Трамп: Гледај своја посла

Амерички председник Доналд Трамп је, поводом противљења немачке канцеларке Ангеле Меркел војном решењу ситуације са Северном Корејом, рекао да би она требало да говори у име Немачке.

Свијет 12.08.2017 | 17:40
Трамп: Гледај своја посла
"Нека говори у име Немачке. Она је мој пријатељ, она је веома добра особа, веома добра жена и пријатељ Иванке (Трамп)", изјавио је Трамп, а преноси британски лист "Гардијан".

Амерички председник је раније упозорио да су САД спремне на војну акцију "ако Северна Кореја поступи неразумно".

"Војна решења су у потпуности спремна, уколико Северна Кореја поступи неразумно. Надам се да ће (севернокорејски лидер) Ким Џонг Ун пронаћи други пут", написао је Трамп на Тwиттеру, преноси АП.

Меркел је претходно изјавила да је противник употребе било какве силе у решавању сукоба са Северном Корејом, а то је поручила након што је амерички председник упозорио Пјонгјанг да је војска САД "на готовс" уколико Северна Кореја "поступи неразумно".

"Не видим војно решење за овај сукоб, већ пре доследан рад какав смо видели у Савету безбедности УН", рекла је Меркел новинарима.

Она је истакла да ће Немачка интензивно учествовати у опцијама које нису војне природе.

"Али, вербалну ескалацију сматрам погрешним одговором", нагласила је Меркел.

(мондо.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АЛБАТРОС

12.08.2017 15:55

ДОНАЛД ТРАМП ЈЕ ТИПИЦНИ АМЕРИКАНАЦ. АМЕРИКА ЈЕ ДОБИЛА СИМБОЛИЦНО РЕЦЕНО "ДОК ХОЛИДЕЈА 2". АМЕРИКАНЦИ ПРВИ ВОЈНО, ЕКОНОМСКИ, ПОЛИТИЦКИ ИТД, АЛИ ПО МЕНТАЛИТЕТУ КАУБОЈИ. КО НЕ ВЈЕРУЈЕ, ДОЗИВЉАВА ОВАКАВ ОДНОС. ОВО ОБЈЕКТИВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вида

13.08.2017 08:16

Сатанизација свијета је одавно почела! Све је толико негативно, да де планета Земља мора спасити....очистити...

ОДГОВОРИТЕ