Синсинати: Јанку се посрећило, Виктор испао! Крунићева ''упала''!

Типсаревић после пораза у квалификацијама, без борбе прошао у друго коло мастерса у Синсинатију! Могућа смена на врху АТП листе.  Крунићева у главном жребу, следи Остапенко! Александра Крунић изборила је пласман у главни жреб мастерса у Синсинатију после победе над фаворизованом Италијанком Франческом Скјавоне 7:6 (7:5), 4:6, 6:2.

Тенис 14.08.2017 | 12:30
Синсинати: Јанку се посрећило, Виктор испао! Крунићева ''упала''!
Јанко Типсаревић минулог викенда није успео да преброди квалификације за турнир "Мастерс 1000" серије у Синсинатију, пошто је у последњем колу изгубио од Американца Кристофера Јубенкса.

У 99 одсто случајева би после тога уследило паковање кофера и путовање у други град, али овог пута је Јанко добио улогу "лаки лузера" и остао у Синсинатију за случај да се повреди неко од тенисера из главног жреба.

Управо то се десило Кеију Нишикорију, који се повукао након што је на тренингу осетио бол у ручном зглобу.

Јанко не само што је "оживео" на овом мастерсу, већ је сходно Нишикоријевом статусу петог носиоца био слободан у првом колу и директно се нашао међу најбоља 32!

Тамо очекује победника меча у коме се састају Шпанац Давид Ферер и Американац Стив Џонсон.

Први носилац је Рафаел Надал, други Роџер Федерер и обојица могу да избију на прво место АТП листе ако у недељу увече подигну пехар у Синсинатију. Надал је ту шансу имао већ у Монтреалу прошле недеље, али је испао у четвртфиналу.

Актуелни "број један" Енди Мареј због повреде пропушта последњи мастерс уочи УС опена, као и Марин Чилић, док су Новак Ђоковић (лакат) и Стен Вавринка (колено) одлучили да пре времена заврше сезону.

Виктор Троицки ни изблиза није имао среће као Типсаревић, пошто је у првом колу извукао сјајног сервера Џона Изнера и изгубио у два сета - 6:7 (3:7), 4:6.

Деветнаестом тенисеру света је за победу био довољан један брејк, остварен на старту другог сета.

Мастерс у Синсинатију игра се за наградни фонд од 4.97 милиона долара.

ТОП 10 АТП ЛИСТЕ

1. Енди Мареј (В. Британија) 7.750
2. Рафаел Надал (Шпанија) 7.555
3. Роџер Федерер (Швајцарска) 7.145
4. Стен Вавринка (Швајцарска) 5.780
5. Новак Ђоковић (Србија) 5.325
6. Марин Чилић (Хрватска) 5.155
7. Александер Зверев (Немачка) 4.470
8. Доминик Тим (Аустрија) 4.030
9. Кеи Нишикори (Јапан) 3.285
10. Милош Раонић (Канада) 3.230
---------------------------------------------
47. Виктор Троицки 965
69. Јанко Типсаревић 710
82. Душан Лајовић 637

Крунићева у главном жребу, следи Остапенко! Александра Крунић изборила је пласман у главни жреб мастерса у Синсинатију после победе над фаворизованом Италијанком Франческом Скјавоне 7:6 (7:5), 4:6, 6:2.

Крунићева је, након тријумфа над Румунком Сораном Кирстеом, направила још једно изненађење против некадашње победнице Ролан Гароса, а сада 74. тенисерке света.

Она је до друге победе над 38-годишњом Италијанком из трећег међусобног меча дошла после два и по сата велике борбе.

У првом колу турнира састаће се са 12. играчицом WТА листе Јеленом Остапенеко из Летоније, која је ове године сензационално дошла до трофеја на грен слему у Паризу. 

Мастерс у Синсинатију игра се за наградни фонд од 2.536.154 долара.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар