БиХ ће се градити и по мјери Хрвата

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да су крајњи циљеви великог броја бошњачких националистичких структура усмјерени ка деконституисању Хрвата, што онда сигурно води према њиховом нестанку у БиХ.

Босна и Херцеговина 14.08.2017 | 11:02
БиХ ће се градити и по мјери Хрвата
"Тај процес би се окончао гашењем кантона, као нечег што је добро за Хрвате. Истина је, међутим, да би тиме Хрвати изгубили конзумирање аутономије у кључним подручјима за њихов опстанак и на крају би као народ изгубили мјесто у таквој БиХ", појаснио је Човић.

Он је за "Вечерњи лист" изјавио да то неће бити дозвољено, већ да ће се БиХ градити и по мјери хрватског народа, а да ће главни проблеми бити ријешени до сљедећих избора.

Према његовим ријечима, за БиХ је добро што су предсједници Хрватске Колинда Грабар Китаровић и Србије Александар Вучић прихватили позив да посјете БиХ, истакавши да је сврха ових састанака да се БиХ поново, на позитиван начин, стави у центар њиховог интересовања, те да се разговара о отвореним питањима која су важна за све три стране.

Човић је додао да би посјета лидера Србије и Хрватске требало да се догоди крајем овог или почетком сљедећег мјесеца.

"Након тога могуће је разговарати и о трилатералном састанку које ће додатно оснажити наше узајамно партнерство, те дати замах оперетивном рјешавању отворених питања на нивоу одговарајућих компоненти извршне власти", рекао је Човић.

Према његовим ријечима, једна од порука које ће сигурно бити послате јесте да се политичари не смију враћати у прошлост и проблемима из деведесетих година прошлог вијека, већ да треба гледати према ономе што доноси просперитет у овом тренутку, али и у будућности.

Човић је рекао да му није јасно зашто би некоме сметао добар однос њега, као хрватског члана Предсједништва БиХ, са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, изразивши увјерење да би сви политичари у БиХ морали да имају близак и заједнички однос повјерења и коректности.

"Истина је да Додик дуго година у континуитету показује висок ниво партнерског поштовања и испуњавања преузетих договора, као и разумијевања за позицију Хрвата. Управо то очекујем и од водећих бошњачких лидера, посебно Бакира Изетбеговића као најодговорнијег у том ланцу", нагласио је Човић.

Човић сматра да дијалог са Бриселом у протеклој години није био добар, те да су цијена тога били неспоразуми у вези са Упитником и обрадом одговора који на почетку нису пратили усаглашени механизам координације.

"Управо због таквих ствари Предсједништво има улогу неке врсте покретача и активног надзора над радом Савјета министара и константно интервенише према њему како би се до краја поштовало оно што је на највишем нивоу договорено. То је логично и нужно јер је ријеч о највећем политичком приоритету из подручја спољне политике за које је надлежно Предсједништво БиХ“, закључио је Човић.

(Агенције)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Мрки

14.08.2017 09:07

Највеце лопузе он и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2017 09:25

Па овај је све хрвате ухљебио у институције. Скројио је по мјери да не знам ста хоце висе. Лицемјер тески.

Name

КОНДОР

14.08.2017 10:27

МНОГИМА ЈЕ ЗИВОТНА ЗЕЉА ДА ДОЗИВЕ НЕРАВНОПРАВНОСТ ХТВАТА: ДРЗЕ МИНИСТАРСТВА И ФУНКЦИЈЕ И ПРАВДЕ И ФИНАНСИЈА И НА ДРЗАВНОМ И НА ЕНТИТЕТСКОМ НИВОУ, ПРВИ ЉУДИ ЕЛЕКТРОПРЕНОСА БИХ, УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БИХ ИТД ИТД. ОВО ЈЕ ОБЈЕКТИВНО.... , А......???

Name

Хрвати

14.08.2017 10:38

ОК, треба је градити и по мјери Хрвата. Али којих Хрвата? Свих оних којима је Хрватска дала држављанство па су отишли одавде и (дефакто) више овдје не живе? Или су можда опет Срби криви?

Name

дзока

14.08.2017 09:11

Латин лазов петљанац лицемјер Додикова продузена рука спаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

14.08.2017 09:16

Ти цес се са Додиком провести ко бос по трњу.Вас двојица нецете успјети у васој накани.Ти си обицна сака јада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

14.08.2017 09:18

Додик ја мала беба за овог Шкутора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

14.08.2017 09:18

"Човић је рекао да му није јасно зашто би некоме сметао добар однос њега, као хрватског члана Предсједништва БиХ, са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком"????????? Јел' се овај за*ебава са народом, или се је напушио марихуане у Међугорју?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

14.08.2017 09:22

Ви требате знати да твој и Додиков договор око раскрајамју БиХ,неце проци без рата,из разлога сто Босњаци немају резервну Дрзаву,а једино да би то уцинили њих морате унистити.А ја једино коме невјерујем у добре намјере си ти и хрватско руководство јер сте подли,а то се показало јос од Краљевине Југославије.Договор око БиХ треба да воде Босњаци и Срби,а Ви да цекате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

14.08.2017 12:06

Зоки како не разумеш ствари,боље да хрвати гурају раздвајање БиХ,тад муслимани не смеју да се буне, јер иза Хрвата стоји Ватикан,а и Хрватска је у НАТО,разумеш???Онда бошнајци не смеју на хрвате да ударе???

Name

КРАЈИНА

14.08.2017 14:22

Драгутине или си млад или глуп Човиц сједи на 3 столице какав Ватикан и НАТО ми смо толико мали да се нико не бави са нама ми се само заваравамо а игром на национслну карту губимо све. Ја сам изгубио све због национализма у Хрватској сам био јако добро стојеци и постован јер у мом мјесту је био сузивот са хрватима а сад сам скоро убога сиротиња и престаните лупати.Предките грамицу људи не прицају о политици прицају о зивоту дјеци спорту у појединим земљама политицари иду ма посап ницоллом јавним превозом а код нас трептаци пратње луда возња а народ гладан док ови идиоти узивају и праве гладну стоку од нас

Name

Јоде

14.08.2017 09:37

Док је овај цовјек на власти нема напретка за БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

14.08.2017 09:39

Ста ти љаксе херцегивацки прицас? Био си Титов омладинац, ситни омладински функционер СКЈ, ватрени навијац Велеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

14.08.2017 09:47

Иди висе узео си све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскар

14.08.2017 09:51

Јос мало па цес И ти у мардељу за све преваре кримиинал кладионе Лази .све буде па продје тако је И вас рок трајања просао .А гнев бозји И гнев народа су страсни па размислите ста радите.Као патриоте квази довелисте народе сва три до дна И све се враца све се плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахах

14.08.2017 09:51

Каже латин да Додик штити Хрвате у БИХ .. исте оне који славе Олују и прогон Срба ...браво за Човића, човјек лијепо призна и каже истину...е сад, што ми Срби смо глуп народ па за то не казнимо Милокрада, то је наш проблем, а не човићев!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.08.2017 09:55

Остаце само власт а та два аутобуса хрвата це нарвно отици за бољим зивотом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

14.08.2017 10:05

Док смо СЕ ми крвили латини радили посо...КО нам је крив кад смо тупани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књин, и Срб, и Личка Калдрма

14.08.2017 10:06

А хоће ли се Хрватска градити и по мјери Срба који су прије олује грунтовно посједовали пола данашње Хрватске, а ту земљу не успједоше однијети на опанцима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не буди као Драгутин

14.08.2017 11:34

А шта ће мо са "осталим " народима којих висе има у БиХ него скутора? Зашто си против договора Сејдици-Финцхи ? Из једног разлога: могу да вас надгласају јер их је висе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милицевиц

14.08.2017 23:08

Купи ми фрезу не могу висе мотиком