицари тамо углавном фантазирају.Моје мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Па ја

14.08.2017 13:04

Били сте махове зрно сви сад народни хероји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

14.08.2017 13:11

Браво Иваницу институцијо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад

14.08.2017 18:14

Која институција? Завод за менталну хигијену Соколац?

Name

Митар

14.08.2017 13:25

Најобицнији демагог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мито Бекрија

14.08.2017 13:28

Овај ме подсеца на један лик из цртаних кад сам био дете а звао је се Гицко Прасиц стварно је симпатицан то само мајка мозе да воли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мито

16.08.2017 21:04

Не вређајте. Све се може рећи са истим ефектом али бираним ријечима.

Name

ЗАЛОСНО

14.08.2017 13:30

О ЦЕМУ ВИ ПЕДИ ЕСДАУН НИЈЕ КРИВ ЗА ЕКОНОМСКИ КОЛАПС ИЛИ БАНКРОТ РС ИВАНИЦУ ТИ НА НЕКИ НАЦИН И ПОДРЗАВАС ДОДИКОВО РАЗАРАЊЕ РС,ПОНИЗАВАЊЕ НАРОДА У РС, ОД БАХАТЕ ПОЛИТИКЕ ССНСД,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

14.08.2017 13:32

Приче, приче, приче без краја и конца. Ма Младене пусти више то Дејтоном је регулисана РС и Федерација и окрените се послу и ресавању проблема За почетак се угледајте на Мирка Саровица који ради у интересу пољопривредника, стоцара млекара и тд. Господин је професионалац и свима је добро а ти си до јуче био Комунистички омладинац а данас нас штитис. Од кога је то србство угрожено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре думине

14.08.2017 15:34

Угледај се на Мирка среди зени посао у БиХ институцијама и узивај.

Name

ре ре думине

14.08.2017 16:58

...И угради се у посао са јабукама, млијеком, месом....

Name

шојић

14.08.2017 13:33

И мени је што нисам постао капетан на белу лађу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

србија

14.08.2017 13:34

Овај цовек мора бити цлан педседниства и овај мандат..бољег нема тренутно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна Гора

14.08.2017 18:15

Води га куци.

Name

питање

14.08.2017 13:41

Има ли јос ико нормалан у рс, неки нормалан политицар да не прица глупости да би се одрзао на власти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.08.2017 13:00

Па има,Мектиц.Такве ви волите.А зна се и засто.А овога Иваница цете нападати висе него и самога Додика.Вец га је М.Цериц нападао.А знамо изасто.

Name

Дамир

14.08.2017 13:42

Осим те вјештине, мој је осјећај да Додик заиста некад вјерује да је његова историјска обавеза да можда сруши БиХ. Но, ја мислим да је то превелик ризик у овом тренутку, јер ни Србија због своје позиције на Косову и Метохији не би била у прилици да то подржи, а да не причамо о неким другим међународним околностима. Свињоглави у овом тренутку није сигуран да може да подјели БиХ, зато ће он сачекат неко боље вријеме. Знамо ми свињоглави да су свр срби четници, ти си само умотан у фин целофан. Ипак издају те ове мале изјаве, ал оне опет покажу да сви срби имају исту генпцидну намјеру као сратко смрадић и далабу дабић

ОДГОВОРИТЕ
Name

виола

14.08.2017 18:42

Дамире нема јаро ту никакве велике тајне. Ми чекамо да се раздружимо као словенци хрвати чеси словаци и остали културни народи европе. У овом тренутку то не иде баш лако али већ у следећем па па ћао. Одосмо у породицу европских народа јер са назадњацима као ви не желимо назад у азију. На тој линији ћемо се раздвојити. Само да прође еуфорија око угрожених бошња типа хељп базнија а пролази полахко. На руку нам иде и што праве ови ваши дивљаци широм света.

Name

@виола

14.08.2017 19:23

Нема никаквог раздруживања, постоји дејтонски мировни споразум и он је оквир за наредни 150 година, све изван тога значи нова олуја.

Name

Драган М

14.08.2017 13:43

Добро знам како је то било прије десет, петнаест година, како сам изабран предсједника владе. Данас се Република Српска прихвата као нешто што је нормално. "Притисци на Српску и институционалне односе унутар БиХ данас су много мањи него што су то били раније. Дијелом је то промјеном међународних околности, а једним дијелом је то наше дјеловање. Једне групе која је вјешто знала користити међународне институције." Драги Младене...да нисте Ви мозда допринијели томе? То је готово искљуциво Додикова заслуга јер је имао кицму, за разлику од осталих. Мислим да сте цестит цовјек, интелектуалац, али Вас политицки капацитет је лимитиран.Сјецам се када сте као премијер најављивали економске реформе и ... отисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре. Драган М.

14.08.2017 16:11

Гдје ти живиш јадан био.

Name

Браво

14.08.2017 18:16

Браво Драгане коректно и истинито.

Name

РЕ ДРАГАН М

14.08.2017 19:57

Шта је било прије 10-15 година, ко још памти? Случајно се мало као кроз сан сјећам скупштине у Бијељини 1998, прије 19 година кад је први парламентарац Драган Калиниц чекићем означио крај те сједнице и захвалио се присутнима. Мало за тим је тај исти чекиц узео потпредсједник скупштине Хаџи Јован Митровиц наставио законски закључену сједницу, он зна по чијем налогу? У нормалним земљама завршену сједницу може заказати потпредсједник по овлаштењу предсједника што се тада није десило. Хоћу да кажем да је тад извршен ДРЖАВНИ УДАР на легитимне институције РС. Ето тако нам дође Миле први пут за премијера са само 2 посланика. Он и покојни Ненад Баштинац. Онима који су заборавили није с горег да се подсјете

Name

ББЦ-РТРС

14.08.2017 13:44

Нисам знао да имамо тако моцан јавни медијски сервис, макар био и пристрасан. Иваницу, зар ниси био на РТРС прије 20 дана код оног Мате и то сат времена ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

14.08.2017 13:46

Јадни смо ми ако ти је највеци успех за три године сто си извео војску ( на ста си имао право по закону) и сто си подрзао референдум ( анкету ) а био си против тога. То двоје понављас као папагај и висе си досадио са самохвалом. И ако се кандидујес следеци пут мислим да нецес добити ни упола гласова сто си имао. Ко це дати глас теби и то јос ако се Баја кандидује за цлана председниства? Босњак сваки це радије дати глас Баји него теби јер си се показао хиња и љигавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмило Ш.

14.08.2017 14:48

Трла баба лан да јој прође дан! Иванић само прича, прича, прича, а ништа паметно и конкретно не чини да бар нешто премијени.Даље, није ми уопште јасно како може мирно слушати да га Додик свакодневно прозива, блати и понижава. Ако ништа друго, треба да му узврати истом мјером. Али, авај. А што се тиче РТРС, ту је Иванић сасвим у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

14.08.2017 15:01

А и ти Иваницу, једно прицас а друго радис, па кад знас да несто није у реду, засто то радис и дизес тензије? Нисте ви изабрани и постављени на таква одговорна мјеста да би се инатили. Ви, политицари се зајебавате а народу није до зајебанције. Извињавам се на вулгарним ријецима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.08.2017 15:22

Снсд-е це за предсједника кадидовати Цовица..премијер Кустурица и јос неки срби на батерије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урос

14.08.2017 15:51

Др. Младен Иваниц је политицки тата за све у Српској и БиХ! Најмудрији и најстабилнији политицар! Све најбоље и да те Бог позиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пат

14.08.2017 17:56

Па води га куци брате.Спаси нас.

Name

Др Монстер

14.08.2017 18:17

Лијеци се Урке.

Name

ИКС

14.08.2017 16:00

Гаранти сигурне позиције Додика су Босиц и Иваниц, а да су којим слуцајем Пандуревицка И Тадиц умјесто овога двојца, Додик би био сто И јесте - предсједник Р.Српске на истеку задњег мандата. Ако остане овај двојац на целу опозиције, СНСД има потренцијале за наставак континуитета, и то без конкуренције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЈЕДИНИ предсједник

14.08.2017 16:13

РАДОВАН КАРАДЈИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.08.2017 16:35

Онда га испоштуј, па му бар презиме исправно напиши. Иначе, слажемо се - Радован ће увек имати посебно место у нашим сећањима.

Name

Ре крађи-јовиц

14.08.2017 18:06

Аууу ! Јел то онај сто сарадјива са тудјманом и продаје крајину тудјману за паре и гориво ? Ма ви Срби сте ем слијепи ем глупи .

Name

цупс

14.08.2017 16:19

Треба укинути ту ТВ да је не плацамо дзаба

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цупс

14.08.2017 17:04

Е да видимо како је то могуће урадити

Name

Боо

14.08.2017 16:25

Бивси пропали премијер па ПДП непостоји .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боо

14.08.2017 16:54

Е нек ти ниси пропао боте црвени.

Name

Пат

14.08.2017 18:23

Ре ти си прасац беспослени.Ајде ради несто мајмуне.

Name

Боо

14.08.2017 19:21

Пукли су на изборима само це СДС имати неку сансу а ПДП ,НДП СНС су обицни приљепци извуку се на основу СДС

Name

Индијанац

14.08.2017 17:16

"Овакав РТРС је најцрње средство пропаганде које сам имао прилику да гледам"????????? РТРС је од 1992 потпуно исти, још из времена Ристе Ђоге. Нити једне секунде нису скренули са САНУ матрице, класична фашистичко-пропагандна машинерија за крезубе сељачине. Ништа нису били мањи митомани за владавине СДС-а. Сваки иоле образован несрб треба славити РТРС, њихово затупљивање мекињаша и препадање Арапима. Док год постоји САНУ идеја у главама Радованових 'ероја, дулум србске земље ће коштати максимално двије просјечне пензије у Федерацији, живили они мени још 1000 година у здрављу и рахатлуку. Препоручујем куповину србске земље у зиму и рано прољеће, јер су тада гладни и жељни суха хљеба. Куповати само плацеве уз ријеке и изворе, понудити максимално пола тражене цијене. Само показати коверту пуну пара и одшетати, ето њих за тобом трчећи... За краља и отаџбину!!!⚜⚜⚜⚜⚜⚜

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пат

14.08.2017 18:33

Е БАС СИ ИНДИЈАНАЦ.АЛИ ОНАЈ СА ДНА КАЦЕ.СИГУРАН САМ ДА У ЗИВОТУ WЦ НИСИ НАПРАВИО А ЛУПАС ЛИ ЛУПАС.ФРУСТРИРАН СИ МНОГО И НЕМА ТИ ПОМОЦИ.

Name

виола

14.08.2017 18:37

Ево индијанца и класичне ублехашке шупље приче. Верујем да има гладних срба и да би ради неки бошњо извадио коверту са ловом али од куд брате!? Па ове године ни за курбан није имао. Ни за баклаве ни за гурабија. Бошњо се идентификује на друштвеним мрежама инстаграму пре свега са богатим арапима а не зна да је баш од арапа највише презрен. Зна арап ко је бошњо, зна арап да бошњо воли уз мехку ракију акшамлучити. Зна арап да је бошњо једном издао и да ће ако загусти опет издати. У yуги се представљао као србин мухамеданац док му нису рекли да је бошњо...е како је било смешно пред референдум она кампања реци да си бошњак. Један тисућљетни народ мораш учити шта су и ко су.

Name

Индијанац

14.08.2017 19:27

Док год тако размишљате мени је таман, немој случајно да шта мијењате. Дабогда сваки дан дизали споменике Караџићу и Младићу, што скупље то боље. Ја то гледам мало другачије и вјеруј да нисам једини. Што више пара у споменике усраном ђенералу у пеленама и крсних слава за сваки чумез, мање оде за школе и дјецу. То ти на крају дође до непресушног звора јефтине радне снаге која изгиде за дневницу у Федерацији. Нисмо сви овде попут махнитог Драгутина и сендвичара ннн, има нас и који само убијамо вријеме уз кафицу док вртимо мноооого новца. Нађе се чак и за 5-6 курбана, иако то само проводим због родитеља. Глупани се не поробљавају курбанима него школом и новцем!

Name

механицар

14.08.2017 19:50

Индијанац...вријеме је да се вратис на фабрицко подесавање.Па да ко браца окренемо прасенце.

Name

Ре индијанац

14.08.2017 20:13

Видис тај дјенерал је вас поразио И одбранио србе И зато задлузује сво постовање.за разлику од вас који велицат алију иако стy свјесни да вас је лицно он гурно у проаст. Сл вама лаксе метер у дупе него цент у главу.деми реци колике су то плате код вас? Јер знам лино сам гледо обрацунат код радника који раде у васим фирмама.а нај за лије ми је таквих јадика ко тебе сто сам себе убједјујес у неке супље прице

Name

Индијанац

14.08.2017 21:57

Само ти слави ђенерала и без плахе сикиранције

Name

Босанац

15.08.2017 06:37

@Виола.."Одличан" коментар, прво мене као Босанца Арапи уопште не занимају, могу доћи у Босну и трошити паре, то ОК. Бошњачки народ на Балкану живи вијековима, сплетом политичких околности био је спутаван у свему и свачему, то што се Бошњо у Југославији изјашњавао као Муслиман је великосрпски продукт умотан у "обланду" југословенства. Ја сам волио срцем Југославију, био сам Југословен сигурно већи од тебе, ако је уопште памтиш, бившу ЈНА сам поштено одслужио, у току војног рока 2 пута унапређен као војник због доброг понашања и вриједног рада. Док су проблеме правили углавном Срби. Ти у свом коментару ликујеш продуктима србославије, када једном народу десетинама година испираш мозак веома тешко га је вратити у нормалу. Због тога је морала постојати и кампања прије посљедњег пописа. Омаловажавање, понижавање и свака дискриминација бошњачког народа јасно казује да је одлука о изласку из југославије била потпуно исправна. Овај "индијанац" претјерује у својим коментарима а ја нисам такав. Не подржавам његов начин комуникације. Лијепо је то што познајеш бошњачку традицију и њихово мехко Х. позз

Name

виола

14.08.2017 18:08

Овај човјек зна куда и како треба ићи. Треба нам овакав човјек на мјесту члана председништва али истини за вољу треба нам и неко тврд помало и безобразан на мјесту председника РС е сад мени није мило што СДС тренутно нема никога таквог и што би Милорад био можда најбоље решење. Јер да будемо јасни чим га бошње не воле можеш се кладити да је за србе добар. Бошње нас не воле нити ће нас икада волети а искрено ни ми њих, али исте смо крви и везује нас та патетика и болећивост на братство и јединство зато се и десила режија око геноцида да се не помиримо за вијек вијекова. Све је то неко лепо испланирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

15.08.2017 06:52

@Виола. мислим да је погрешно то што кажеш ако неког српског политичара мрзе Бошњаци он је по "дефаулту" добар за Србе. То је прича која се вуче још из 1990-тих, превазиђена је. Тачно је да су систематски српски злочини над бошњачким народом имали за циљ трајно непријатељство и трајно раздвајање два народа. Ја сам то увијек тврдио а ти си међу ријетким који је то и признао или пак предпостављаш да је тако. Тачно је да је то неко смислио а ја ћу ти рећи да "режисер" злочина и његов тим су живјели у Београду, има их и данас живих, им их и у Хагу. Бошњаци ће на следећим изборима бити кључан фактор у РС-ој, они та то имају право и искористит ће га.

Name

Ре босснац

15.08.2017 08:58

А де ти мени одговори ста је за циљ имао васе наорузавање 90 И напад на србе 92.видис због таквих као ти који сте подрзавали алију босна никад висе неце бити сто је била.јел београд напо војску у тузли у сарајеву ил патриоска лига И зелене беретке које су основане 90 год.немој лагат висе

Name

ре ре

15.08.2017 13:13

А сто та твоја војска годину и по ратује и брани границе вараздин-карловац -карлобаг...умјесто у Трсту. Мало сте се прерацунали.

Name

г. Иванићу

14.08.2017 18:28

Кажете: "јесте да нас из Сарајева пусте да живимо у Републици Српској. Да нам не оспоравају обиљежја, датуме и традицију" КО, КАДА, КОМЕ И ГДЈЕ ШТА ОСПОРАВА??? не могу да вјерујем шта гоподин изјављије. Господине Иванићу, ви дезинформишете јавност невјероватним политичким спиновима, РС није једнако српски народ. Устав РС-е је јасан и децидан, сва три народа у ентитету РС су КОНСТИТУТИВНИ. Бошњачки народ, као конститутивни народ ће се увијек борити за своја права, користит ће "алате" које му је дао дејтонски мировни споразум. Гопсодине Иванићу, нико вама ништа нити оспорава нити ће икада оспоравати, оспорават ће се наметање било чега што представља само српски народ а намеће се и дугом конститутивном народу. Нико никада никоме неће ништа приватно оспоравати нити не знам шта, то је само по себи сулудо, нико о томе и не размишља, то је ван памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2017 19:22

Засто је изетбеговицеве повео тузбу за оспотавање 9 јануара.сто није за 1 март кад је његов отац запоцео рат у бивсој беиха.засто му смета српска застава.наводно немогу се препознају остала 2 народа.на којој заставе у федерацији се по знају срби.колико срба има у федерална влади.осим оних пар муслимана сто су се изјаснили као срби. Колико има срба у федерацији? Кад прво ријесите питање И право срба у федерацији онда моземо прицат.И маинтенанце се оне да су их српске водје натјерали да изадју јер добро знамо како су просли оно који су вам вјеровали да остану.

Name

@Ре

14.08.2017 22:10

Бошњаци су конститутибни народ у РС и неможе им се наметати нешто што им не припада. За своја права ће се борити и користити сва дозвољена законска средства. То што сте се ви одрекли конститутивности у Ф БиХ није бошњачки проблем. Никоме не смета српска застава нити било шта српско, немој приватне ствари мјешати са ентитетским,. Нико никоме ништа не оспорава, оспорава се теби да тврдиш да је ентитет РС само српски, у уставу јасно пише да није тако. Изволи читај,, учи мало. 9. јануар је био вјерски празник једног народа и наравно да је та одредница морала бити укинута. Ентитети су по уставу секуларни. Све што се коси са уставом доћи ће на ред да се поправи, ето, жив био.

Name

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ

14.08.2017 19:07

Савез за промјене је дозивио огроман пад популарности и подрске преузимањем власти у Сарајеву. Ниста конкретно нису урадили осим г. Шаровића цији резултати су одлицни. Иваниц и Црнадак су зграбили позиције и заспали (да су бар некога запослили), СДС и НДП такодје, довели неспособне кадрове скромног знања на руководеце позиције, и изгубили се. Камо среце да су попунили слободне позиције са незапосленом омладином. Сад би г. Иванић да унутар савеза утврди своју кандидатуру за предсједника РС-а или цлана предсједниства, е теско бога ми, ако вас је неко други једном поставио, својим гласовима, а нисте оправдали оцекивања, неце опет правити исту греску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Централна Банка

14.08.2017 19:10

Засто г. Иваницу не смјените српске руководиоце одјељења у централној банци кад је то васа надлезност (вецина су СНСД- ови кадрови), немате своје кандидате за те позиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М ,

14.08.2017 20:27

Јој сто волим вако кад додју босње да пјене сто немогу натјерат србе да воле њиову босну.од муке би сами себе за дупе угризли.јадници незнају ста це па поцну како су богатији како имају боље плате како купују земљу.јест их лијепо слусат.само сто их зеза па И ми знамо како је И код њија бајно.тј туга јад И цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

14.08.2017 22:11

Теби би један Буквар право лего', ко будали шамар...

Name

Ре...

15.08.2017 08:54

Видим И ти си неки босњо.могу ти посудит да уцис српски језик мани се тог васег наметнутог.уцио ти је И алија И бакир а посто видим да су твоји идоли па онда И ти требас

Name

СДС

15.08.2017 05:07

Иванићу,прочитан си ко стара књига. Демагогија висе не пали,ништа урадио ниси ево 20 година.

ОДГОВОРИТЕ