Срби предуго чекају на тријумф против Црне Горе...!

Прошло је више од пола деценије, гледајући званичне утакмице. . .

Кошарка 13.08.2017 | 18:15
Срби предуго чекају на тријумф против Црне Горе...!
Кошаркашка репрезентација Србије је на првом представљању београдској публици у овој години демонстрирала силу и Грчкој нанела тежак и болан пораз. Мада је искрене поклонике игре под обручима игра пулена Александра Ђорђевића одушевила, међу Орловима се појавила легитимна доза опреза. Јер, како то народ уме да каже често - изглед уме да вара. Али, чињеница остаје да је Србија била моћна. 

Тријумф је чист као суза и ту нема дилеме. Али и сами репрезентативци су после утакмице указали на то да је рана фаза припрема, да су играчи оба тима доста уморни и да су ноге, жаргонски речено - тешке. Због тога су и позвали на максималну фокусираност у сусрету са Црном Гором (РТС, ТВ Аренаспорт, 21.00), где се реално и очекује далеко већа борба под обручима и неизвеснији окршај.

„Играли смо баш добро, али ово није права слика. Грци су били евидентно уморни од утакмице против Црне Горе, притом Јанис Адетокунбо није играо. Без обзира, морам да кажем да смо се ми приказали у лепом светлу и да смо били јако добри на терену. Треба да гледамо нас, да градимо нашу игру. Чекамо и повређене саиграче, који нам јако много значе. Верујем да ће све бити у реду“, јасан је Бобан Марјановић.

Богдан Богдановић и Марјановић су на терену изгледали јако добро, а чак се пронео и закључак да би заједно могли да чине врло опасан тандем на Евробаскету?

„Да, баш смо у свлачионици причали како смо добро сарађивали на терену. Како све више и више ’читамо’ један другог. Фасцинантно је имати њега у тиму, уз све остале играче који су ту. С њим је сарадња била одлична против Грчке, надам се да ћемо и будућности бити још бољи. Јер, тако ћемо помоћи један другом“.

На Марјановићеве изјаве надовезао се Милан Мачван, који је и овог пута био капитен Србије, у одсуству Милоша Теодосића. Он је позвао саиграче да и против Црне Горе покажу нову дозу озбиљности у игри, како би појурили нови тријумф. 

„Имали смо добру другу утакмицу, можемо да будемо задовољни. Грчка је озбиљан противник, што утакмица против нас није показала. Ово им је први пут у овим припремама да су одиграли две утакмице у два дана, сигуран сам да ће бити међу кандидатима за медаљу. Нас чекају даље обавезе, велики посао, да против Црне Горе покажемо квалитет више и потврдимо добру игру из меча против Грчке“.

Владимир Штимац верује да ће против Црне Горе бити још јача утакмица, али се нада и још бољој реакцији Србије.

„Видело се да су били уморни, али не желим да одузимам оно што смо ми радили и градили. Дали смо све од себе и трудили да победимо, да одиграмо што боље, квалитетније и да на терену одрадимо све оне задатке који су нам задати пре почетка утакмице, али и током претходних 17 дана на Копаонику“.

Интересовало нас је, да ли изостанак Мирослава Радуљице, Немање Недовића и Марка Симоновића даје додатну мотивацију остатку екипе да задржи висок ритам пред наставак припрема за Евробаскет?

„Ти момци су с нама све време. Бодре нас, али и они раде на томе да се врате, да буду што спремнији. Надам се да ће бити боље ускоро. Важно је што смо сви заједно ту, што заједно радимо на томе да им буде боље, да се опораве. Репрезентација је то, сви смо ту једни за друге“.

Србија на победу против Црне Горе чека готово пет година. Тачно 18. августа, пре равно пола деценије, догодио се меч квалификација за Евробаскет 2013. када је тада талентовани Никола Ивановић погодио тројку са више од пола терена и донео важан тријумф пред више од 18.000 гледалаца у Комбанк Арени. Орлови су касније поражени и у сусрету одиграном у Подгорици, да би касније и на Евробаскету у Словенији претрпели неуспех у групној фази. 

Храбри соколови су и у петак увече, у мечу против Грчке, показали висок ниво организације, где су Никола Вучевић и поменути Ивановић држали све конце на терену. Али, претрпели су несрећан пораз у последњим тренуцима. 

А Србија на победу против првих комшија чека предуго...

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Давид

13.08.2017 21:33

Ал ви брћани босански и црногорски каките..колико титула има Црна Гора а колико Србија....Црна Гора 0......а Србија..имате на гуглу

ОДГОВОРИТЕ