ФРА: ''Лудак'' на клупи, потпуна ''лудаја'' на голу!

Један прави, али блесав и два лажна голмана - Стразбур почашћен! Невероватна глупост Мајка Мењана скупо коштала Доге! Стразбур - Лил, утакмица каква се ретко виђа! Марсела Бијелсу чека бурна конференција за медије. . .

Фудбал 13.08.2017 | 18:00
ФРА: ''Лудак'' на клупи, потпуна ''лудаја'' на голу!
Ако је на клупи “Лудак“, међу стативама може да буде само још већи. Лилов голман Мајк Мењан направио је невероватну глупост на гостовању код Стразбурга и домаће частио са три бода, пошто је у тренутку када је Марсело Бијелса извршио све три измене зарадио црвени картон и оставио екипу на цедилу. Стразбур је то умео да казни и у последњих пола сата утакмице стигне до убедљиве победе од 3:0.

Одлучујући тренутак збио се у 63. минуту када је Бенжамин Корне успео да некако испровоцира 22-годишњег голмана. Мењан је изгубио живце и лоптом у главу погодио Корнеа, па му је судија Јоан Амелпотпуно оправдано показао пут у свлачионицу.

Стразбуру је био утабан пут до победе. Бијелса је због повреда већ у првих 20 минута морао да изврши две измене, а потом је бацио све на коцку. Фоде Бало Туре је имао лош дан, шеф га је из игре извео већ у 37. минуту. Ту није била повреда у питању.

Али то је Бијелса. Чудесан тактичар. И понекад брзоплет човек. Извлачење Бала Туреа из игре на крају му се обило о главу. Кад је Мењан искључен на гол линију је отишао нападач Никола де Превиј. Први гол Стразбурга није личио на гол са озбиљне професионалне утакмице. Не само због Де Превија, мада је његова реакција била помало комична. У његову одбрану - он и није школован голман. Много је већи проблем за Бијелсу  то што су његови фудбалери оставили Жонаса Мартена самог као духа - 1:0.

Де Превиј је потом имао и једну фантастичну реакцију зауставивши противничког нападача у ситуацији један на један, али је потом место међу стативама препустио саиграчу из везног реда Ибрахиму Амадуу. И он је имао једну запажену одбрану, али је онда судија Амел решио да мало погура Стразбур свиравши чини се неоправдан пенал. Дмитри Ленард је био сигуран егзекутор, да би у самом финишу Жереми Грим пројектилом неухватљивим за Амадуа ставио тачку на и.

Биће занимљиво чути Бијелсину реакцију.

ЛИГА 1 - 2. коло:

Петак:

Ница – Троа 1:2 (0:0)
/Плеа 63пен – Нијане 53, Кауји 85/

Рен – Лион 1:2 (0:0)
/Борижо 86 - Депај 57, Дијаз 74/

Субота:

Нант – Марсељ 0:1 (0:0)
/Окампос 87/

Амијен – Анже 0:2 (0:1)
/Кривели 27, Мангани 56/

Бордо – Мец 2:0 (1:0)
/Вада 44, Санкаре 64/

Каен – Ст. Етјен 0:1 (0:0)
/Хамума 67/

Тулуз – Монпеље 1:0 (1:0)
/Дурмаз 43пен/

Недеља:

Стразбур – Лил 3:0 (0:0)
/Мартен 74, Ленард 82, Грим 88/

17.00 Дижон – Монако
21.00 Генган - ПСЖ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар